وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مطالبات پرستاران در خصوص تعرفه گذاری خدمات، دریافتی ها و رفع کمبود نیروی انسانی از طریق معاونت پرستاری این وزارتخانه در حال پیگیری است.

وزیر بهداشت: مطالبات پرستاران در حال پیگیری است
 

به گزارش ایرنا، «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» روز جمعه در حاشیه همایش سراسری دفاتر هم اندیشی استادان دانشگاه های کشور در مشهد در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: عده ای به دنبال آن هستند که جامعه پزشکی و جامعه پرستاری را در مقابل هم قرار دهند.

وی با اشاره به تجمع تعدادی از پرستاران در روزهای اخیر گفت: حدود 150 هزار پرستار در بیمارستان ها و مراکز درمانی سطح کشور فعالیت می کنند لذا تجمع عده ای اندک نمی تواند مبنی بر اعتراض جامعه وسیع و خدوم پرستاران باشد.

وزیر بهداشت افزود: در این موضوع همه ملتزم به قانون و درک شرایط کشور هستند اما برخی نیز انگیزه های غیرصنفی داشته و این مسایل را خط دهی می کنند.

وی ادامه داد: مقایسه درآمد گروه های مختلف با یکدیگر نظیر جامعه پرستاری و پزشکی اقدام معقولی نیست.

هاشمی گفت: ارقام مطرح شده درباره اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران صحت نداشته و کار زشتی است زیرا اکنون بسیاری از پزشکان نیز از نظر درآمد و مالی مشکل داشته و هنوز خانه و خودرو ندارند.

وی با بیان این که درآمد پرستار را نباید با پزشک مقایسه کرد، افزود: یک کارشناس پرستاری باید حقوقش را با هم رده های خود مقایسه کند زیرا می بینیم که حرفه هایی مانند خبرنگاری و آتش نشانی نیز با استرس و مسوولیت های بسیاری همراه است اما حقوق این اقشار هم زیاد نیست.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: تصور غلطی برای برخی از همکاران گروه پزشکی پیش آمده مبنی بر این که در قالب «طرح تحول نظام سلامت» اعتباراتی به وزارت بهداشت تخصیص یافته لذا هرکس به دنبال آن است که بخشی از آن را جدا کند.

وی تاکید کرد: جهت گیری اعتبارات تخصیص یافته در قالب «طرح تحول نظام سلامت» در راستای منافع مردم و کاهش پرداختی ها از جیب مردم، صرف خواهد شد.

هاشمی همچنین با اشاره به پیش بینی نشدن اعتبارات حوزه سلامت برای زایران و مسافرانی که به مشهد سفر می کنند، گفت: مشهد مقدس به نوعی آسیب دیده این بی عدالتی است.

وی افزود: اعتبارات سلامت برای کلانشهر مشهد باید به نسبت جمعیت زایر و مسافری که سالانه در این شهر مقدس حضور دارند، اختصاص یابد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در این راستا اعتراضاتی مطرح است که هنوز به نتیجه نرسیده لذا امیدواریم در بودجه 1394 نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق بودجه آن را اصلاح کنند.

وی گفت: مشهد نیازمند دو تا سه بیمارستان 800 یا هزار تختخوابی جدید است ضمن این که بسیاری از بیمارستان های فعلی این شهر فرسوده هستند.

هاشمی در ادامه با اشاره به اجرای طرح خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در حاشیه شهرهای بزرگ اظهار داشت: اکنون 9 میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین در شهرهایی مانند تبریز، تهران، مشهد، زاهدان و اصفهان ساکن هستند.

وی افزود: مشهد و تبریز در اجرای خدمات رایگان بهداشتی و درمانی پیشگام هستند.

وزیر بهداشت در ادامه کیفیت گرایی را یکی از برنامه های این وزارتخانه عنوان و بیان کرد: در دولت تدبیر و امید مجوز جدیدی برای ساخت دانشگاه و دانشکده های پزشکی به جز در چند نقطه نیازمند، صادر نشده است.

وی گفت: در این راستا هم اکنون همه مراکز درمانی دانشگاهی بویژه مراکز زیرپوشش دانشگاه آزاد اسلامی در دست بازرسی است و در مراکزی که آموزش دانشجویان با استانداردها مغایرت داشته باشد، پذیرش دانشجو متوقف خواهد شد.

هاشمی همچنین از بررسی 20 پرونده پزشکی در قالب راه اندازی «سامانه 1960» خبر داد و افزود: بیشتر شکایات مربوط به بخش هایی خارج از تعرفه های پزشکی بوده و از سوی دیگر این تعداد کم پرونده نشانگر رعایت تعرفه ها از سوی مراکز درمانی خصوصی و دولتی است.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۸
    1 0
    راست میگه هزاران نفر خیلی کمن پزشک 3 سال بیشتر درس خونده باید 20 برابر بگیره واقعا وقیحن
  • نادر علیزاده IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    1 0
    با سلام بنده یک پرستار هستم .در جواب جناب آقای دکتر هاشمی باید بگویم که جناب وزیر درست است ما نباید خودمان را با پزشکان مقایسه کنیم اما لازم است بدانید که در همه کشورهای دیگر مثل ترکیه و کانادا و آلمان و استرالیا و... تفاوت دریافتی پزشک با پرستار حداکثر سه برابر است اما در ایران بیش از صد برابر است و گاها بیشتر از سیصد برابر است لطفا عوام فریبی نکنید . خودتان بهتر می دانید که فقط و فقط در ایران پزشکان بالاترین درآمد را در بین همه کشورهای دنیا دارند. در ضمن هم رده های شما در سایر رشته ها مثل دکترای ادبیات و الهیات و ... اینچنین درامدی را هرگز ندارند.
  • نسرین موسوی IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۹
    1 0
    با سلام لازم است خدمت آقای دکتر هاشمی بگویم که شما خودتان خیلی خوب می دانید که پزشکان بخصوص جراحان مردم را به دید یک کالای تجاری می بینندشما می توانید به بیمارستانهای کشور سر بزنید ببینید چه خبر هست تقریبا همه پزشکان کارانه بالای 30000000 تومان میگیرند ولی پرستاران 200000 الی 500000 تومان کارانه می گیرند اینقدر دروغ نگویید یک روز در محضر خداوند متعال پاسخگو خواهید بود.
  • بابک IR ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۳۰
    1 0
    جناب آقای وزیر؛ می فرمایید"ارقام مطرح شده درباره اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران صحت نداشته و کار زشتی است".آیا فکر می کنید اثبات این اختلاف درآمد کارسختی است؟آیا فکرمیکنید پرستارانی که هرماه شاهد دریافتیهای نجومی پزشکان هستند،آماروارقام اشتباه ودروغ به خورد ملت می دهند؟ بنده به عنوان یک پرستار ازنمایندگان محترم مجلس وهمه خبرنگاران مستقلی که جناب وزیرمعتقدندپرستاران باید حقوقشان را باآنها وآتش نشانان زحمت کش مقایسه کنند،می خواهم،جهت بررسی ادعای پرستاران وهمچنین تنویرافکارعمومی نسبت به درآمدنجومی پزشکان تحقیقات مستقلی بعمل آورند واین تحقیقات رادرگام نخست از امورمالی بیمارستانها شروع نمایند.مسلماعمق فاجعه وحقایق موجود بسیاربیشترازآنی است که پرستاران برزبان آورده اند.پرستاران زیاده خواه نسیتند،اما معتقدند چراحقوق یکماه یک پزشک متخصص باید به اندازه400 یا500 نفرخبرنگاروآتش نشان وپرستارباشد؟