آیت الله جوادی آملی اقتصاد مقاومتی را به مفهوم پر بودن جیب ملت و دوری از املاق و چاپلوسی از قدرت‌ها عنوان کرد و گفت: ملتی که دستش خالی باشد اهل بساز می‌شود نه اهل بسوز.

ایت الله جوادی آملی: ربا و جریمه دیرکرد حرام است

به گزارش (ایسنا) این مرجع تقلید ظهر امروز در دیدار با رئیس بانک مرکزی با گرامیداشت ایام ارتحال امام(ره)، و قیام خونین 15خرداد اظهار داشت: اقتصاد و فرهنگ را از سیره اسلام و امام راحل یاد بگیریم و حقیقتا به آن عمل کنیم.


وی با تاکید بر این‌که «امام راحل معرفت‌شناسی خاصی نسبت به اسلام داشت» تصریح کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی دو ستون خیمه اسلام را دین و درک حضور مردم می‌دانستند و رابطه مردم و فقیه را به رابطه امت و امام تبدیل کردند.


وی با اشاره به این‌که «کدام انقلاب هرهفته میلیون‌ها جمعیت را تحت نماز جمعه به صحنه می‌آورد» خاطرنشان کرد: حضور مردم ستون محکم خیمه اسلام است و امام راحل به این مسئله بسیار تاکید داشت.


این مفسر قرآن کریم با بیان این‌که «اگر در سوگ امام راحل ناله می‌کنیم برای این است که ما را از زمین به آسمان رساند» ، تصریح کرد: اکثر مردم فطرت خوبی دارند، اما اگر به مردم راست نگوییم و از این جامعه کج ببینند، از دین خارج خواهند شد و مردم عمل مسئولان را می خواهند و اگر اختلاس و بی نظمی مشاهده کنند، از نظام اسلامی ناامید می‌شوند.


وی افزود: مال در فرهنگ دین و قرآن ستون است و به همین دلیل است رهبری بر مسئله اقتصاد مقاومتی تاکید دارند.


وی گفت: ملتی که جیبش و دستش خالی باشد فقیر محسوب می‌شود؛ چراکه پویا نیست، فقیر به معنای گدا نیست؛ فقیر به معنای کسی است که ستون فقراتش شکسته است و ملتی که دستش خالی باشد، ویلچری است و قادر به ایستادگی نیست. با ملت ویلچری نمی‌توان نه شرقی و نه غربی گفت و اصول زیر سوال می‌رود، ملتی که جیبش خالی است اهل املاق می‌شود ؛ از طرفی اشتغال و ازدواج نیز کاهش یابد مشکلات دوچندان می‌شود.


جوادی‌آملی اقتصاد مقاومتی را به مفهوم پر بودن جیب ملت و دوری از املاق و چاپلوسی از قدرت‌ها عنوان کرد و افزود: ملتی که دستش خالی باشد اهل بساز می‌شود نه اهل بسوز؛ همواره توجه داشته باشیم که با شعار نمی‌توان استقلال کشور را حفظ کرد.


به گزارش ایسنا به نقل از حوزه وی با بیان این‌که «امروز برخی سرقت‌های علنی را در تهران و شهرستان‌های کشور مشاهده می کنیم که نشان دهنده بازگشت به دوران جاهلیت است»، گفت: ما یک درصد جمعیت دنیا هستیم و ده درصد امکانات طبیعی دنیا را در اختیار داریم؛ اما آن چه داریم اختلاس کردن و دروغ گفتن است.


وی با تاکید بر این‌که «بانک‌ها باید به مردم کمک کنند تا از منابع طبیعی کشور استفاده صحیح صورت گیرد و به شکوفایی در عرصه‌های مختلف برسیم»، افزود: اگر نتوانیم به مردم خدمت صادقانه کنیم عند الله مسئول هستیم.


وی با تاکید بر این‌که «ربا نه تنها راه حل نیست، بلکه راه بند است»، گفت: ربا و جریمه دیرکردی که حرام است را بانک‌ها از مردم می گیرند، به کارمندان خود به عنوان حقوق می‌دهند و آن‌ها نیز به خانه و زندگی خود می‌برند و این بدین مفهوم است وقتی کار حلال نباشد مستقیم حرام می‌شود و به جهنم می‌رود.


جوادی‌آملی تاکید کرد: تاخیر دیرکرد حرام است و حقوقی که از این طریق پرداخت می‌شود نیز حرام است.


وی با اشاره به این‌که «ربا را به جای قرض الحسنه به میدان آوردیم و کسی به کسی رحم نمی‌کند»، گفت: جامعه‌ای که رحم و عاطفه نداشته باشد پرونده‌های دستگاه قضا بیشتر می‌شود.


وی با بیان این‌که «جامعه با گذشت و عطوفت اداره می‌شود»، تصریح کرد: بانک‌ها منابع خود را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.
 

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • همه IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    1 0
    خدا عمرش بده
  • علي IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    3 0
    خدا شاهده من 8 ميليون وام گرفتم بانک ميگويد با يد 21 ميليون پرداخت کني آخه کجاي اين کار اسلاميه ؟
  • علي IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    0 0
    لطف کنيد يک پرونده وام بانکي را که افساطش را داده باشه البته نه منظم و تقريبا بدهي خودش را داده باشد نه در موعود مقرر حال به علل و دلايل مختلف بررسي کنيد واحد حقوقي بانک با وام گيرنده چه مي کند و تا تسويه حساب نهاي چخ مبلغ از وام گيرنده احذ مي کند؟؟؟؟/؟؟
  • محمود IR ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
    2 0
    گوشي هم براي شنيدن و دستي هم براي عمل هست؟؟ اين بانکها کمر ملت بريدن از ربا و نزول هم چند درجه بالاتره والله
  • محمد IR ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    1 0
    باتوجه به اينکه 90درصدمردم ايران به نوعي بابانکهامراودت ودادستد دارند لذا درصورت حرام بودن عقودبانکهاووجه التزام بايد مسولين ومراجع نظرات خودرابدون هيج مصلحتي بيان کنند تا فردا قيامت جوابگو نباشند
  • اهل بهشت IR ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
    2 0
    حالا اگر جناب آملي وام هايي با بهره هاي 28 و 30 درصدي را بشنوند چه خواهند گفت اين جريمه دير کردها که جاي خود دارد
  • محمدقاسم IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۷
    0 0
    از حضرت آيت اله جوادي آملي واقعا بايد تشکر کرد که واقعيت تلخ ربا خواري و تامين حقوق و مزايايي نجومي بانکها به کارکنانشان و ضربه آنها به اقتصاد را بيان کردند ؟ آيا کسي نيست بپرسد چرا يک بانکي چند سال يکبار وام مسکن بي سود مي گيرد وام هاي مختلف ديگر وام هاي بده بستان با بانکهاي ديگر آنوقت يک ايراني اگر وام مسکن ناچيز با هزاران مشکل و انتظار بگير ضمن اينکه کمرش زير آن خم مي شود دوبار نمي تواند وام بگيرد ؟ اما بانکي ها هر چند سال يکبار وام مسکن و.. مي گيرند بعد جوانان منتظر وام ازدواج بايد حسرت بخورند ؟؟ خوب دروغ نيست اگر بگوييم عين ربا و مال حرام است ؟ و واقعا بايد همه فعالان بر عليه جيب بري بانکها از مردم و سرمايه ملي بنفع کار کنانشان اعتراض داشته باشند ؟؟؟؟ بايد از مراجع در اين خصوص تشکر کرد ؟ گرچه ضرورت بازنگري در اعطايي تسهيلات اينچنيني به کارمکندان بانک ظلم بر مردم است ؟؟؟