از روز دهم ماه محرم امسال تاکنون، دهها تحلیل، گزارش و گمانه زنی درباره هویت نیروهای حمایتی که حزب الله لبنان در مراسم عاشورای حسینی در ضاحیه جنوبی بیروت مستقر کرده بود، در رسانه ها و پایگاه های اینترنتی و اجتماعی منتشر شده است.

اسرار تلاش برای ترور سید حسن نصرالله در روز عاشورا و داستانی خیالی

به گزارش  قدس آنلاین به نقل از ایرنا، روزنامه لبنانی السفیر در شماره روز شنبه خود افزود: در باره ماموریت محول شده به این نیروها هم با توجه به « پوشش عجیب » آنها که اهالی ضاحیه قبلا شبیه آن را ندیده بودند و حزب الله برای اولین بار از این پوشش در مناسبت عاشورا استفاده کرد، تحلیل ها، تفسیرها و گمانه زنی ها نوشته و گفته شده است.

بسرعت این نیروها به محور بحث و جدل بین رسانه ها و شهروندان تبدیل شدند و قصه ها و داستان ها از نیروهایی با کلاه و ماسک و پوشش غیرعادی که احیانا شبیه داستان های خیالی علمی بودند، نوشته و یا گفته شد.

السفیر اضافه کرد: شایداز بارزترین قصه هایی که می توان آن را خیالی توصیف کرد، یک گزارش خبری از نقش « نقاب پوش ها» در نجات « سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله از تلاش برای ترور او در مراسم عاشورا در دهم ماه محرم امسال است.

این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد: این گزارش به روزنامه هلندی« De Telegraaf » نسبت داده شده و در « واتساپ» و سپس« فیس بوک»و بعد در صفحات اجتماعی برخی روزنامه نگاران و خبرنگاران منتشر شده است.

صدها پایگاه خبری و اجتماعی هم آن را منتشر کردند حتی رسانه های ریشه دار لبنانی هم آن را در پایگاه های اینترنتی خود قراردادند مثل « ال بی سی»،« الجدید»و بخش فرانسوی« المنار» و حتی برخی رسانه های مهم خبری لبنانی ، عربی و ایرانی هم آن را منتشر کردند.

آیا این اطلاعات صحت دارد؟ آیا سید حسن نصرالله از تلاشی برای ترورش نجات یافته است؟

السفیر به نقل از روایت یکی از فعالان پایگاه های اجتماعی، اسرار تلاش برای ترور دبیرکل حزب الله لبنان را این گونه نوشت: حقیقت این است که این گزارش، مجموعه ای از اخبار خیالی بود که یکی از دوستان روزنامه نگارمن جمع آوری کرده بود و ما سپس آن را در قالب اخباری که شکی در آن نباشد، تنظیم کردیم.

این روزنامه لبنانی به نقل از راوی خود افزود: بعداز خواندن خبری منسوب به روزنامه پراودای روسیه از معامله امنیتی بین حزب الله و روسیه به پایگاه اینترنتی روزنامه مراجعه کردیم و در آخر مقاله ای مربوط به اوایل سال جاری میلادی نامی از حزب الله برده شده بود، این فکر در ذهن ما خطور کرد و خبری را ساختیم و آن را در پایگاه های اجتماعی منتشر کردیم.

اما در باره چگونگی انتخاب اطلاعات خیالی و وهمی که منتشر شد، راوی السفیر گفت:دو روز بعداز مراسم عاشورا، هر آنچه اخبار خیالی از نیروهای حزب الله مامور تامین امنیت مراسم بود را جمع آوری کردیم تا اینکه به خبر مشارکت سید حسن نصرالله در این مراسم رسیدیم بدون اینکه احدی ایشان را در مراسم دیده و یا این حضور را تایید کرده باشد.

راوی السفیر افزود: یک خبر خنده دار ساختیم اما هدف این بود که از همان ابتدا توجه مردم را جلب کنیم همه آنچه منتشر شده ، نادرست است اما این خبر بسرعت میان مردم و پایگاه های خبری منتشر و انتشار آن از کنترل خارج شد و به دامی برای رسانه ها تبدیل شد تا در آن افتاده و گرفتار شوند.

وی اضافه کرد: حتی تلاش کردیم این خبر را تکذیب کنیم اما احدی باور نکرد و کار بجایی رسید که ما را متهم به دروغگویی کردند.

السفیر خاطرنشان کرد: اصلا تیم تروری اسراییلی وابسته به یگان « سریت میتکال» وجود ندارد و این یک یگان پیاده نظامی است و دارای هواپیما نیست، پایگاه ماهواره های روسی درتماس با کلاه« نقاب داران» برای کشف مواد منفجره در ارتفاعات جبل الشیخ هم وجود ندارد.

براساس گزارش ایرنا ، حزب الله لبنان تاکنون در باره این خبر اظهار نظری نکرده و درستی و یا نادرستی این خبر را تایید و یا تکذیب نکرده است.

دبیرکل حزب الله لبنان در دهه اول ماه محرم امسال در شب های اول ، سوم ، پنجم ، هفتم و نهم از طریق ویدئو کنفرانس در مراسم مرکزی این حزب به مناسبت عاشورای حسینی که در مجمع سیدالشهدا(ع) در منطقه الرویس ضاحیه جنوبی بیروت برگزار شد، سخنرانی کرد.

وی در مراسم شب عاشورای حسینی ( شب دهم محرم) شخصا در مجمع سیدالشهدا(ع) حضور یافت و سخنرانی کرد.

سید حسن نصرالله در مراسم روز عاشورا نیز از طریق ویدئو کنفرانس در تجمع عزاداران حسینی در ورزشگاه « الرایه» منطقه «الصفیر» ضاحیه جنوبی بیروت سخنرانی کرد.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.