قدس آنلاین:سرانجام بعد از سه سال نان گران شد بعد از افزایش کلیه مواد مصرفی نان (خمیر مایه ، نمک،آب ،گاز و...) بلاخره قیمت نان هم افزایش یافت و متاسفانه جوری برزگ نمایی شد که به تصور بعضی مردم در آینده نزدیک نانوایان همه مرفه خواهند شد.

گرانی نان از نگاه کارگر نانوایی

ملزم دانستم به عنوان کارگر نانوایی و به مقصود شفاف سازی افزایش نان نکاتی را متذکر شوم.

1-قبل از افزایش قیمت نان هر کیسه 40 کیلویی آرد به نرخ دولتی 22600 تومان به مبلغ 31800 تومان افزایش یافت تقریبا 40 درصد ،که ابتدا افزایش یافت سپس نان گران شد

2-دستمزد کارگران نانوایی بر اساس هر قرص نان داده می شود و کارگر نانوایی هیچگونه مزایایی از جمله عیدی ، حق مسکن ، حق اولاد و.. ندارد

3- نانوایی 3 نفر حداقل نیاز دارد که اگر مواد مصرفی  و دستمزد هر کدام (شاطر ،خلیفه، پیشکار) از قیمت هر قرص نان کم کنیم عایدی آن مبلغی بسیار ناچیز می باشد. به عنوان نمونه قیمت هر قرص نان تافتون ماشینی به نرخ 225 تومان با وزن چانه 230 گرم و قیمت هر کیلو آرد 795 تومان، برای پخت هر قرص نان نیازمند 130 گرم آرد + خمیر مایه + نمک جمعا به مبلغ 110 تومان و آب 10 تومان و دستمزد (شاطر، خلیفه،پیشکار)جمعا 50 تومان و قیمت تمام شده هر قرص نان بدون احتساب گاز ، برق ، بیمه، اجاره بهاء و... 170 تومان میباشد و عایدی هر قرص نان 55تومان می باشد

4-قیمت افزایش نان تافتون ماشینی ار مبلغ 150 تومان به مبلغ 225 تومان افزایش 50 درصدی و قیمت آرد نان افزایش 40 درصدی و مابقی الزامات پخت نان که در طول این سه سال افزایش یافته نادیده گرفته شود تنها 10درصد افزایش به نفع نانوا انجام گرفته است

5- قبل از هدفمندی یارانه ها دستمزد شاطر با استاد بنا برابری می کرد و در حال حاضر دستمزد شاطر در نانوایی نسبتا پرفروش، 60 درصد کمتر استاد بنا هست

6-شاید به تصور بعضی خوانندگان پس چرا ما کارگران نانوایی با این دستمزد کم مشغول به کار هستیم در پاسخ به این عزیزان باید بگویم در غیر اینصورت ما باید آمار بیکاری را افزایش دهیم

7- لازمه نان با کیفیت نیازمند آرد مناسب می باشد از آنجایی که آرد را دولت تامین می کند نانوا باید ابتدا مبلغ را واریز کند و بعد آرد صادر می شود که متاسفانه آرد نیز گزینشی عمل می شود و کیفیت آرد هر استان متفاوت است.

د رآخر خواهشمندم نخست ازدولت عزیز که آزاد سازی قیمت آرد ، که نانوا بتواند آرد با کیفیت و مقدار مورد نیاز خود را خریداری کند و آرد تحمیلی بی کیفیت و سهیمه بندی خلاص شود و خواهش دوم از بعضی مردم عزیز که نان کالای پست نیست نحوه نگهداری نان نیز اهمیت مهمی در ماندگاری آن دارد تمام قصور را را برگردن نانوا نیاندازیم.

پیامبر خدا صلي الله علیه و آله و سلم فرمود: -به نان احترام كرده آن را گرامى بدارید، زیرا براى بدست آمدن آن، آنچه بین آسمان و زمین است مؤثّر بوده و بسیارى از مخلوقات خداوند در ایجاد آن زحمات زیادى را متحمل شده اند.

*محمد حسین دلشاد کارگر نانوایی تافتون ماشینی در یزد

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کارگر ساده حلال خور IR ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    12 0
    خدا نگذرد که با قوت کارگر اینگونه کردید
  • احمد IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    6 2
    خوب شما که به فکر نانوا و کارگر نانوا میباشید به فکری هم به کارمندان و حقوق بگیران بکنید چون با ابن وضعیتی که وجود دارد و با توجه به اینکه مالیات تجار و کاسب هم کارمندان و حقوق بگیران پرداخت میکنند و الآن هم گرانی نان مثل اینکه فقط حقوق بگیران زیر نظر دولت نیستند
  • نمکی IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    7 4
    حسن آقای نانوا! کسی نگفته شما پولدار شدید ویا زحمتتان کم است مسئله بر سر این است که دولت گفته بود یارانه را دست مردم میدهیم تا خودشان مدیریت کنند فقیر غنی در این کشور همه یک نرخ یارانه دریافت می کنند حاملهای انرژی وخدمات دولتی بارها توسط دولت با کمال وقاحت زیاد شد امااز افزایش یارانه هیچ. نان جز مواد استراتژیک ومصرفی و جنبه روانی دارد جز قوت اولیه مردم است شاید اقشاری ازآحاد جامعه باشند که بنا به دلایل اقلیمی از آب چاه و یا از کولر وگاز استفاده نمی کنند ومبلغ یارانه مستقیما در زندگیشان خرج می شود ولی اقشار دیگری هم وجود دارند که همین مبلغ یارانه یا سوبسید را که دولت خود مستقیم پرداخت می کرد روی دوش مردم نهاده ودارد زرنگبازی در می آورد نرخ نان باعث ایجاد دلهره وافزایش در دیگر اقلام اساسی شده است ... شما حقتان بیشتر از این حرفهاست اما متاسفانه اصلی بنام مدیریت در کشوروجود ندارد
  • سما IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    3 7
    کاش همون سی درصد اضافه میشد اما تغییر قیمت ها از شصت درصد تا گاها صد درصده ان هم برای نان های خمیر و سوخته بی کیفیت
  • احمد فیاض IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    3 0
    با تشکر از نانوای محترم؛ حقیقتا این صنف یکی از مشاغل سخت و طاقت فرساست که در افکار عمومی دیده نمی شوند. اگر در افزایش نرخ نان شاهد بهبودی و کیفیت نان باشیم بحثی نیست اما متاسفانه علیرغم این افزایش قیمت اگر طی همین چند روزه دقت نمایید آش همان آش است و کاسه همان کاسه. در ثانی این گرانی رو ملت از چشم نانوایان عزیز نمی بینند بلکه آن را محصول تصمیم سازی های غلط متولیان امر می دانند.
  • رضا IR ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    3 0
    نان دونه ای پنج 0زارتومان هم بشه باز ضرر مال کشاورز هست
  • احمد احمدي IR ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    0 2
    ضمن تقدير از زحمات نانوايان عزيز در مورد توضيحات كارگر عزيز نانوايي ذكر مطالب زير را لازم ميدانم: 1-آيا اينقدر كه دقيق قيمت تمام شده نان را محاسبه كرده اند واقعا چند درصد نانوايان وزن چانه خمير را طبق مقررات رعايت ميكنند؟عملا مردم در يك مرحله افزايش قيمت و در طول سال نيز كاهش تدريجي وزن نان را تحمل ميكنند و متاسفانه هيچ مسئولي هم در اين زمينه گوشش بدهكار نيست.ثانيا اين كارگر عزيز علم رياضيات را به نفع خود در محاسبات تفسير كرده اند.جهت اطلاع اين عزيز و ساير دوستان لازم به ذكر است افزايش 50 درصدي قيمت نان تافتون يعني كليه عوامل تاثير گذار برقيمت نان(نظير آرد-كرايه كارگر-آب-برق-اجاره نانوايي)بطور متوسط 50درصد افزايش قيمت داشته باشند حال بر فرض صحت صحبت اين عزيز در مورد افزايش 40 درصدي قيمت آرد ،ملاحظه ميشود كه براي ساير عوامل از جمله مزد كارگر بيش از 50درصد افزايش در نظر گرفته شده است.البته
  • لیلی IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    2 0
    مردم ایران فقط برای نان و کرایه تاکسی اعتراض میکنند انگار همه چی ارزونه غیر نان
  • علیرضا نعمتی ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    0 0
    خواهش از شما مسئولان به فکر کارگران نانوا باشین دستمزدشون واقعا کفایت زندگی کردن نمیده شغلشون در خطرن