پایگاه خبری تحلیلی قدس انلاین – سعید کوشافر: شاید گمان میکرد که اگر روزی سرو کارش به بیمارستان بیافتد وصورتحسابهای انچنانی را بیاورند دیگر هیچ غصه ای ندارد چرا که قبلا فکرش را کرده و بیمه تکمیلی دارد .

شکوفه های تحول نظام درمانی درمعرض تند باد بیمه تکمیلی/ بیمه ها فقط به فکر سودشان هستند نه مردم/ انگار هیچ کس مسوول بیمه ها نیست

اما اشتباه کرده بود و مفاد بیمه تکمیلی را درست مطالعه نکرده بود تا بداند که سرش کلاه رفته است ؛ این حرف ان بیمار بیچاره نیست حرف وزیری است که توانسته انقلابی در بهداشت ودرمان کشور ایجاد کند

وزیر بهداشت گفت: بیمه‌های تکمیلی هنوز با بیمارستانهای خصوصی قرارداد منعقد نکرده‌اند و هنوز با نرخ سال ۹۲ قرارداد می‌بندند و بیمه مرکزی فقط نظاره‌گر شده در نتیجه طرح تحول سلامت که رضایت مردم را هدف قرار داده به شدت ضربه می‌خورد.

سید حسن هاشمی ، در رابطه با آخرین وضعیت انعقاد قرارداد بیمه‌های تکمیلی با بیمارستان‌های خصوصی گفت: تا آنجایی که من خبر دارم بیمه‌های تکمیلی قراردادهای خود را با بیمارستان‌های خصوصی در تهران بسته‌اند اما در استان‌ها هنوز انجام نشده یا به صورت موردی با برخی بیمارستان‌ها انجام شده است.

وی ادامه داد: بیمه‌های تکمیلی بسیار بد عمل می‌کنند و متأسفانه این بیمه‌های تجاری فقط به سودشان توجه دارند و بیمه مرکزی هم فقط تماشاگر این اوضاع شده است.

وزیر بهداشت گفت: علیرغم مصوبه هیأت وزیران، بیمه‌ها وظایفی که بر عهده‌شان گذاشته را به خوبی انجام نمی‌دهند به همین دلیل نامه‌ای را به رئیس‌جمهور نوشته‌ام و فکر می‌کنم از این مسیر بتوانیم به نتیجه برسیم.

هاشمی ادامه داد: بیمه‌ها نه تنها همکاری نمی‌کنند بلکه آسیب هم می‌رسانند. بخش عمده‌ای از خریداران خدمت از بیمه‌های تکمیلی، دولت و دستگاه‌های دولتی هستند و نرخی را که برای امسال پرداخت کردند نرخ سال 93 است اما اکنون که در ماه دهم سال هستیم بیمه‌های تکمیلی در قراردادهای خود با جامعه پزشکی و مراکز خصوصی این 10 ماه را با نرخ سال 92 منعقد کرده‌اند.

وی افزود: یعنی بیمه‌ها نرخ سال 92 را قبول دارند و به معنی آن است که مابه‌التفاوت نرخ پرداخت در طول این 10 ماه وجود دارد و صرفاً از سود آن بهره برده‌اند. این کار درستی نیست و باید اصلاح شود و مطمئنم شخص رئیس‌جمهور حتما به آن رسیدگی می‌کند.

وزیر بهداشت گفت: این در حالی است که نمی‌توانیم مانع مراجعه مردم به بیمارستان‌های خصوصی شویم. آنها مراجعه می‌کنند و مراجعه‌شان متوقف هم نمی‌شود. در حقیقت بیمه‌های تکمیلی با این تعلل و تأخیر، اعتبار خود را پیش مردم از دست می‌دهند.

هاشمی تصریح کرد: بیمه‌های تکمیلی نباید رفتاری به خرج دهند که به آنها به چشم بیمه‌های پایه نگاه کنند. بیمه یعنی پول نقد و باید اعتبار پیش بیمارستان‌ها داشته باشند و بیمارستان‌ها احساس کنند که این دفترچه بیمه تکمیلی و پایه مانند پول نقد است.

وی گفت: بیمه‌ها به خود آسیب می‌زنند و این در حالی است که برای مردم هم زحمت ایجاد می‌کنند. متأسفانه تعللی که به خرج می‌دهند به طرح تحول نظام سلامت نیز آسیب می‌رساند.

وزیر بهداشت افزود: چون طرح تحول سلامت در جهت رفاه و آسایش مردم است و زمانی که مردم حق بیمه‌ای خود را پرداخت کردند انتظار دارند مراجعه‌شان به بیمارستان‌ها صرفا درد و رنج بیماری باشد اما مواجه می‌شوند با مراکزی که بیمه‌های تکمیلی خدمات آن را قبول ندارد.

وزیر بهداشت گفت: در نتیجه از رضایتمندی بیماران کاسته می‌شود و این مخالف اهداف طرح تحول نظام سلامت است بنابراین من فکر می‌کنم مسئولان بیمه مرکزی و اقتصاددانان در وهله اول باید تلاش کنند تا نارضایتی را از بین ببرند این در حالی است که حتماٌ در صورت نیاز شخص رئیس‌جمهور به موضوع ورود می‌کند.

***گام سوم درگرو همکاری بیمه تکمیلی

دراین راستا همچنین معاون درمان وزیر بهداشت ضمن بیان اینکه بخشی از موفقیت گام سوم طرح تحول نظام سلامت کاملا در گرو همکاری بیمه‌های تکمیلی است، گفت: ما منتظریم که همکاری بیشتری از آنها ببینیم.

دکتر محمد حاجی‌آقاجانی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر لزوم همکاری و همگامی بیمه‌های تکمیلی در اجرای طرح‌های نظام سلامت و همچنین مباحثی مبنی بر لزوم افزایش حق بیمه دریافتی از بیمه‌شدگان به دنبال اجرای کتاب جدید تعرفه‌ها در مراکز درمانی اعم از دولتی و خصوصی، گفت: نظام کنترلی بیمه‌های تکمیلی ارتباطی با وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه سلامت ندارد و براساس قانون بیمه‌های تکمیلی درمان در بیمه‌های تجاری هستند و نهاد حکومتی تنظیم کننده فعالیت‌های آنها بیمه مرکزی ایران است.

وی در پاسخ به این سوال که یکی از اهداف مهم طرح تحول نظام سلامت کاهش پرداخت از جیب مردم است و در صورت افزایش چندین برابری حق بیمه از سوی بیمه‌های تکمیلی آیا زیرمیزی به نوعی به روی میز تبدیل نمی‌شود؟، گفت: نباید پرداخت حق بیمه را با پرداخت از جیب در زمان بیماری مقایسه کنیم، چراکه هزینه‌های درمان باید از محلی تامین شود؛ بخشی را مردم به عنوان حق بیمه پرداخت می‌کنند و بخشی را دولت از منابع عمومی کشور کمک می‌کند و مسلما این هزینه‌ها باید تامین شود.

آقاجانی گفت: مهم این است که اولا مشارکت دولت در این هزینه‌ها باید بیشتر شود. در مرحله اول هدفمندسازی یارانه‌ها دولت با هدایت منابع هدفمنددسازی یارانه‌ها به شکل یارانه‌های نقدی و بی‌هدف برای همه مردم بدون جدا کردن برخی اقشار و برای همه هزینه‌ها بدون اینکه هدفگذاری خاصی شده باشد، در نظر گرفته بود.

وی در این باره افزود: اتفاق مهمی که در دولت یازدهم افتاد این بود که پرداخت یارانه‌ها واقعا هدفمند شد و به سمت بیمارستان‌های دولتی و جهت هزینه‌های درمان مردم هدایت شد؛ یعنی جایی که اقشار محروم و متوسط جامعه مراجعه می‌کنند. بیمارستان‌های دولتی پناه اقشار متوسط و محروم جامعه هستند و این به معنای آن است که اقشار متوسط و محروم جامعه، هدف هستند؛ آن هم برای مهم‌ترین هزینه آنها یعنی هزینه سلامت در بحرانی‌ترین حالات که همان بستری در بیمارستان است.

وی ادامه داد: اما از حیث حق بیمه باید گفت حق بیمه نوعی مشارکت در هزینه‌های درمان است که در طی سال‌ها یک فرد سرمایه‌گذاری می‌کند و این امری پسندیده است که حق بیمه به طور مستمر پرداخت شود و در زمان بیماری از آن استفاده کند. حال اینکه این حق بیمه در بیمه تکمیلی چقدر باید باشد این در چارچوب‌هایی است که بیمه مرکزی ایران به عنوان یک نهاد دولتی باید بر عملکرد بیمه‌های مختلف نظارت کند.

آقاجانی تاکید کرد: اما در این میان آنچه که وزارت بهداشت دنبال می‌کند آن است که بیمه‌های تکمیلی باید در اجرای طرح تحول نظام سلامت بویژه گام سوم این طرح (اجرای کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات) همراهی کامل داشته باشند و تعرفه‌های جدید را پوشش دهند تا مردم مجبور نباشند این هزینه‌ها را خودشان پرداخت کنند. ما این موضوع را هم از بیمه مرکزی ایران و هم از سندیکای بیمه‌های تکمیلی درخواست کرده‌ایم.

معاون درمان وزیر بهداشت تاکید کرد: بخشی از موفقیت گام سوم طرح تحول نظام سلامت کاملا در گرو همکاری بیمه‌های تکمیلی است و ما منتظریم که همکاری بیشتری از آنها ببینیم.

*** مشارکت مشروط بيمه هاي تکميلي

درعین حال وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیمه های تکمیلی در صورت فراهم آمدن شرایط مناسب اقتصادی حتما با طرح سلامت همکاری خواهند کرد.

علی ربیعی افزود: بیمه های تکمیلی همانند بخش های خصوصی دیگر، دغدغه هزینه و فایده را دارند و در صورت فراهم آمدن شرایط مناسب با طرح سلامت همکاری می کنند.

وی گفت: بیمه های تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی قراردادی امضا نکرده اند که موجب افزایش هزینه از جیب بیماران در برخی بخش ها شده است.

وزیر تعاون افزود: برای جلب همکاری بیمه های تکمیلی جلسه هایی در حاشیه شورای عالی بیمه برگزار می شود و با گفتگو و توجه به منطق اقتصادی درون قراردادها، این همکاری محقق می شود.

ربیعی با بیان اینکه بیمه های تکمیلی در ماه های پایانی امسال زمینه همکاری با طرح سلامت را فراهم می کنند ، گفت: قراردادهای سال آینده نیز بر اساس نرخ های جدید منعقد خواهد شد.

وزیر تعاون با اشاره به اینکه تمام منابعی که برای اجرای طرح سلامت اختصاص یافته و هزینه شده لازم و غیر قابل اجتناب بوده است، گفت: بدون این منابع تحول صورت گرفته ایجاد نمی شد.

ربیعی افزود: باید توجه کرد از منابعی که برای اجرای طرح سلامت صرف شده است، محافظت شود.

***بیمه تکمیلی بیمه تحمیلی است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت تقویت بیمه‌ها، گفت: بیمه تکمیلی، یک بیمه تحمیلی و اجبار به مردم است و دولت باید طرح تجمیع بیمه‌ها را اجرایی کند.

 حسن تامینی خاطرنشان کرد: بسیاری از بیمه‌ها سقفی برای قرارداد با مردم می‌بندند تا آغاز سال که تعرفه‌ها اعلام شود.

وی با تاکید بر اینکه باید به گونه‌ای اقدام کنیم تا مردم دچار مشکل نشود، یادآور شد: دولت باید طرح تجمیع بیمه‌ها را اجرایی کند و هر جا که نیاز به کمک نمایندگان باشد ما کمک می‌کنیم.

دراین راستا دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد از عملکرد بیمه‌های تکمیلی در ارایه خدمت به بیمه‌شده‌ها، گفت: با وجود آنکه بیمه‌ها باید با سرمایه‌گذاری‌های خود در مواقع ضروری به کمک بیمه‌شونده بشتابند اما تنها دنبال سود بیشتر خود هستند و همچنان بیشترین آسیب متحمل بیمار می‌شود.

احمد آریایی‌نژاد ، با یادآوری انتقاد وزیر بهداشت از عملکرد بیمه‌های تکمیلی، افزود:‌ متاسفانه در بسیاری از مواقع شاهد عملکرد مبهم بیمه‌ها هستیم و همین امر نگرانی زیادی را در جامعه پدید آورده است.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد:‌ واقعیت آن است که امروزه مردم از عملکرد بیمه‌های تکمیلی ناراضی هستند و بر این باورند که بیمه‌ها نمی‌توانند خدمات مطلوبی به مردم ارایه دهند به عبارتی سطح خدمات بیمه تکمیلی تعریف درستی ندارد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با انتقاد از بی‌توجهی نسبت به عملکرد بیمه‌های تکمیلی، یادآور شد: متاسفانه بیمه‌های تکمیلی از هیچ دستوری تبعیت نمی‌کنند و تنها راه خود را در پیش گرفته‌اند این درحالی است که ادامه چنین روندی اجرای طرح‌هایی مانند طرح تحول سلامت را در ادامه راه با چالش‌های زیادی مواجه می‌سازد.

آریایی‌نژاد تاکید کرد: متاسفانه امروزه بیمه‌های تکمیلی تنها به سود خود می‌اندیشند و در فکر کسب درآمدهای خود هستند این درحالی است که تعداد زیادی از افراد تحت پوشش این بیمه قرار دارند اما از خدمات مطلوب این بیمه بی‌بهره‌اند.

وی با بیان اینکه بیمه در کشور خود نیازمند درمان است، تصریح کرد: میزان درآمدها و نحوه پوشش‌دهی خدمات در فعالیت‌های بیمه‌ای به درستی تعریف نشده و همین امر باعث شده تا هر سازمان بیمه‌ای خود به صورت مستقل عمل کند در حالی که برای بهبود وضعیت سلامت در کشور نیاز است تا بیمه‌ها همراهی لازم را با وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی داشته باشند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت:‌ با وجود آنکه بیمه‌ها باید با سرمایه‌گذاری‌های خود در مواقع ضروری به کمک بیمه‌شونده بشتابند اما تنها دنبال سود بیشتر خود هستند و همچنان بیشترین آسیب متحمل بیمار می‌شود.

***اجرای نامنطبق بیمه‌های تکمیلی با قانون برنامه پنجم

درهمین حال رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت تعریف بسته‌های خدمت برای بیمه‌های تکمیلی، گفت:‌ آنچه که اکنون به اسم بیمه تکمیلی اجرا شده از نظر قانون برنامه پنجم توسعه درست نیست و باید وزارت بهداشت نسبت به آن تجدید نظر کند.

حسین‌علی شهریاری ، با یادآوری انتقاد وزیر بهداشت از نحوه نرخ‌گذاری بیمه‌های تکمیلی، افزود:‌ بهترین راهکار آن است که ابتدا بسته خدماتی تعریف مشخصی داشته باشد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در تعریف بسته خدماتی می‌توان مشخص کرد که کدام گروه از بیماری‌ها تحت پوشش بیمه تکمیلی است زیرا دراین صورت می‌توان نسبت به آن تصمیم‌گیری کرد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه آنچه که اکنون به اسم بیمه تکمیلی اجرا شده از نظر قانون برنامه پنجم توسعه درست نیست، تصریح کرد: امروزه بیمه تکمیلی شامل تمام خدمات نمی‌شود ؛ به عنوان مثال یک عمل آب مروارید شامل خدمات بیمه تکلمیلی نبوده و تحت پوشش بیمه پایه است.

وی یادآور شد: به طور حتم اعمالی که باید از سوی بیمه تکمیلی مورد حمایت قرار گیرند تعریف و مشخص شود و باید وزارت بهداشت با همراهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی چنین بسته خدماتی را تعریف کنند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: همه بیماری‌هایی که می‌تواند تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرند باید از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعریف شود چراکه بعد از تعریف این بسته خدمتی می‌توان نحوه ارایه خدمت این بیمه را مشخص کرد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.