بابک دربیکی گفت:طبق قانون برای سازمان‌های‌مان روابط عمومی تعریف شده است. سازمان سینمایی، سازمان حج و اوقاف از این جمله‌اند. در تاریخ ۲۸ اسفندماه ۹۲ چارت سازمانی‌شان توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ابلاغ شده است.

توضیح مدیر روابط عمومی ارشاد درباره حذف روابط عمومی‌ها
 
خبرگزاری فارس: سازمان سینمایی می‌تواند روابط عمومی داشته باشد/رابط خبری در معاونت هنری منصوب می‌شود
  •  

بابک دربیکی «رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد» در گفتگو با خبرنگار فرهنگی فارس درخصوص گزارش روز جمعه خبرگزاری فارس تحت عنوان «روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی هم تعطیل شد/موج تعطیلی روابط عمومی‌های ارشاد به سازمان سینمایی هم می‌رسد؟» گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک مرکز روابط عمومی بیشتر نداریم که متولی کل روابط عمومی‌های وزارتخانه است. این بند هم طبق قانون و هم طبق بخشنامه‌هایی که وزیر ارشاد به صورت داخلی ابلاغ کرده‌اند موجود است. در چنین شرایطی در سایر معاونت‌های دیگر نباید روابط عمومی داشته باشیم. طبق قانون برای سازمان‌های‌مان روابط عمومی تعریف شده است که سازمان سینمایی، سازمان حج و اوقاف از این جمله‌اند. در تاریخ 28 اسفندماه 92 چارت سازمانی‌شان توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ابلاغ شده است. در این ابلاغ آمده که سازمان می‌تواند روابط عمومی داشته باشد بدین معنی که آنها پست سازمانی دارند، اما طبق مصوبه‌های گذشته این مدیران باید با هماهنگی منصوب شوند.

وی در ارتباط با این که با چنین شرایطی تکلیف روابط عمومی‌های معاونت‌ها به چه صورت خواهد بود گفت:در معاونت‌های ما پستی به عنوان روابط عمومی تعریف نشده است، اما باید دقت داشت که هر کدام از معاونت‌های ما بخش تخصصی هستند. مثلاً هنرهای نمایش، موسیقی مستقل و پیچیده هستند که باید افرادی در آنجا فعالیت کنند که به این حوزه‌ها اشراف داشته باشند. بدین جهت بود که از گذشته هر کدام از معاونت‌ها، روابط عمومی‌ مخصوص خودشان را داشتند تا بتوانند پاسخگوی مشترکین خود باشند که البته ما با وجود آنها مخالف نیستیم، اما باید این افراد با ما هماهنگ باشند که طی این سال‌ها همین گونه بوده است.

دربیکی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا خود وزارت ارشاد نیروهای متخصص داخلی نداشته که از پتانسیل آنها استفاده کند و دیگر افرادی را از خارج از مجموعه درگیر بحث روابط عمومی نکند گفت: در چنین شرایطی این دوستان طی چند سال همکاری با مجموعه تجربه‌های خوبی را به دست آورده‌اند و در مقابل فرصت‌های کاری دیگری را نادیده گرفته‌اند. این قطع همکاری گامی به عقب است.

وی با اشاره به این که باید از پتانسیل داخلی استفاده کرد اظهار داشت: اعتقاد من این است که باید از تمام سرمایه مجموعه استفاده کرد. شخصاً سعی می‌کنم در حوزه داخلی دخالتی نداشته باشم. یک شورای مدیران تشکیل شده است که در این موارد با هم مشورت می‌کنیم، اما قبول دارم که این دوستان به عنوان یک سرمایه ماندنی و ماندگار هستند. من به عنوان یک مدیر در یک بازه زمانی مشخصی در این پست قرار خواهم گرفت و ممکن است از فردا حضوری در مجموعه نداشته باشم، اما این افراد طی سال‌ها با مجموعه و مدیران مختلف همکاری داشته‌اند، اما یک مشکل بزرگ هم داریم و آن هم این است که ابتدا این روابط عمومی‌ها در معاونت‌های‌مان به صورت جزیره‌ای بوده است. من هم مانند مدیران قبل تلاش کردم این جزیره‌ای بودن را از بین ببرم، به این معنی که به هم نزدیک‌تر شوند.

وی در ادامه افزود: باز هم تأکید می‌کنم این جزیره‌ای بودن به دلیل تخصصی بودن معاونت‌های ارشاد است. این بخش به عهده ما است که می‌توان برایش فکری کرد، اما نکته‌ای که وجود دارد بحث نیروی انسانی است که به ما ارتباطی پیدا نمی‌کند و سازمان بازرسی در همین راستا وارد عمل شده تا به وضعیت نیروهای شرکتی و غیردولتی رسیدگی شود. البته عکس این هم باید مورد توجه قرار بگیرد که یک نیروی دولتی نمی‌تواند در بخش خصوصی حقوق دریافت کند.

دربیکی درباره قانونی بودن ایرادات سازمان بازرسی گفت: فشارهایی که از سوی سازمان بازرسی اعمال می‌شود طبق قانون است. این سازمان تنها به وظیفه خود عمل می‌کند. در چنین شرایطی ما باید به دنبال راهکار درستی باشیم. ضمن اینکه توجه داشته باشیم ما در مجموعه خود با تورم نیروی انسانی مواجه هستیم، اما جای سؤال دارد که چرا در طی این سال‌ها نیروهای شرکتی جذب نشده‌اند. افرادی در مجموعه وجود دارند که 20 سال به صورت قراردادی با ما همکاری داشته‌اند. اگر تنها به دست شخص بنده بود از این نیروهای متخصص و توانمند استفاده می‌کردم، ولی استخدام آنها یک پروسه اداری خارج از وظایف ما است.

مدیر مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین در باره این سوال که  چرا افرادی توانستند به دلیل درخواست‌های معاونت هنری تبدیل وضعیت شوند که پیروز ارجمند مدیر کل موسیقی یکی از همین افراد است اما این شرایط برای دیگر افراد مهیا نشد گفت: من هم در طی این مدت تلاش کردم تا بسیاری از نیروهایی را که داخل مجموعه فعالیت دارند بنا به درخواست‌ها و نیاز‌هایمان رسمی کنم، اما این اتفاق رخ نداد. در این بخش اولویت‌بندی وجود دارد. در ضمن نباید فراموش کرد افرادی چون پیروز ارجمند در سمت مدیرکلی هستند.

دربیکی همچنین درباره نبود روابط عمومی در معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی که باعث اختلال در ارتباط بین اهالی رسانه و خبرنگاران با این قسمت ها می شود گفت: با توجه به نبود روابط عمومی در معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی چه کسی پاسخگوی رسانه‌ها خواهد بود؟ در حال حاضر دوستان ما در وزارتخانه این وظیفه را برعهده دارند. طی چند روز آینده نیرویی را در معاونت هنری مشخص خواهیم کرد تا کارهای روابط عمومی را از سر گیرد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد درباره این که آیا همین یک نفر موظف است تا روابط عمومی همه بخش‌ها از جمله هنرهای نمایشی،‌ معاونت هنری را انجام دهد گفت:  اگر ما یک نفر در معاونت هنری مشخص کنیم موظف است تا به تمام بخش‌ها در صورت نیاز رسیدگی کند. اما اگر احساس نیاز به کمک دیگر افرادی از جانب وی باشد می‌تواند چند نفر را در کنار خود برای همراهی در این مسیر انتخاب کند، اما طرف حساب تمام بخش‌ها از جمله ما همان نفری است که انتخاب کرده‌ایم.

براساس این گزارش،توضیحات «رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد» در شرایطی عنوان شد که حسین نوش‌آبادی چندی قبل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس روایتی کاملا متفاوت و متضاد را ارائه داد و حضور روابط عمومی‌ها را در تمام سازمان‌ها و معاونت‌ها غیر ضروری دانست و  از آن‌ها به عنوان یک رابط یاد کرد، این در حالی است که برخی رسانه‌ها از روی ناآگاهی خبر احتمال انحلال روابط سازمان سینمایی را به فارس نسبت دادند.
به هرحال آنچه از تضاد در اظهارنظر مقامات ارشاد برمی‌آید این است که این تعدد نظرها نشان از عدم هماهنگی برخی از مسئوان وزارت خانه در کنار هم دارد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.