۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۷
کد خبر: 296134

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیتهای حضور ایران در رقابت های بین المللی گفت: از تمام خطوط هواپیمایی بین المللی که به دلایل مختلفی پروازهایشان را به ایران قطع کرده بودند دعوت می کنم پروازهای خود را به ایران از سر بگیرند.

چراغ سبز وزیر به خطوط هواپی بین المللی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای عباس آخوندی پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه توافق هسته ای ورقی نو در تاریخ ایران است افزود : قطعاً نظام امنیت منطقه تغییر بنیادین خواهد کرد چراکه پروژه اسرائیل در منطقه که بعد از جنگ جهانی دوم تکیه گاه اصلی غرب برای تامین امنیت در منطقه بود حتما با بحران مواجه شده و خواهد شد.
وی با اشاره به بحران پروژه داعش اضافه کرد: شاید این پروژه هم از ترس مرگ اقدام به خودکشی و یا حرکت های تند کند ولی مهم نیست  چراکه قطعاً ایران بعنوان لنگر ثبات منطقه با توجه به گفتگوهای مستقیمی که با قدرت های جهانی داشت حتما می تواند نظم امنیتی جدیدی در منطقه ایجاد کند که این نکته بسیار مهمی است.
آقای آخوندی با بیان اینکه ما نیز در حوزه حمل و نقل از این دستاورد بهره کافی خواهیم برد تصریح کرد: بعد از این در حوزه حمل و نقل می توانیم حمل و نقل مستقیم به ایران داشته باشیم  و در حوزه دریا نوردی هم کشتی ها که عمدتاً باید در جنوب خلیج فارس پهلو می گرفتند از این پس می توانیم خطوط کشتیرانی بین المللی را در سواحل ایران داشته باشیم که این امر کمک خواهد کرد تا قیمت حمل و نقل برای ایران کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به مزیت های حضور در رقابت های بین المللی هوانوردی افزود: با پیوستن به بازار جهانی، سطح خدمات و سرویس دهی در حوزه هوانوردی افزایش می یابد و ما حتما می توانیم با توجه به اتفاقات بسیار مثبت اخیر امکان خرید مستقیم دست اول محصولات سازنده های بزرگ جهانی در حوزه هوانوردی به ویژه هواپیماهای کوتاه برد را که نیاز اصلی ماست داشته باشیم.

وزیر راه و شهرسازی  با اشاره به نیاز بیش از 67 فرودگاه شهرهای محروم و درجه دو و  سه کشور به هواپیماهای کوتاه برد اضافه کرد: در سفری که به فرانسه داشتم با دو شرکت بزرگ تولید کننده هواپیماهای کوتاه برد مستقیماً مذاکره کردم تا بتوانیم  در این راستا ناوگانی برای هواپیماهای کوتاه برد در فرودگاه های کوچک ایران داشته باشیم چراکه حتما با توجه به مذاکرات اخیر ما با شرکت های عمده تولید کننده هواپیمایی اعم از بوئینگ و ایرباس می توانیم بتدریج این توافق های اولیه  را تبدیل به توافق های عملیاتی و تجاری کنیم.

وی افزود‌: سعی داریم در ماه های آتی واسطه ها را حذف کنیم تا قیمت هواپیما برای ما کمتر تمام شود.

وزیر راه و شهرسازی استفاده از اعتبارات بین المللی را از دستاوردهای دیگر این مذاکرات خواند و ادامه داد: می توانیم با استفاده از سیستم های اعتبارات صادراتی که کشورهای غربی به سازندگان هواپیما می دهند و یا سیستم های اجاره خشک و تر هواپیما و نیز سیستم های اجاره به شرط تملیک ، هواپیماهای دست اول را برای ایران تامین کنیم.

آخوندی گفت: در همین راستا ما قطعاً در جهت نوسازی و بازسازی ساختاری دو شرکت بزرگ هواپیمایی داخلی یعنی هما و آسمان اقدام خواهیم کرد تا بتوانیم به جایگاه اصلی که در منطقه داشتیم  در حوزه صنعت هوانوردی دست یابیم.

وی حوزه ریلی را نیز خارج از این برنامه ندانست و افزود: ان شاءالله بتوانیم در تامین لوکوموتیو، واگن و ریل هم با حداکثر توان تولید داخلی با همکاری تولیدکنندگان داخلی و خارجی در جهت ارتقاء سطح فناوری ، اقدامات لازم را  انجام دهیم.

آخوندی با بیان اینکه یک اتفاق بسیار مثبت و مهم نیز از جهت تجاری در این توافق هسته ای  رخ داده است خاطرنشان کرد: آن اتفاق مهم این است که تمام شرکت های تابعه آمریکایی که در اروپا ثبت شده اند یا شرکت های اروپایی که پیش از این سهام شان را آمریکا خریده بود و به همین دلیل اجازه معامله با ایران را نداشتند از این پس مجوز معامله با ایران را دارند.

وی افزود: ما می توانیم در جهت افزایش رقابت بین المللی برای استفاده حداکثر ملت ایران از کیفیت و قیمت فرآورده های بین المللی، امکان جذب سرمایه بیشتری را در ایران داشته باشیم.

وزیر راه و شهرسازی مجوز صادرات مستقیم تولیدات کشاورزی و کالاهای صنایع دستی به آمریکا را از دیگر دستاوردهای این توافق برشمرد و افزود: ما باید بتوانیم در حوزه حمل و نقل امکانات لازم را برای اجرایی شدن این موضوع فراهم کنیم که البته قاعدتاً بخش خصوصی و وزارت کشاورزی نیز در حوزه های تخصصی خود اقدامات لازم را خواهند داشت.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.