نایب رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحریم بانک مرکزی موجب مشکل در نقل و انتقالات ارز بین ایران و سایر کشورهای دنیا شد، تصریح کرد: به اعتقاد بنده برآورده پول های بلوکه شده ایران در خارج از کشور بیش از ۲۹ میلیارد دلار است و هفته آینده وزیر اقتصاد، نفت و مدیر کل بانک مرکزی ایران را برای گزارش ریز منابع بلوک شده، به مجلس فرا خواهیم خواند.

میزان منابع بلوکه شده ایران، محور سوال از دو وزیر و رییس بانک مرکزی در مجلس

به گزارش ایسنا، "محمدرضا پورابراهیمی" در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش ها و فرصت های اقتصادی پس از توافق هسته ای گفت: یکی از تحریم های مورد نظر این توافق در صورت نهایی شدن، برداشتن تحریم های بانک مرکزی است که از ابتدای سال 90 به صورت ظالمانه علیه ایران اعمال شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش رشد نفت خام کشور در شرایط پساتحریم گفت: فروش نفت ایران در سال 90 روزانه 2.5 میلیون بشکه بود که در سال های اخیر به 1.1 تا 1.2 میلیون بشکه در روز رسیده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید نفت در دستور کار دولت قرار گرفته است افزود: باید تلاش کنیم رقبایی که جایگزین ما در دوران تحریم شده اند را کنار بگذاریم و به هر طریقی بتوانیم سهم ایران در بازار جهانی و نفت و اوپک را جایگزین کنیم.

پورابراهیمی با اشاره به تحریم های بیمه‌ای ایران و خرید قطعات کشتیرانی و هواپیمایی از سوی شورای امنیت نیز گفت: در صورت رفع تحریم های هسته ای ایران، اقتصاد کشور به سال 90 باز خواهد گشت.

وی با اینکه رفع تحریم ها موجب بهبود 20 تا 25 درصد فضای اقتصادی کشور خواهد شد گفت: از سال 90 به قبل هیچگونه از تحریم های امروز هسته ای بر کشور اعمال نشده بود، اما مشاهده شد که در سال های 88 تا 90 که بیشترین فروش نفت را کشور داشته است، وضعیت چگونه بوده است؟

نایب رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا برداشته شدن تحریم ها کمک خواهد کرد که مسیر پیشرفت کشور در حوزه اقتصادی هموارتر باشد اما این شرط کافی نیست بلکه باید به رویکرد درونی اقتصاد کشور توجه کرد.

منابع بلوکه شده کشور باید در صورت ورود به کشور به کالاهای سرمایه ای تبدیل شود نه کالای مصرفی

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در درون فرصت های برداشته شدن تحریم ها، چالش هایی نیز وجود خواهد داشت تصریح کرد: منابع بلوکه شده کشور باید در صورت ورود به کشور به کالاهای سرمایه ای تبدیل شود نه کالای مصرفی. کالاهای وارده به کشور باید به گونه ای باشد که با یک واسطه منجر به تولید شده و موجب صادرات از کشور شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه کالاهای وارده به کشور در شرایط پساتحریم یک چالش بزرگ است افزود: اگر کالای ورودی کشور کالایی سرمایه ای باشد تبدیل به یک فرصت خواهد شد در غیر این صورت این سرمایه به عنوان یک چالش و ضعف برای کشور محسوب خواهد شد.

وی با اشاره به سهم نفت در بودجه عمومی کشور نیز گفت: میانگین سهم نفت در بودجه کشور در سنوات گذشته بین 75 تا 80 درصد بوده است که برای اولین بار در تاریخ ایران، سهم نفت در بودجه 94 کشور بین 35 تا 40 درصد می باشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر افزایش فروش نفت و بهره برداری از ذخایر نفتی گفت: دیگر نباید پول حاصل از فروش نفت کشور را در هزینه های جاری صرف کنیم بلکه این پول باید در سرمایه گذاری و تولید کشور که منجر به خلق ثروت شود مصرف کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.