قدس آنلاین: رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان‌رضوی گفت: هر ساله در ایام محرم، صفر و عید قربان توسط دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان خراسان‌رضوی طرح تشدید نظارت بر سلامت دام‌های قربانی اجرا می‌شود.

طرح تشدید نظارت بر سلامت دام‌های قربانی در خراسان‌رضوی‌ اجرا می‌شود

به گزارش قدس آنلاین، جعفر عطارباشی در گفتگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه ارائه خدمات در کشتارگاه‌ها در اعیاد سعید قربان و غدیر خم به صورت رایگان است، اظهار داشت: ذبح در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی، احتمال خطر انتقال بیماری مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، تب مالت و انگل‌های داخلی مشترک دام و انسان را افزایش می‌دهد.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه انگل‌های خارجی همچون کنه‌های خونخوار، جرب، کک وغیره کودکان را تهدید می‌کند، خاطرنشان کرد: گوشت و آلایش حاصل از ذبح دام باید توسط کارشناسان دامپزشکی بازرسی شود تا سلامت آن تایید شود و شهروندان نمی‌توانند سلامت گوشت را قضاوت کنند و این فقط با همکاری شهروندان با کشتارگاه‌های تحت نظارت اداره کل دامپزشکی میسر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نگهداری گوشت دام ذبح شده در یخچال به مدت حداقل 24 ساعت الزامی است تا خطر تب کریمه کنگو از بین برود، تصریح کرد: دام زنده قربانی به ظاهر سالم، ممکن است در مرحله نهفتگی بیماری‌های خطرناک بوده و ذبح آن سبب آلوده کردن محیط زندگی شهروندان شود از سوی دیگر در صورتی که دام آلوده در یخچال منزل شهروندان نگهداری شود، احتمال خطر آلوده کردن دیگر مواد غذایی داخل یخچال نیز وجود دارد.

وی بر ممنوعیت کشتار دام به هر شکلی چه به صورت قربانی و یا ذبح دام در مراسم و اعیاد در خارج از کشتارگاه تاکید کرد و افزود: تماس کودکان با دام قربانی که در حیاط منزل نگهداری می‌شوند، احتمال ابتلای کودکان به بیماری‌های مشترک انسان و دام از قبیل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر کارگران زحمتکش شهرداری که اقدام به جمع‌آوری زباله‌ها می‌کنند، ناخواسته در معرض خطر بیماری ها قرار می‌گیرند.

عطارباشی اظهار داشت: هدایت خرید دام زنده قربانی به مراکز تحت نظارت و کشتارگاه‌ها، برای حذف مخاطرات حمل دام زنده از میادین دام به‌کشتارگاه‌ها و اعمال بازرسی قبل از کشتار به منظور جلوگیری از قربانی کردن دام‌های بیمار را مانند سالیان گذشته با جدیت بیشتر نسبت به دیگر ایام سال در دستور کار داریم.

وی همچنین بازرسی بهداشتی گوشت و احشاء خوراکی قربانی به منظور احراز سلامت گوشت، هدایت گوشت قربانی برای گذراندن پیش سرد به منظور عقیم‌سازی عوامل احتمالی بیماری‌زا در لاشه ها به ویژه ویروس خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، اعمال نظارت شرعی بر ذبح دام قربانی و نیز فرایند تطهیر لاشه‌ها را از دیگر برنامه‌های مکمل کار خیر مردم در اعیاد سعید قربان و غدیر خم توسط اداره کل دامپزشکی استان اعلام کرد.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.