حاکمیت منابع اومانیسم و سکولاریسم بر علوم انسانی و اقتصادی یکی از چالش‌های اساسی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است زیرا با این منابع نمی‌توان به اقتصاد مقاومتی رسید.

علوم انسانی سکولار؛ سد عظیم اقتصاد مقاومتی

به گزارش قدس آنلاین، هفدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید، از ۹ تا ۱۲ شهریور ماه در سالن همایش های صدا و سیمای مشهد برگزار شد. عبدالحسین خسروپناه در دومین روز از این اجلاس سخنرانی خود را با عنوان «منظومه اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبری و فرایند تحقق آن» ارائه کرد.

در این سخنرانی خسروپناه با بیان اینکه آموزش محوری مراکز علمی کشور با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی تنها با دانش بنیان انجام می‌شود اشاره کرد: حاکمیت منابع اومانیسم و سکولاریسم بر علوم انسانی و اقتصادی یکی از چالش‌های اساسی برای تحقق اقتصاد مقاومتی است زیرا با این منابع نمی‌توان به اقتصاد مقاومتی رسید. در واقع برای پیاده کردن اقتصاد مقاومتی نیازمند در نظر گرفتن نظام‌های فقهی برای اقتصاد مقاومتی هستیم زیرافقه کنونی ما بر مبنای فردیت استوار است و حاکمیت فقه فردی در حوزه‌ها به جای فقه نظام از دیگر مشکلات اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی است.

وی ادامه داد: در حوزه اجرای اقتصاد مقاومتی چهار تناقض داریم؛ فروش و یا نفروختن نفت خام، قاچاق و پیشگیری از آن در استان‌های مرزی کشور، افزایش یا کاهش سود بانکی، مغایرت ساختارهای اقتصادی با اقتصاد مقاومتی همگی از تناقضات موجود برای اجرای اقتصاد مقاومتی هستند. راهکار این است که تعریف اقتصاد مقاومتی در چارچوب نوینی از مبانی، اهداف، مکتب، فقه، ساختارهای قانونی و بنگاه‌های اقتصادی مشخص شود در غیر این صورت این موضوع امکان تحقق ندارد.

رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیسیون بررسی و تأمین نیازهای دینی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برای نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی باید نوع اهداف و ساختار مالکیت تغییر یابد.

استاد خسروپناه گفت: اجرا و مبانی اقتصاد مقاومتی باید به هم وصل شوند و باید بنگاهای اقتصادی به گونه‌ای اداره شوند که کارگر هم در سود آنها شریک بوده و منافع مادی در راستای منافع اخروی بیان شوند. مدل ساختارهای بنگاه‌های اقتصادی باید به مردم‌سالار تغییر کند زیرا در این نوع از اقتصاد مردم نزاع بین کارگر و کارفرما حل می‌شود چرا که کارگر تنها سودده نیست بلکه سودگیر بوده و از کار خود بهره می‌برد.

در نظام اقتصادی مردم سالار، فاصله بین کارگر و کارفرما برداشته و نزاع بین آنها حل می‌شود و نه اینکه در بخشی از جامعه ما تمرکز ثروت داشته باشیم؛ به گونه‌ای که ۹۵ درصد منابع بانکی در اختیار کمتر از ۵ درصد مردم باشد و در بخشی دیگر شاهد تمرکز فقر باشیم.

استاد خسروپناه تأکید کرد: هم اکنون باید ارگان‌های انقلابی مانند معاونت اقتصادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی، ستاد اجرای فرمان امام و دیگر نهادهایی از این دست برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی وارد عمل شوند.

هفدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، با حضور سخنرانان و مسئولان ارشد نظام، استادان و نخبگان دانشگاهی بسیجی، فرماندهان شبکه های جنگ نرم و ... بامحوریت «اقتصاد مقاومتی و جایگاه بین المللی شدن قدرت جمهوری اسلامی» برگزار شد.

مهر

انتهای خبر/

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.