عضو کمیسیون امنیت ملی از تشکیل گروهی تخصصی رای بررسی تحقیق و تقحص از پرونده‌های حقوقی ایران در رابطه با آمریکا خبر داد.

تشکیل تیم عملیاتی از نمایندگان کمیسیون‌های تخصصی برای بررسی "پرونده‌های حقوقی ایران -آمریکا"

به گزارش قدس آنلاین، "حشمت‌الله فلاحت‌پیشه" طراح تحقیق و تفحص از پیگیری پرونده‌های حقوقی ایران در رابطه با آمریکا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تصویب این تحقیق و تفحص در مجلس گفت: تلاش داریم گروهی را به صورت تخصصی و عملیاتی برای بررسی این تحقیق و تفحص با استفاده از اعضای کمیسیون اصل ۹۰، حقوقی- قضایی، کمیسیون امنیت ملی و همچنین امضاکنندگان این تحقیق و تفحص تشکیل دهیم تا این موضوع به ثمر برسد.
نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس تاکید کرد: نباید سرنوشت این تحقیق و تفحص به سرنوشت تحقیق و تفحص مشابه در سال ۸۷ دچار شود، طی آن سال همین سوالات و محورها در قالب اصل ۱۳۹ قانون اساسی مبنی بر تصویب این گونه پرونده‌ها و داوری‌ها در خانه ملت مطرح بود که همچنان باقی ماند. وی با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها در قالب دعاوی حقوقی بر غارت اموال ایران اصرار دارند، بیان داشت: باید نگاهی توأم با مقاومت و نظارت در این رابطه شکل بگیرد، البته با استفاده از سه قانون تصویب شده مجلس در مورد جانبازان و شهدای بمباران شیمیایی، ایرانیان قربانیان ترور و ایرانیان قربانی نقض حقوق بشر توسط کشورهای اشغالگر تحقیق و تفحص کلانی در حال انجام است.
فلاحت‌پیشه با اشاره به اینکه علاوه بر اولین مصوبه مجلس طی دهه ۶۰ در مورد دعاوی ایران با آمریکا سه قانون دیگر هم در مجالس هفتم و هشتم در قالب این تحقیق و تفحص قرار خواهد گرفت، گفت: می‌توان پنج وظیفه نظارتی مجلس را در این رابطه به صورت عمده انجام داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در ادامه با اشاره به اینکه دولت هم ملزم به انجام همکاری با مجلس برای پیشبرد اهداف این تحقیق و تفحص است، اظهار داشت: نمایندگان دولت طی جلسات قبلی در جلسات حضور یافته و اظهارات بسیار خوب و قانع کننده‌ای هم داشتند اما برخی از سوالات همچنان باقی ماند که با استفاده از همکاری‌های معاونت حقوقی ریاست جمهوری و همچنین دفتر خدمات حقوقی دولت اقدامات لازم انجام خواهد شد.
نماینده مردم اسلام‌آباد غرب ضمن تاکید براینکه اگر طی تحقیق و تفحص مشخص شود عدم رعایت اصل ۱۳۹ قانون اساسی منجر به تضییع حقوق ملت ایران شده و یا در شرف تضییع است، طرح یک فوریتی را به صحن علنی ارائه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه اگر قرار است با تیم‌های ضعیف و کارشناسی نشده کارکنیم قطعا دچار مشکل خواهیم شد، ادامه داد: معتقدم اگر قرار است نتیجه‌ای گرفته نشود و یا اینکه نتیجه منفی باشد، بهتر است همان دعواها را به مراعا بگذارند، طی مجلس هشتم هم با وکلای ایران ملاقات‌هایی داشتیم و در همان زمان هم روند استعلامی- گزینشی، استخدامی و کارشناسی علمی افرادی که باید از پرونده‌های حقوقی ایران دفاع می‌کردند مورد انتقاد بود.
طراح تحقیق و تفحص از پیگیری پرونده‌های حقوقی ایران در رابطه با آمریکا با تاکید براینکه باور ما در این تحقیق و تفحص این است که ما هم در قبال بحث حقوقی با آمریکا باید مانند آنها عمل کنیم، خاطرنشان کرد: آنها بر اساس تفسیر اقتدارآمیز تقابل حقوقی با ایران عمل می‌کنند و ما نیز باید تفسیر اقتدارآمیز داشته باشیم و این تصور در همان زمان برجام خلق شد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.