اختتامیه دومین جشنواره بین المللی فیلم «پرواز» با تجلیل از پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون و اصغر شاهوردی صدابردار پیشکسوت سینما پایان یافت.

جشنواره بین المللی فیلم پرواز پایان یافت/پرویز پورحسینی و اصغر شاهوردی تجلیل شدند

به گزارش «قدس آنلاین» به نقل از خبرگزاری ایرنا،  آیین اختتامیه این رویداد شب گذشته(شنبه) با حضور خانم «ماری آن ترسا مونسون» مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان و نیز جمعی از هنرمندان، سینماگران و معلولان در محل تالار استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.
جشنواره «پرواز» با محوریت معلولان و سینما و آشنایی مردم و مخاطبان با معلولیت های جسمی و بیماران معلول با مشارکت دفتر منطقه ای یونسکو در تهران به میزبانی خانه هنرمندان برگزار شد و نکته آنکه هیچ یک از مسولان سازمان سینمایی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی در آیین اختتامیه این رویداد حضور نداشتند.  

** یونسکو مدافع حقوق و نیازهای افراد دچار معلولیت است
مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران که به جای خانم «استرکیش لاروش»، نماینده منطقه ای یونسکو در این مراسم حضور داشت، در سخنانی خطاب به شرکت کنندگان در آیین اختتامیه دومین جشنواره بین المللی فیلم پرواز گفت: خانم ها و آقایان گرامی، دوستان عزیز برای من موجب خرسندی است که امروز در آیین اختتامیه دومین جشنواره بین المللی فیلم پرواز در بین شما هستم.
وی افزود: یونسکو از ابتدا از این جشنواره حمایت کرده، زیرا تلاشی در جهت آگاهی رسانه ای شما در باره مسائل مربوط به شخصیت و مبارزه با ناهنجاری ها و کلیشه ها است.  
«ماری آن ترسا مونسون» ادامه داد: در اعلامیه جهانی حقوق بشر اینگونه آمده است که تمام افراد بشر آزاد به دنیا می آیند و از لحاظ حقوق و کرامت با هم برابرند، لیکن واقعیت به ما نشان می دهد که چارچوب های حقوقی یا فقدان آنها، محدودیت های فیزیکی و فاکتورهای اجتماعی همچون خرافات و ترس منجر به منزوی شدن افراد معلول می گردد و آنها را از دستیابی به حقوق اولیه کرامت انسانی محروم می کند.
وی تصریح کرد: از این رو نیاز مبرمی برای ایجاد گفت وگو و تعامل میان مسولان دولتی، افراد دچار محدودیت و خانواده های آنها، جامعه مدنی، رسانه و بخش خصوصی وجود دارد.
ماری آن ترسا مونسون افزود: باید چگونگی افزایش موقعیت ها و انتخاب هایی که در دسترس افراد معلول است را مد نظر قرار دهیم و چگونگی راه های دسترسی آنها را با آموزش، تحصیلات، اطلاعات و دانش بهبود بخشیم و چگونی توانایی های آنها را برای ورود به بازار کار گسترش دهیم.
وی تصریح کرد: یونسکو مدافع حقوق و نیازهای افراد دچار معلولیت است و تلاش می کند مروج استفاده بهینه از فناوری های اطلاعات و ارتباطات قابل دسترس و قابل تغییر و مقرون به صرفه باشد.
مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران گفت: بر این باوریم که فناوری های اطلاعات و ارتباطات ابزار کارآمدی برای افزایش دسترسی به اطلاعات و دانش است و تلاش می کنیم که افراد معلول در توسعه و بسط محتوی و برنامه های فیزیکی و برنامه های فناوری اطلاعات شرکت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته یونسکو اولین نشست هم اندیشی ملی را در تهران با حضور شرکت کنندگانی از دولت، سازمان های مردم نهاد، بخش خصوصی و آژانس های سازمان ملل برگزار کرد با این هدف که چگونه می توانیم از فناوری های اطلاعات و ارتباطات برای بهبود زندگی افراد معلول استفاده کرد.
مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران افزود: قصد داریم سال آینده در راستای حمایت از تدوین پیش نویس سند ملی در باره دسترسی فناوری های اطلاعات و ارتباطات برای افراد دچار معلولیت نشست دومی را بر پایه دستاوردهای آن برنامه برگزار کنیم.
ماری آن ترسا مونسون گفت: قانون گذاری بسیار اهمیت دارد، لیکن نقش رسانه و سینما هم برای پرهیز از نابهنجاری ها بسیار تعیین کننده است.  
وی افزود: تحقیقات نشان می دهد که بیشتر کشورها بخش عمده کودکان دچار معلولیت و افراد بزرگسال معلول را نمی شناسد و از این رو تصور آینده برای آنها به راحتی ممکن نخواهد بود.
ماری آن ترسا مونسون ادامه داد: یک رسانه دیداری شنیداری می تواند امکاناتی را برای آنها فراهم سازد تا افراد بزرگ سال دچار معلولیت را که در طیف گسترده ای از فعالیت های اجتماعی شرکت دارند را ببینند و بعد الگو بگیرند.
وی گفت: فیلم ها و مستندها می توانند ابزار کارآمدی برای عمده جامعه در باره مسائل معلولان و زدودن تصورات خام، نادرست، تبعیض ها و کلیشه ها باشند.
مشاور بخش آموزش دفتر منطقه ای یونسکو در تهران ادامه داد: این اصلی ترین هدف جشنواره فیلم پرواز است و به همین جهت نیز ما از این تلاش مهم از ابتدا حمایت کردیم.
وی افزود: بسیار خوشحالم که می بینم بسیاری از هنرمندان ایرانی از این جشنواره حمایت کرده اند و امیدوارم جشنواره پرواز به افزایش آگاهی اجتماعی ادامه دهد و و برای جوانانی که دچار معلولیت هستند الگوهای مثبت، امیدوار و اعتماد به نفس لازم را ارائه دهد.
ماری آن ترسا مونسون همچنین از خانم امیری و آقای اردستانی که به گفته وی بخش زیادی از زندگی خود را صرف کودکان استثنایی کردند تشکر کرد و خطاب به آنها گفت: شما واقعا نمونه هستید.  
در ادامه این آیین، اصغر شاهوردی صدابردار پیشکسوت سینما در حالیکه روی ویلچر نشسته بود به صحنه آمد، اما به علت اینکه قدرت تکلم خود را از دست داده نمی توانست کند و همسرش به جای وی متنی را در بزرگداشت همسرش خواند که با تشویق حاضران همراه شد.
در ادامه کتایون ریاحی از طرف بنیاد کمک، لوح تقدیری را به اصغر شاهوردی اهدا کرد.
اجرای تکنوازی تار توسط استاد منوچهر عبداللهی و با خوانندگی «علی امیر قاسمی» بخش بعدی برگزاری این آیین بود که با استقبال چشمگیر حاضران در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان روبرو شد.
همچنین در این مراسم از پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون قدردانی شد.
وی نیز سخنانی گفت: امشب با حضور اصغر شاهوردی به یاد خاطرات گذشته، «باشو غریبه کوچک» و چند فیلم دیگر که همراه وی بودم افتادم، اما به هرحال از همه حاضران تشکر می کنم و هرچه تقدیر و تشویق که برای من در نظر گرفته اید را به اصغر شاهوردی تقدیم می کنم.
سپس لوح تقدیر اهدایی دومین جشنواره بین المللی پرواز به پرویز پور حسینی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون قرائت و به وی اهدا شد.  

** جشنواره «پرواز» رویدادی انساندوستانه است 
مدیرعامل خانه هنرمندان نیز در این مراسم گفت: بدون تعارف چه در ایران و چه در اغلب کشورهای دنیا هنرمندان به عنوان یک بخش و جامعه فرهیخته و برجسته مطرح و مورد توجه مردم هستند و فعل، قول و عمل و ابراز احساسات آنها خیلی در مردم بازتاب دارد و خیلی احساسات را بر می انگیزد.
مجید رجبی معمار افزود: دوستان شاید یک مقدار دیر به ما گفتند که می خواهند این مراسم و جشنواره را در خانه هنرمندان داشته باشند اما همکاران من، همه استقبال کردند و این احساس مسوولیتی است که در جامعه هنری وجود دارد و نمی تواند در قبال مسائل مهم اجتماعی از جمله بحث معلولیت آرام و بدون احساس مسوولیت بود.
وی یادآور شد: خانه هنرمندان هویتی مستقل از خود ندارد، اینجا محل ارتباط و در واقع تجدید قوا و ارتباط گیری هنرمندان رشته های مختلف تجسمی، سینما، موسیقی، تئاتر و همه هنرمندان است و بسیار خوشحالیم که امشب در این مراسم از استاد بزرگ آقای پورحسینی و هنرمند عزیز آقای اصغر شاهوردی که در مسیر هنر به مشکل و در واقع معلولیت برخوردند، تجلیل می شود.
رجبی معمار گفت: امیدوارم که به قول علما کفاره بعضی از مسائل دیگرمان اینجور کارها باشد.
وی از برگزاری جشنواره بین المللی فیلم پرواز به عنوان اقدامی خیر و انساندوستانه یاد کرد و افزود: از همه عزیزانی که با ابراز مسوولیت در این آیین حضور پیدا کردند و با این جشنواره همراهی می کنند و این کار خیر را برای خدمت به معلولان همرانی می کنند تشکر می کنم.

** جشنواره «پرواز» درصدد بهبود کیفیت زندگی معلولان است 
مدیر برگزاری دومین جشنواره بین المللی فیلم پرواز نیز در حاشیه برگزاری آیین اختتامه این رویداد به خبرنگار ایرنا گفت: در این دوره از جشنواره بیش از ۲۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۳۸ اثر برای داوری پذیرفته شدند.
مجید مصاحبی افزود: آقایان محمدرضا فروتن، علیرضا شجاع نوری، دکتر سید عماد حسینی و خانم ها کتایون ریاحی و ستاره اسکندری اعضای هیات داوران این جشنواره بودند که کار داوری آثار را برعهده داشتند.
به گفته وی، این جشنواره ویژه افراد معلول(توان یاب) است و سعی در فرهنگ سازی در جامعه برای بهبود کیفیت زندگی معلولان دارد.
دومین جشنواره بین المللی فیلم «پرواز» از ۱۱ تا ۱۳ آذر ماه با محوریت معلولان و سینما و آشنایی مردم و مخاطبان با معلولیت های جسمی و بیماران معلول با مشارکت دفتر منطقه ای یونسکو در تهران به میزبانی خانه هنرمندان برگزار شد.  

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.