مشهد-مسؤول اجرای طرح کاهش طلاق در خراسان رضوی گفت: از میان ۵۵ دلیلی که متقاضیان طلاق توافقی برای جدایی‌شان عنوان کرده‌اند، نداشتن رضایت جنسی در رتبه سوم قرار دارد.

رؤیاهای جنسی غیر واقعی یکی از شایع‌ترین دلایل طلاق توافقی است

به گزارش قدس آنلاین،دکتر غلامحسین حقدادی در جلسه‌ آموزشی مددکاران کلینیک‌های مشاوره‌ طرف قرارداد طرح کاهش طلاق افزود: نارضایتی جنسی همیشه به معنای داشتن بیماری جنسی یا جسمی نیست، بلکه نوعی از آن، پیامد اختلال‌های روانی و یا فقدان مهارت‌های ارتباطی یا دلایل دیگری است که در زندگی زوج‌ها زیاد دیده می‌شود.

وی ضمن اشاره به تأثیر برنامه‌های رسانه‌ای و شبکه‌های ماهواره‌ای در تغییر ذایقه‌ جنسی مردان گفت: تصور نادرست از رابطه‌ جنسی و تجسم یک رؤیای جنسی غیر واقعی، مهم‌ترین مشکل مردان جوانی است که در رابطه‌ جنسی با همسرانشان دچار تنش هستند.

وی تصریح کرد: این امر یکی از دلایل شایع طلاق در خراسان رضوی و شاید در کشور است.

وی با تأکید بر اینکه بیشتر اختلال‌های جنسی از طریق درمان روانی، مشاوره، آموزش و فراگیری مهارت‌های خانوادگی قابل درمان است، گفت: البته مهارت‌های فکری و اجتماعی، همیشه آموختنی نیستند و یک زمینه‌ استعدادی باید در فرد باشد تا آموزش نتیجه بدهد.

این روان‌پزشک در خصوص نقش مردان در ایجاد نارضایتی جنسی بانوان گفت: مردانی که برای راضی کردن همسر خود وقت نمی‌گذارند و خصوصیات روانی و جنسی همسرشان را نمی‌دانند، با ایجاد نارضایتی جنسی در همسرشان، در این زمینه کوتاهی می‌کنند.

وی تصریح کرد: زن وقتی که از نظر عاطفی و روانی، آمادگی برای روابط زناشویی نداشته باشد، احساس می‌کند که تحت تجاوز قرار می‌گیرد و این احساس شاید سنگین‌ترین و مضرترین احساس یک زن در مورد روابط زناشویی است که به طور مستقیم به نگاه و نقش مردان در این رابطه برمی‌گردد.

وی به انواع اختلال‌های جنسی و روانی موجود در مردان و زنان اشاره کرد و گفت: اختلال‌های جنسی ناشی از بیماری‌های جسمی بسیار کم‌تعداد هستند و نقش آن‌ها در طلاق فقط ۱۰ درصد است، در حالی که اختلال‌های جنسی ناشی از علل روانی، سهم ۹۰ درصدی در طلاق‌هایی دارد که نارضایتی جنسی را برای جدایی عنوان می‌کنند.

دکترحقدادی با اشاره به آنچه وی نرخ پایین باروری عنوان کرد، گفت: نرخ باروری در ایران حدود یک و هشت دهم است، در حالی که میانگین آن حدود ۱/۲است و این عدد نشان می‌دهد که تمایل به باروری از سوی هر دو طرف زن و شوهر کاهش یافته است.

وی اظهار داشت:‌آن طور که اطلاعات ما نشان می‌دهد، بچه‌دار نشدن چه حاصل از بیماری جسمی باشد یا روانی، عامل مهمی برای طلاق نیست.

وی دو اختلال جنسی شایع در بین مردان و زنان را به ترتیب، زودانزالی در مردان و ارگاسم دیرهنگام در خانم‌ها عنوان کرد و گفت: هر دوی این اختلال‌ها، با مشاوره، روش‌های عاطفی، آموزش مهارت‌ها و روش‌های غیر دارویی قابل درمان است و نباید باعث جدایی یا سردی روابط طرفین باشد.

مسؤول اجرای طرح کاهش طلاق در خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود، رتبه‌ اعتیاد را در بین دلایل طلاق توافقی، پنجم عنوان کرد و گفت: اعتیاد در زنان اگر چه آمار بسیار کمتری نسبت به مردان دارد، اما نقش آن در به هم ‌ریختگی زندگی زناشویی، بسیار بالاست.

وی افزود: تأکید مسؤولان کشور بر پیشگیری از شیوع اعتیاد در خانم‌ها به خاطر همین آسیب‌زا بودن اعتیاد است.

وی گفت: مخدرها و محرک‌های شیمیایی و مصنوعی، عملکرد فردی و اجتماعی افراد را دچار اختلال جدی کرده و ریسک طلاق را در زندگی مشترک بالا می‌برند.

وی با اشاره به اینکه اعتیاد به الکل هم مانند مواد مخدر در حال شیوع در کشور است، گفت: توصیه‌ روان‌شناسان و مددکاران برای تغییر مصرف مخدرات باید مبتنی بر فرهنگ و اعتقادات دینی باشد، یعنی اگر ادامه‌ یک زندگی مشترک، دایر به تغییر مصرف شخص معتاد از مواد مخدر به الکل باشد،‌ روان‌شناس نباید چنین توصیه‌ای داشته باشد، چون اول اینکه این توصیه، جنبه‌ علمی و متقن ندارد و دوم با اعتقادات دینی و ارزش‌های اجتماعی ما مغایر است.

دکتر حقدادی در زمینه‌ اختلال‌های شخصیتی و نقش آن در طلاق گفت: ساختار و شکل‌گیری شخصیت، از ماه‌های اول تولد آغاز شده و تا حدود ۲۰ سالگی با شدت و ضعف ادامه می‌یابد و از این بعد، تقریباً تغییری نمی‌کند.

وی افزود: بسیاری از خصوصیات افراد، شخصیتی هستند و در طول زندگی، تغییر نمی‌کنند، بنا بر این فکر اینکه من همسرم را تغییر می‌دهم، یک فکر غلط و مبتنی بر پیش‌فرض‌های شخصی است.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که دچار اختلال شخصیت هستند، به طور معمول خودمحور و خودمعیارند و همه‌چیز را در ترازوی عقل و برداشت خودشان می‌سنجند، به همین دلیل استنباط درستی از روش‌ها و کارکردهای روانی عاطفی دیگران ندارند.

وی ادامه داد: به هر حال، وجود اختلال شخصیت در هر کدام از زوج‌ها، زمینه‌ساز طلاق است

وی ادامه داد: اگر مرد دچار اختلال شخصیت باشد، نقش بیشتری در سوق دادن زندگی به سوی جدایی می‌کند و اگر زن دچار اختلال شخصیت باشد، ممکن است حاضر شود در انزوا و سکوتی مرگبار به زندگی ادامه دهد، اما تقاضای جدایی نکند.

وی با اشاره به اینکه برخی اختلال‌ها و بیماری‌های روانی، برای سال‌های متمادی ادامه دارند و فرد را از لذایذ و زیبایی‌های زندگی محروم می‌کنند، گفت: درمان اختلال‌های شخصیتی بسیار دشوار است و کمتر روان‌پزشکی اشتیاق به درمان چنین بیمارانی دارد، چون وقت و انرژی زیادی می‌گیرد و انگیزه‌ بیمار برای پیگیری درمان باید خیلی قوی و مستمر باشد که معمولاً چنین بیمارانی کم یافت می‌شوند و دست آخر هم کاسه و کوزه سر فرد درمانگر می‌شکند.

دکتر حقدادی گفت: عمده‌ مطلب در اختلال‌های روانی که در جدایی همسران نقش دارد، این است که بیشتر این اختلال‌ها با مشاوره و آموزش و کارهای مددکاری و فراگیری مهارت‌های فردی و اجتماعی قابل درمان و اصلاح است و اگر زن و شوهر واقعاً تمایل به ادامه زندگی داشته باشند، می‌توانند این مشکل را حل کنند.

وی افزود:‌اما مشکل جایی است که وقتی فردی مسؤولیت‌پذیری لازم برای زندگی مشترک را نداشته باشد، دنبال بهانه‌ای برای جدایی می‌گردد و چون اصل خواسته‌ او جدایی است، برای حل مشکل اقدام نمی‌کند.

وی تأکید کرد: برای کاهش میزان طلاق، اولین و مهم‌ترین راه این است که ازدواج‌ها را تصحیح و اصلاح کنیم و از مردان و زنان جوان بخواهیم قبل از ورود به ازدواج، خود را برای این امر که مهم‌ترین تصمیم زندگی است، آماده و به جای هزینه‌های زیاد و غیر ضروری ازدواج، مبلغی ناچیز را برای چند جلسه مشاوره‌ قبل از ازدواج هزینه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.