هنوز مبادلات بانک به صورت کامل برقرار نشده است، در گشایش ال سی نیز با مشکل مواجهیم. وضعمان نیز نسبت به گذشته خیلی تغییری نکرده است. اینها روایت ۲۰ تاجر معروف از اوضاع اقتصاد ایران بعد از برجام است

گلایه ۲۰ بازرگان از محدودیت‌های اقتصادی در یک‌سالگی برجام!

به گزارش قدس آنلاین، بیش از ۳۵۰ روز از اجرای برجام می گذرد، ۳۵۰ روزی که امید می رفت با وعده های دولت تدبیر و امید در رابطه با برجام لحظه های خوشی را برای کشور به ارمغان بیاورد، چرا که دولت سه سال از عمر خود را برای به ثمر رسیدن این توافقات گذرانده بود و در تمام این مدت نیز این باور را به جامعه تزریق کرده بود که با به نتیجه رسیدن برجام اتفاقات خوشی رخ خواهد داد و این اتفاق خواهد توانست تا تحول عمیقی را در بسیاری از مشکلات به ویژه مسائل اقتصادی کشور  ایجاد کند.

و حالا با گذشت ۳۵۰ روز این باور که برجام می تواند حلال مشکلات باشد رفته رفته در بین مردم کم رنگ و کم رنگ تر شد. زیرا  بسیاری از افراد جامعه از جمله فعالان اقتصادی که به امید روزهای بهتر با شرایط سخت اقتصادی سه سال گذشته دست و پنجه نرم کرده بودند، در طی این یک سال تأثیر چندانی را از توافقات انجام شده در اقتصاد کشور شاهد نبودند که چه بسا روز به روز اوضاع اقتصادی سخت تر از گذشته، واحدهای تولیدیِ بیشتری تعطیل، نیروهای جوان زیادی بیکار و حتی کالاهای اساسی نیز گران تر شدند و به این ترتیب برجام بر زندگی مردم و در سفره های آنان نه تنها کاملا ناملموس بود بلکه بی تأثیر نیز بوده است به طوری که به گفته بسیاری از اقتصاددانان سفره بسیاری از مردم حتی طبقه متوسط به بالا به دلیل رکود موجود در بازار و گرانی بسیاری از کالاهای اساسی کوچکتر نیز شده است.

در رابطه با باز شدن سوئیفت و گشایش ال سی نیز از همان روزهای اول شادی دولتمردان روحانی کاملا مشهود بود و تأیید و تکذیب آن جنجال های زیادی را در رسانه ها در پی داشت و حالا بعد از سپری شدن این مدت، این موضوع از جمله مواردی است که گلایه فعالان اقتصادی را به همراه داشته است. به گونه ای که بسیاری از فعالان اقتصادی همچنان از مشکلات نقل و انتقال پول گلایه مندند و بیان می کنند که هنوز مبادلات ارزی با مشکل مواجه است و حل مشکلات بانکی با کندی بسیار زیادی انجام می شود آن ها اذعان می کنند که بانک های اروپایی و حتی برخی از بانک های آسیایی همچنان در ارتباط با ایران اعتبارات و گشایش ال سی را جدی نگرفته اند لذا بسیاری از مبادلات پولی همچنان با ریسک و توسط صرافی ها صورت می گیرد.

در نهایت باید این که برجام در حوزه اقتصادی چه نمره ای را در طی این یک سال از آن خود کرده است را باید از فعالان اقتصادی جویا شد لذا در این راستا به سراغ ۲۰ فعال اقتصادی که در حوزه های مختلف فعالیت دارند رفته و در این رابطه با آنان به گفتگو نشسته است:

منبع: نسیم آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.