تمامی متروهای دنیا به‌منظور جابجایی انسان‌ها ساخته شده‌اند. برخی از متروها از چرخ، برخی از مونوریل و بعضی دیگر از شناوری مغناطیسی برای حرکت استفاده می‌کنند.

بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین خطوط متروی جهان

به گزارش قدس آنلاین به نقل از برترین ها،Metropolitan Railway اولین قطار شهری دنیا بود که در سال 1863 شروع به فعالیت کرد. این قطار اکنون در لندن قرار دارد و لقب «متروی لندن» را یدک می‌کشد. در سال 1890 اولین قطار شهری الکتریکی نیز در کنار Metropolitan Railway در لندن شروع به کار کرد.

ساخت این قطار شهری، نقطه‌ی شروعی بر ساخت و تبدیل قطارهای شهری معمولی به نوع الکتریکی‌شان برای رفت و آمد از نیویورک به اروپا بود. چیزی نگذشت که جنوب شرقی آسیا و آمریکای لاتین هم وارد این عرصه شدند. در ادامه طولانی‌ترین خطوط متروی جهان را برایتان معرفی خواهیم کرد.

10. متروی نانجینگ، چین ؛ 225 کیلومتر (Nanjing Metro)

خط متروی نانجینگ، 225 کیلومتر طول دارد و در شهر نانجینگ استان جیانگسو چین قرار دارد. این مترو که در سال 2005 شروع به کار کرد، در شهر نانجینگ خدمات‌رسانی می‌کند. این سیستم مترو 6 خط و 121 ایستگاه دارد که با 202 واگن در کلان‌شهرهای آسیایی فعالیت می‌کند. تعداد مسافران این مترو به 2٫248 میلیون نفر در روز و تعداد مسافران سالیانه‌اش به 717 میلیون نفر می‌رسد. این مترو، چهارمین خط متروی بزرگ چین محسوب می‌شود. برنامه‌هایی برای اضافه کردن لاین‌های جدید و گسترش خطوط این مترو در نانجینگ و نیز اتصال این خط به شهرهای استان «آن‌هوئی» چین نیز وجود دارد.

9. متروی مکزیکو سیتی ، مکزیک ؛ 225 کیلومتر (Mexico City Metro)

متروی مکزیکو سیتی 225 کیلومتر طول دارد و در مکزیک واقع شده است. این خط مترو، در پایتخت کشور یعنی مکزیکو سیتی و مناطق اطرافش خدمات‌رسانی می‌کند. فعالیت متروی مکزیکو سیتی در سال 1969 شروع شد. این مترو به‌جای چرخ‌های فولادی از لاستیک‌های بادی استفاده می‌کرد. متروی این شهر 12 لاین و 195 ایستگاه دارد که با 355 واگن در حال فعالیت است. متروی مکزیکو سیتی روزانه میزبان 4٫6 میلیون نفر مسافر است؛ این رقم سالیانه به 1٫685 میلیارد نفر می‌رسد. این خط مترو بعد از متروی نیویورک، دومین خط متروی بزرگ آمریکای شمالی محسوب می‌شود.

8. متروی گوانگ ژو، چین؛ 240 کیلومتر (Guangzhou Metro)

خط متروی 240 کیلومتری گوانگ‌ژو در شهر گوانگ‌ژو چین واقع شده است. این مترو در شهر گوانگ‌ژو و مناطق مجاورش در استان گوانگ‌دونگ خدمات‌رسانی می‌کند. شروع کار خط متروی گوانگ‌ژو به سال 1997 باز می‌گردد. این مترو 9 لاین، 167 ایستگاه و 242 واگن در شهر دارد. تعداد مسافرانی که خطوط این مترو روزانه جا به جا می‌کنند 6٫2 میلیون نفر است؛ این تعداد در سال به 2٫4 میلیارد نفر می‌رسد. خط متروی گوانگ‌ژو از سال 1997 تا کنون، کارکنان این مترو نیز بستگان درجه یک آن‌ها را به‌طور رایگان حمل می‌کند. برای این سیستم مترو هم برنامه‌هایی برای افزایش لاین و ایستگاه‌هایش تدارک دیده شده است.

7. متروی مادرید ، اسپانیا ؛ 300 کیلومتر (Madrid Metro)

خطوط متروی مادرید، 300 کیلومتر طول داشته و در شهر مادرید اسپانیا قرار دارد. این مترو از سال 1919 تا کنون در خدمت مردم مادرید بوده است که از سیستم نوین «قطار سبک شهری» برای رفت و آمد در شهر استفاده می‌کند. قطار سبک شهری نوعی وسیله حمل و نقل عمومی دورن‌شهری است که در آن هر واگن دارای موتور محرک بوده و می تواند به تنهایی یا در کنار دیگر واگن‌ها مسافران را جابجا نماید. سیستم متروی مادرید رکورد پله‌برقی‌های جهان را نیز با 1698 پله در دست دارد. بخش‌های زیرزمینی این مترو به‌قدری بزرگ هستند که گاهاً جشنواره‌هایی خاص در آن برگزار می‌شود. متروی مادرید 13 لاین و 301 ایستگاه در شهر دارد. تعداد مسافران روزانه‌ی این مترو به 1٫74 میلیون نفر و تعداد مسافران سالیانه‌اش به 560٫9 میلیون نفر می‌رسد. از جمله برنامه‌های آتی این مترو می‌توان به گسترش لاین‌ها و بهبود وضعیت کلی آن اشاره کرد.

6. متروی سئول ، کره جنوبی ؛ 330 کیلومتر (Seoul Subway)

متروی سئول 330 کیلومتر طول دارد و در شهر سئول کره جنوبی واقع شده است. این سیستم مترو در شهرهای سئول، اینچئون، گینوگی‌دو، چونگچئونگنام‌دو و گانگوون به ارائه خدمات می‌پردازد. خطوط متروی این شهر 18 لاین و 291 ایستگاه دارد که 70٪ از خطوطش زیر زمین قرار دارد. مجموع مسافرانی که متروی سئول در روز جا به جا می‌کند، 840 هزار نفر است؛ این در حالی‌ست که رقم مذکور در سال به 2٫6 میلیارد نفر می‌رسد. از جمله امکانات واگن‌های این مترو می‌توان به اینترنت وای-فای، اینترنت پر سرعت نسل چهارم (4G)، سیستمی هوشمند برای ارسال سیگنال برنامه‌های تلویزیونی بر روی تلفن‌های همراه (BMB) و وایمکس داخلی اشاره کرد. همچنین طبق نظر کارشناسان، متروی سئول در میان تمیزترین متروهای جهان قرار دارد. ارائه‌ی بلیط با فناوری NFC و نیز مشاهده‌ی برنامه‌ی سفر مترو با استفاده از تلفن همراه در دسترس است. از جمله برنامه‌های توسعه‌ی آینده‌ی این خط مترو می‌توان به نصب نمایشگر بر روی درب واگن‌ها و در سکوها و نیز لاین‌ها و واگن‌های اضافه اشاره کرد.

5. متروی مسکو ، روسیه ؛ 340 کیلومتر (Moscow Metro)

طول متروی مسکو به 340 کیلومتر می‌رسد و در شهر مسکو روسیه قرا دارد. این خط مترو در مسکو و شهرها و حومه‌های اطرافش فعالیت می‌کند. متروی مسکو 12 لاین و 200 ایستگاه دارد. روزانه 9٫7 میلیون مسافر و سالیانه 2٫45 میلیارد مسافر از طریق قطارهای این مترو جا به جا می‌شوند. عمق این مترو در ایستگاه «پارک پوبدی» شهر مسکو به 74 متر می‌رسد که به‌همین دلیل، مترویی زیرزمینی محسوب می‌شود. از جمله برنامه‌های توسعه‌ی آتی این خط مترو می‌توان به گسترش 150 کیلومتری خطوطش اشاره کرد که متروی مسکو را به سومین متروی طویل جهان بعد از متروهای شانگهای و پکن تبدیل خواهد کرد.

4. متروی نیویورک ، امریکا ؛ 380 کیلومتر (New York City Subway)

خط متروی 380 کیلومتری نیویورک واقع در شهر نیویورک آمریکا است. این مترو در نیویورک و بخش‌های مختلف آن از جمله بروکلین، کوئینز، منهتن و برانکس به حمل و نقل مسافران می‌پردازد. خط متروی نیویورک 34 لاین و 469 ایستگاه دارد. این خط مترو وظیقه‌ی جا به‌جایی روزانه 5٫597٫550 نفر و سالیانه 1٫75 میلیارد نفر را دارد. این مترو که 7 روز هفته را 24 ساعته مشغول به خدمات‌رسانی‌ست، شلوغ‌ترین خط متروی دنیای غرب محسوب می‌شود. متروی نیویورک در نظر دارد تا سال 2019 سیستم پرداخت بلیط بدون تماس خود را راه‌اندازی کند. از دیگر برنامه‌های این خط مترو می‌توان به افزایش 300 واگن بیشتر به ناوگان ترابری‌اش اشاره کرد.

متروی لندن،بریتانیا ؛ 400 کیلومتر (London Underground)

متروی لندن 400 کیلومتر طول داشته و در شهر لندن انگلستان قرار دارد. از این مترو با عنوان «the Tube» نیز یاد می‌شود. متروی لندن در شهرهای اسکس، هرتفوردشایر، باکینگهام‌شایر و لندن در حال فعالیت است. این مترو 11 لاین و 270 ایستگاه دارد. تعداد مسافران روزانه‌ی این مترو به 4 میلیون و مسافران سالیانه‌اش به 1٫305 میلیارد نفر می‌رسد. گسترش خطوط مترو تا منطقه‌ی باترسیِ لندن و اتصالش به ایستگاه متروی کروکسلی از جمله برنامه‌های آتی متروی لندن است. لاین دیگری با نام کراس‌ریل (Crossrail) برای افتتاح در سال 2018 در حال ساخت است.

2. متروی پکن ، چین ؛ 555 کیلومتر (Beijing Subway)

متروی 555 کیلومتری پکن در شهر پکن چین قرار دارد. این مترو، دومین خط متروی بزرگ و طویل جهان محسوب می‌شود. متروی پکن در سال 1969 افتتاح شد و خطوطش بیشتر مناطق پکن را در بر می‌گیرد. این مترو 18 لاین و 334 ایستگاه دارد. تعداد مسافرانی که این مترو در روز حمل می‌کند 9٫278 میلیون نفر و تعداد مسافران سالیانه‌اش چیزی در حدود 3٫25 میلیارد نفر است که همین موضوع متروی پکن را به شلوغ‌ترین خط متروی جهان تبدیل کرده است. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، به‌زودی1050 کیلومتر دیگر بر خطوط ریلی این مترو اضافه خواهد شد؛ زیرا خط متروی فعلی پکن، پاسخگوی نیازهای این شهر نیست.

1. متروی شانگهای ، چین؛ 587 کیلومتر (Shanghai Metro)

متروی شانگهای 587 کیلومتر طول دارد و در شهر شانگهای چین واقع شده است. این مترو صدر فهرست بزرگترین و طویل‌ترین خطوط متروی جهان است. متروی شانگهای در سال 1993 شروع به کار کرد. این مترو هم در مناطق شهری و هم مناطق حومه‌ای که تعدادش مجموعاً به 13 منطقه می‌رسد، در حال فعالیت است. متروی شانگهای با در اختیار داشتن 14 لاین، طولانی‌ترین خط متروی دنیا و با 364 ایستگاه دومین متروی بزرگ جهان به‌لحاظ تعداد ایستگاه است. متروی شانگهای روزانه میزبان 10 میلیون مسافر است. از برنامه‌های آینده‌ی این خط مترو می‌توان به افزایش 4 لاین جدید برای اتصال به دو خط متروی دیگر در استان جیانگسو چین در سال آتی اشاره کرد.
منبع:جام جم
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.