قم- رئیس بخش تحقیقات بیابان کشور کاهش مراتع جنگلی را از مهم‌ترین علل بیابان‌زایی دانست و ابراز کرد: خشکیدن تالاب‌ها و کاهش آب سطحی رودخانه‌ها از عوامل دخیل در گسترش بیابان هستند.

کاهش مراتع جنگلی مهم‌ترین علت بیابان‌زایی است

به گزارش قدس آنلاین،محمد خسروشاهی در همایش "بحران دریاچه نمک و پدیده گردوغبار در حوضه مرکزی کشور" که امروز در قم برگزار شد با اشاره به وسعت قابل‌توجه حوزه دریاچه نمک گفت: بیابان‌زایی در این ناحیه از کشور مستقیماً با مسائل امنیتی و اقتصادی مردم گره‌خورده است.

وی با اشاره به بحرانی شدن کانون‌های زیست‌محیطی بزرگی در کشور خاطرنشان کرد: تالاب هامون، دریاچه ارومیه، زاینده‌رود، دریاچه نمک و حوض سلطان از بزرگ‌ترین کانون‌های بحران در کشور هستند.

وی گفت: بیابان‌زایی ناحیه مرکزی ایران به خاطر وسعت فراوان و جمعیت زیاد ساکن در این حوزه با مسائل امنیتی و اقتصادی گره‌خورده است و بیابان‌زایی دومین چالش بزرگ جهان معاصر است.

وی افزود:تغییر اقلیم و بیابان‌زایی دو چالش عمده‌ای است که در صدر معضلات و بحران‌های داخلی کشور قرار دارد.

خسروشاهی با اشاره به خشکیدن سدها مانند سفیدرود  گفت:این‌ها معلول مدیریت نادرست، تخریب مراتع و توسعه ناپایدار است.

وی با انتقاد از کمی اعتبارات برای مبارزه بابیان زایی تصریح کرد: برای کاستن از میزان بیابان و گردوغبار حاصل از آن باید بیش از ۳۵ هزار هکتار از اراضی را به مرتع و جنگل تبدیل کنیم که تنها برای ۷ هزار هکتار اعتبار تخصیص داده‌شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.