سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: افزایش پرداختی از جیب مردم صلاح نیست و از طرفی خدمات باید مطابق با قیمت تمام شده و واقعی باشد که تحت پوشش بیمه و منابع دولتی است همچنین اگر لازم بوده سوبسید آن از منابع دولتی و بیمه‌ای تأمین شود.

افزایش پرداختی از جیب مردم صلاح نیست/تأمین اجتماعی به نظام سلامت ۴ هزار میلیارد بدهکار است

به گزارش «قدس آنلاین»  ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با موضوع مشخص شدن تعرفه‌ها در سال ۹۶، اظهار داشت: موضع وزارت بهداشت در این زمینه مشخص است و وزیر بهداشت، معاون درمان و دبیر شورای عالی بیمه اخیراً اظهاراتی در این زمینه اعلام کردند.

وی افزود: آنچه برای وزارت بهداشت در این زمینه مدنظر قرار دارد این بوده که در پرداخت هزینه سلامت به مردم فشاری نباشد البته باید توجه داشت که ما در محیطی هستیم که  علیرغم اینکه که گاهی با مشکلات مواجه بودیم ولی کاهش پرداختی از جیبت مردم در حوزه سلامت شاهد هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: افزایش پرداختی از جیب مردم صلاح نیست و از طرفی خدمات باید مطابق با قیمت تمام شده و واقعی باشد که تحت پوشش بیمه و منابع دولتی است همچنین اگر لازم بوده سوبسید آن از منابع دولتی و بیمه‌ای تأمین شود.

وی بیان داشت: هنوز توافق کلی در ارتباط با موضوع تعرفه‌ها حاصل نشده و گروه‌های مختلفی در این زمینه اظهاراتی را عنوان کردند البته امیدواریم هر چه سریعتر این موضوع مشخص شود.

حریرچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در وزارت بهداشت چقدر شرایط مهیا است که وزارتخانه به دولت بعد واگذار شود، ‌گفت: در سال ۹۶، از طرف منابع دولتی سال بهتری خواهیم داشت البته مشکل اصلی تأمین اجتماعی است و امیدواریم تأخیر در پرداخت‌ها هر چه سریعتر جبران شود ولی به طور کلی شرایط برای تحویل بهتر بوده ولی ایده‌آل نیست.

وی تأکید کرد: تلاش کرده‌ایم علیرغم همه سختی‌ها در ارائه خدمات خدشه‌ای وارد نکرده باشیم.  

سخنگوی وزارت بهداشت به موضوع بسته پایه خدمات سلامت اشاره کرد و گفت: طبق قانون بیمه همگانی بسته پایه خدمات سلامت توسط شورای عالی بیمه تعیین می‌شد اما در حال حاضر باید توسط وزارت بهداشت تعیین شود که در برنامه ششم توسعه نیز تبدیل به قانون شد.  

وی گفت:‌این بسته برای رسیدن به هدف اصلی پوشش همگانی سلامت تعیین می‌شود و ایران زودتر از سایر کشورها برای دسترسی به این هدف برنامه‌ریزی کرده است.  

حریرچی افزود: در اکثر کشورها بنابر تعاریف گوناگون نیم تا یک برابر سرانه را می‌توان برای زندگی باکیفیت هزینه کرد و در واقع هزینه برای یکسال زندگی باکیفیت مناسب تعیین می‌شود که در کشورهای متفاوت به صورت‌های مختلف است.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: حداکثر خدمات باید برای حداکثر افراد تأمین شود و در این راه عدالت و حفاظت مالی مدنظر قرار گیرد همچنین تعیین بسته سلامت برای رسیدن به پوشش همگانی باید شفافیت و عدالت را مورد توجه قرار دهد.

وی در ادامه با اشاره به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، گفت:‌ ما به عنوان خدمت‌گزار مردم در حوزه سلامت به صورت جدی از کاندیداها درخواست داریم که موضع خود را در مورد حوزه سلامت مشخص کنند و اعلام دارند که سلامت مردم اولویت چندم آنها بوده و چه برنامه‌های خاصی در این زمینه دارند.

وی با اشاره به اینکه در برخی مناظره‌ها به این موضوع کم توجه شد است گفت:‌ در اکثر انتخابات کشورهای پیشرفته سلامت جزو اصلی‌ترین موضوع انتخابات است.

آخرین جزئیات پرونده تخلفات سهام پالایشگاه اصفهان متعلق به وزارت بهداشت

حریرچی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین جزئیات پرونده تخلفات سهام پالایشگاه اصفهان به چه صورت است و آیا برکناری رئیس هیات امنای ارزی در ارتباط است؟ اظهار داشت: به طور کلی تخلفات باید توسط مراجع مربوطه بررسی شود و اگر در این زمینه اگر محرز شود تخلفی صورت گرفته و قابل اعلام باشد توسط مرجع مربوطه اعلام می‌شود و در غیر این صورت اعلام نخواهد شد.

وی افزود: روند تغییرات مدیران در وزارت بهداشت طبیعی است و تا آخرین روز کاری خود را مکلف می‌دانیم که اقدامات لازم را جهت ارائه خدمت به مردم انجام دهیم.

حریرچی افزود: برخی از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی مدیران کل و ... لازم بوده تغییر کنند و تغییر رئیس هیات امنای ارزی نیز که از اقدامات ایشان تشکر می‌کنیم نیز بر همین اساس بوده است.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: دلیل تغییرات این بوده یا خود مسئولان مایل به ادامه فعالیت نبوده و یا قرار شده آن مسئول در جای دیگر مشغول خدمت و فعالیت شود و این تغییرات به طور کلی روندی طبیعی است.

بدهی سازمان تأمین اجتماعی به نظام سلامت بالغ بر ۴ هزار میلیارد است

حریرچی گفت: در سیزده ماه گذشته یعنی از اول فروردین ۹۵ تا آخر فروردین ۹۶، ۶ هزار و ۱۵۴ میلیارد اسناد برای تامین اجتماعی ارسال کردیم که از این عدد فقط هزار و ۸۵۷ میلیارد پرداخت شده و اکنون ۴ هزار و ۲۹۷ میلیارد تومان مطالبات ما از تامین اجتماعی بوده است.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی پرداخت‌هایی انجام داده است اما پرداخت مناسب حاصل نشده و تاخیر سازمان تامین اجتماعی بسیار زیاد است. بیمه سلامت با توجه به پرداختی‌های آخر سال وضعیت بهتری دارد.

حریرچی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه «با توجه به افزایش تخت بیمارستانی و کمبود پرستار آیا وزارت بهداشت برنامه خاصی برای استخدام پرستار دارد؟» گفت: یکی از مشکلات کمبود پرستار است به همین دلیل ما ظرفیت دانشکده پرستاری را افرایش دادیم و قسمت عمده مشکلات حل شد. اما تخت‌های جدید در مراکز جدید حتما نیروهای جدیدی را می‌خواهند و در بیمارستان‌های موجود به انواع دلایل احتیاج به پرستار بیشتر داریم. اما هنوز مجوزهای لازم را در این خصوص کسب نکرده‌ایم.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: با اینکه دولت همکاری خوبی کرده اما باید تلاش بیشتر شود امیدواریم تعداد قابل توجهی پرستار اضافه کنیم.  

وی گفت: بیش از صد هزار نیرو در وزارت بهداشت داریم که اکثر آنها در دولت قبل گرفته شده‌اند اما اکثر آنها شرکتی و قراردادی هستند و حقوق آنها از محل درآمد اختصاصی پرداخت می‌شود اما مطلوب وزارت بهداشت این است این نیروها استخدام شوند.

حریرچی گفت: مطلوب وزارت بهداشت این است که نیروهای شرکتی و قراردادی استخدام شوند اما با توجه به افزایش شدید نیرو در دولت قبل این کار تا حدی شدنی نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت درخصوص واردات پالم گفت: ما کاهش قابل توجه واردات پالم را نسبت به قبل داشتیم اما دانست که هیچ کشوری این هدف را ندارد که واردات آن را به صفر برساند. واردات روغن پالم نسبت به سال قبل کاهش یافته علاوه بر اینکه مالیات واردات نیز افزایش یافته است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.