سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما خواهان تنش با عربستان نیستیم و آمادگی گفت و گو داریم اما این بمعنای قبول و تایید رفتار آنها نیست.

اجلاس ریاض و اقدامات عربستان یک استراتژی صهیونیستی است/خط و مشی سیاسی ایران ثابت است

 به گزارش «قدس آنلاین»،  بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با خبرنگاران که صبح امروز دوشنبه برگزار شد با ابراز تاسف از زلزله اخیر در خراسان شمالی،   درباره احتمال گفتگو با عربستان سعودی گفت: ما خواهان تنش با عربستان نیستیم و آمادگی گفت و گو داریم اما این بمعنای قبول و تایید رفتار آنها نیست.

قاسمی درباره احداث دیوار توسط ترکیه در مرز مشترک با ایران گفت: طرف ترک ما را در جریان احداث دیوار قرار داده است البته باید بگویم این دیوار در نقطه صفر مرزی نیست و ما نیز از هر اقدامی که بتواند به ثبات و امنیت مرزهای کشور کمک کند، استقبال می کنیم، اما ثبات مرزها برای ایران و ترکیه بسیار مهم است.

وی درباره تمدید تحریم های ایران توسط ترامپ در دو روز دیگر گفت: هنوز دو روز زمان باقی مانده و من ترجیح می دهم بعد از این زمان نظرمان را بگوییم. اما آمریکایی ها باید از گذشته درس گرفته باشند و رفتاری که اتخاذ می کنند عاقلانه باشد. آنها باید به تعهدات خود در برجام پایبند باشند.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سخنان آقای روحانی در مناظره انتخاباتی و تاکید وی بر تلاش برای برداشتن تمام تحریم های ایران اظهار داشت: این موضوع که توسط آقای روحانی مطرح شده جدید و البته دشوار است. ایشان هم گفتند برای تحقق آن تلاش می کنم اما با جایگاهی که ایران دارد هیچ اقدام و کاری در دیپلماسی ناشدنی نیست و می توان از طریق کانال های دیپلماتیک این موضوع را دنبال کرد اما قضاوت درباره این حرکت نیاز به کار جدید دارد و باید روی آن بسیار فکر کرد.

وی در خصوص اعتصاب زندانیان فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی گفت: مواضع جمهوری اسلامی درباره رژیم صهیونیستی روشن است. این اقدامات نشان می دهد تا زمانی که جنایات و ستم وجود دارد مقاومت، ایستادگی و جهاد نیز وجود دارد. به نظر من مبارزه مردم فلسطین برای احقاق حق شان تا پایان اشغال گری رژیم صهیونیستی ادامه پیدا می کند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره حمله به گردشگران ایران در ترکیه و اقدامات صورت گرفته توسط وزارت خارجه اظهار داشت: من چنین خبری را نشنیده ام البته بارها گفته ایم که با توجه به شرایط خاص ترکیه کسانی که قصد سفر به این کشور دارند همه ابعاد موضوع را بسنجند.

قاسمی در خصوص همراهی دکتر ظریف با رئیس جمهور در سفر به شهر اصفهان اظهار داشت: وزارت خارجه فراجناحی است و طبق اساسنامه سال ۱۳۵۲ اعضا و کارکنان وزارت خارجه نمی توانند در دسته جات سیاسی و احزاب حضور داشته باشند. خوشبختانه در وزارت خارجه افرادی که به صورت سازمان یافته در احزاب باشند را نداریم. سفر دکتر ظریف به اصفهان سفری شخصی بوده که ایشان با مرخصی از هیات دولت و با هزینه شخصی این سفر را انجام داده اند. البته ضرورتی ندارد که بگویم ایشان هزینه محافظان شان را نیز خودشان پرداخت کردند و در این سفر هیچ گونه سخنرانی نکرده اند. ما نیز معتقدیم هیچ کار تبلیغاتی انجام نشده و دامن زدن به این موضوعات بداخلاقی سیاسی است. با قاطعیت اعلام می کنیم این سفر سیاسی نبوده و به احزاب سیاسی ربطی ندارد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم هر گونه رفتار و سفر و مذاکرات سیاسی را به تبلیغات انتخاباتی ربط بدهیم از چند ماه پیش باید در وزارت خارجه را می بستیم و هیچ گونه اقدامی نمی کردیم. وزارت خارجه اصولش مشخص است و در راستای آن اصول حرکت می کند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اجلاس ریاض و حضور نماینده ای از آمریکا در این اجلاس اظهار داشت: اینگونه اجلاس ها چیز جدیدی نیست آنچه می توانیم بگوییم مشکلات داخلی عربستان و مساله یمن است که عربستان سعودی را به این سمت سوق داده تا با تشکیل یک اجتماعی بر مشکلاتش سرپوش بگذارد. از سویی با توجه به اتهاماتی که بر این کشور در خصوص تولید و حمایت از گروه های تروریستی در سطح منطقه و جهان وجود دارد عربستان سعودی سعی کرده با این اقدام رفتار متفاوتی از خودش نشان دهد که باید گفت این رفتار نمی تواند مشکلات عربستان را حل کند.

وی ادامه داد: اجلاس ریاض و اقدامات عربستان سعودی یک استراتژی صهیونیستی است و عربستان با نزدیکی که در ماه های گذشته با این رژیم داشته سعی می کند بحث اسرائیل را پنهان کند، به هر حال مشکلات منطقه به خود این کشورها برمی گردد و به آمریکا توصیه می کنیم دچار خطاهای گذشته نشود  و وارد دام جدید نگردد. آنچه در منطقه از فقر، بی امنیتی و تروریسم وجود دارد نتیجه سیاست های اشتباه آمریکاست بعد از این نیز هر اقدامی در جهت بی ثباتی منطقه انجام دهد نتیجه آن به خود این کشور برمی‌گردد.

قاسمی افزود: با بیان اینکه ایران کشوری ثبات دار و خواهان صلح است تاکید کرد: هیچ کشوری به اندازه ایران در مسیر مبارزه با تروریسم و افراط گرایی قدم بر نداشته است. کشورهای دیگر هم باید راه ایران را ادامه دهند تا صداقت شان قابل اثبات باشد. امیدوارم این حرکت ریاض موجب دو دستگی کشورهای اسلامی نشود، به کشورهای اسلامی نیز توصیه می کنم مراقب توطئه رژیم صهیونیستی برای دودستگی میان کشورهای اسلامی باشند.

قاسمی در خصوص تغییر دولت و سیاست خارجی دولت آینده ایران گفت: خط و مشی سیاسی ایران ثابت است و هر دولتی که بعد از انتخابات سر کار بیاید باید این اصول و خط و مشی ها را ادامه دهد. این اصول بر پایه ارتباط با همسایگان و تلاش برای ثبات و امنیت منطقه است. امیدواریم روندی که در این ۴ سال طی شد در دولت های بعد نیز ادامه پیدا کند. ایران با هر گونه خشونت و درگیری در منطقه مخالف است و معتقد است که این منطقه بعد از چهار دهه ناامنی و بی ثباتی نیازمند توسعه و ثبات است. ما تلاش صلح جویانه خود را دنبال خواهیم کرد و معتقدیم با گفتگو می شود بر مشکلات فائق آمد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سخنان وزیر خارجه عربستان پیرامون کشیدن ناامنی به داخل مرزهای ایران گفت: سخنان ناسنجیده ای از سوی مقام سعودی اعلام شده به خصوص اینکه این سخنان بعد از حادثه دردناک مرز میرجاوه و شهادت تعدادی از مرزبانان عزیزمان بود. بر همین اساس طی نامه ای این موضوع و تلاش عربستان برای توطئه علیه ایران را به سازمان ملل اعلام و در آنجا ثبت کردیم. اما به این آقایان تاکید می کنیم این رفتار آنها به ضررشان تمام می شود و بیان این مطالب درباره ایران خطا بوده است. من معتقدم وزیر خارجه عربستان بدون درک جانبی این مطالب را عنوان کرده و به آنها می گوییم که اینگونه رفتار را تکرار نکنند که عواقب خاصی برای آنها در پی خواهد داشت.

وی درباره اقدامات وزارت خارجه برای برگزاری انتخابات در کانادا اظهار داشت: رای گیری در کانادا از دو دهه پیش در اماکن دیپلماتیک و دفاتر بازرگانی برگزار می شد اما از زمان دولت قبل ما دیگر با کانادا روابط سیاسی نداریم ولی به دلیل اصرار هموطنان برای شرکت در انتخابات تلاش های وسیعی از سوی وزارت خارجه  برای برطرف کردن این مساله انجام شد به عنوان مثال در چند روز پیش آقای ظریف با وزیر خارجه کانادا گفتگو تلفنی داشتند آنها نیز اعلام کردند که علاقه مند ارتباط هستند اما به دلیل ضیق وقت این موضوع به سرانجام نرسید از ایرانیان مقیم کانادا خواهش می کنیم برای رای دادن به آمریکا بروند.

وی در خصوص سفر هیات کانادایی به ایران اظهار داشت: چند وقتی است که با توجه به وعده های دولت جدید کانادا و  علاقه مندی برای ارتباط با ایران دو کشور به دنبال ارتباط هستند ایران نیز با توجه به تعداد کثیر ایرانیان مقیم کانادا مذاکره با آنها را آغاز کرده و قرار شده است این مذاکره ادامه پیدا کند تا به نتیجه برسد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تهدیدات مرزی پاکستان و احتمال دیوار کشیدن در این مرز بیان داشت: امیدواریم شرایط در منطقه به شکلی پیش برود که نیازی به دیوار کشیدن نداشته باشیم. بعد از حادثه مرز میرجاوه آقای ظریف در راس هیاتی عالی رتبه به پاکستان سفر کردند که نتایج خوبی در بر داشت و تلاش بر این است با همکاری طرف مقابل از تکرار این حوادث جلوگیری شود امیدواریم با توجه به اقدامات انجام شده دیگر شاهد این حوادث نباشیم.

وی افزود: در خصوص دیوار مرزی ترکیه هم گفتم که این دیوار در نقطه صفر مرزی نیست و ما با اطمینان می گوییم اجازه نخواهیم داد مرزهای ایران برای کشور ترکیه محلی برای تهدید باشد.

قاسمی درباره زندانی شدن هموطنان مان در گرجستان و پیگیری این موضوع توسط وزارت خارجه گفت: یکی از وظایف و مسائل مهم وزارت خارجه و به خصوص شخص دکتر ظریف بحث ایرانیان خارج از کشور و هموطنان زندانی ما در دیگر کشورهاست. خوشبختانه در این چهار سال اقدامات مناسبی انجام شده درباره گرجستان هم مذاکرات نتیجه داد و همزمان با سفر آقای ظریف سه تن از زندانیان آزاد شدند. این موضوع با جدیت پیگیری می شود. درباه ترکمنستان هم مذاکرات خوبی داشتیم و هم اکنون یک هیات از ایران در این کشور به سر می برند و پیگیر موضوع آزادی هموطنان زندانی ما در این کشور هستند و قرار شده است با چندین اولویت هموطنان ما از زندان آزاد شوند.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اعلام حماس برای قبول کردن مرزبندی با رژیم صهیونیستی گفت: مواضع جمهوری اسلامی نسبت به رژیم صهیونیستی مشخص و تغییرناپذیر است، ما معتقدیم مقاومت فلسطین هم ادامه دارد و مردم مظلوم فلسطین تا تحقق آرمان ها و آرزوهایشان دست از مبارزه و مقاومت برنمی دارند البته شاید برخی مواضع از طرف عده ای مطرح شود که این مطالب تاثیری بر مقاومت فلسطینی نخواهد داشت.

قاسمی درباره روابط نظامی ترکیه با کشورهای خلیج فارس گفت: ایران و ترکیه ارتباطات فراوانی دارند و دیدارهای متفاوتی در سطوح مختلف بین دو کشور اتفاق می افتد. ما معتقدیم با این دیدارها و مذاکرات مستمر با طرف ترکیه ای که در آنها مسائل اقتصادی، تروریسم و تحولات منطقه مطرح می شود راه های همکاری و گسترش ارتباط بیش از پیش گشوده می شود. این مطالبی هم که در مجلس درباره مذاکرات با ترکیه مطرح می شود برای من روشن نیست.

وی پیرامون مذاکره و ارتباط با اتحادیه اوراسیا بیان داشت: مذاکرات خوبی برای همکاری وجود دارد و ایران با دید مثبت این موضوع را پیگیری می کند.

قاسمی در مورد دیدار آقای لاوروف و طرف آمریکایی گفت: از این دیدار و مطالب مطرح شده در آن اطلاعی ندارم و بهتر می دانم در این باره سخن نگویم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره انتخابات فرانسه و ارتباط ایران با دولت جدید اظهار داشت: روابط بین دو کشور روابط کهنی است. رئیس جمهور جدید فرانسه که قبلا وزیر اقتصاد این کشور بودند فکر می کنم بر این روابط تاکید و این مسیر را ادامه خواهند داد. به ایشان دوباره انتخاب شدن شان را تبریک می گویم و معتقدم این انتخاب در اتحادیه اروپا موثر خواهد بود زیرا یک حزب و طیف جدید روی کار آمده است. البته ممکن است فرانسه نیز دچار چالش هایی شود. تاکید می کنم روابط با فرانسه بعد از برجام خوب بوده و فکر می کنم بهتر نیز بشود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.