رشت_ نشست ادبی «دوپنجره» با حضورحسین تولایی، شاعر مجموعه‌ی شعر« پشت صحنه‌ دلم» در کانون رورش فکری کودکان ونوجوانان رشت برگزارشد.

دو پنجره، رو به «پشت صحنه دلم» گشوده‌شد

به‌گزارش قدس آنلاین به نقل روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، در این نشست که  با همراهی مسئولان، مربیان و اعضای کارگاه‌های ادبی کانون برگزارشد، مجموعه‌ی شعر«پشت صحنه دلم» با حضور حسین تولایی شاعر گیلانی این اثر مورد نقد و بررسی قرارگرفت.

بنابراین گزارش طی این نشست که به‌منظور ایجاد فرصت‌های تازه برای علاقه‌مندان به  ادبیات و فراهم‌آمدن بستری مناسب برای دیدارنوجوانان با شخصیت‌های ادبی کشور برنامه‌ریزی و اجراشد، اعضای برگزیده کارگاه‌های ادبی مراکز فرهنگی هنری کانون به نقد ظاهری و محتوایی این مجموعه‌ی شعر پرداختند و از دریچه‌ نگاه شاعر نیز به‌این اثر نگریستند.

در آغاز این آیین، اعضای کانون به برجستگی‌های مجموعه‌ « پشت صحنه دلم»  و نگاه ویژه شاعر به دغدغه‌های کودک و نوجوانان اشاره‌کردند.

نقش‌آفرینی عشق، احساس و حس کنجکاوی در آثارحسین تولایی و هم‌چنین مضامین زیبا، صورخیال و موسیقی درونی آن از دیگر مواردی بود که مورد توجه‌قرارگرفت و درهمین زمینه اعضا واج‌آرایی، مضامین بکر و زبان آهنگین را از ویژگی‌های این اثر توصیف‌ کردند.

اعضای کارگاه‌های ادبی در ادامه چگونگی نام‌گذاری و دلایل پیچیدگی‌های برخی اشعار را جویا شدند و ضمن اشاره به تعدادی از واژه‌های این مجموعه‌ شعر، به ارایه‌ واژه‌های جایگزین برای آن پرداختند.

در این میان، حسین تولایی، شاعر و نویسنده برجسته کشور ضمن ابرازخرسندی از حضور درجمع اعضای توان‌مند و ژرف‌اندیش کانون، به بیان‌دیدگاه‌های خود پیرامون مطالب و پرسش‌های ‌حاضران پرداخت.

وی با بیان‌این‌که یکی از شاخص‌ترین روش برای نام‌گذاری کتاب، نگاه ویژه به برجسته‌ترین اثر مجموعه‌است، توضیح‌ داد: مواردی نیز وجود دارند که می توانند در این مسیر تاثیرگذار باشند؛ چنان‌که‌ یادآورشدن این مساله که باطن انسان‌ها بیش از ظاهرآنان دارای اهمیت است، ازدلایل نام‌گذاری مجموعه«پشت صحنه دلم» محسوب‌می شود.

شاعر «دمپایی خورشید» هم‌چنین پیچیدگی اشعار و نزدیکی برخی شعرهای خود به گروه سنی بزرگ‌سال را هدف‌مندخواند و گفت: معتقدم که شعر، شاخه‌ هنر و هنر نیز مهد اندیشه است؛ ازاین رو نیازمند پرورش مخاطبانی هستیم که با نگاهی خلاق به‌اثرنگریسته و در کشف لایه‌های پنهان شعر با شاعر همراه‌شوند.

او ادامه‌داد: نوجوان در مسیرحرکت به سوی جوانی و بزرگ‌سالی قرار دارد و با توجه به افزایش گستره‌ آگاهی‌ها، این گروه سنی زودتر از نوجوانان دیروز بزرگ ‌خواهد اندیشید و برهمین اساس ضروری‌ است شعر نوجوان رو به بالا حرکت‌کرده و مخاطب خود را به سوی آینده همراهی‌کند.

این شاعر، نویسنده و منتقد کشورمان واژه‌گزینی را نیز از ظرافت‌های سرایش شعر عنوان‌کرد و در این میان سلیقه‌ متفاوت  شاعران را در انتخاب کلمه‌ها یادآورشد.

تولایی درپاسخ به پرسش اعضا درارتباط با تصویرگری کتاب‌های خود اظهار داشت: بسیاری از شاعران و نویسندگان در تصویرگری آثارخود نقش‌آفرین نیستند و ناشران نیز درکتاب‌سازی،‌ از سلیقه‌های مختلفی برخوردارند؛ بنابراین درآینده تلاش‌خواهیم‌کرد هم‌زمان شاهد حضور شاعر و تصویرگر درنشست‌های دوپنجره‌ باشیم.

کارشناس انجمن‌های ادبی و ویژه‌برنامه‌ «دوپنجره» درپایان به تشریح‌ دیدگاه‌خود درارتباط با هنر، به ویژه شعرپرداخت و تصریح‌کرد: هنر عرصه‌ای برای آموزش مستقیم نیست و آن‌چه یک اثر را برجسته می کند، آموزه‌هایی است که با بهره‌گیری از شیوه‌های غیرمستقیم خلاقانه و هدف‌مند ارایه‌می شود.

اسفندیار ضیائی، سرپرست کانون استان گیلان نیز در این نشست ضمن خیرمقدم به حاضران، ۱۸تیرماه- روز ادبیات کودک و نوجوان- را روزی مبارک و درعین‌حال یادآورتاثیرگذاری مهدی آذریزدی خواند.
 وی هم‌چنین مجموعه کتاب‌های «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» این شخصیت اهل‌قلم و دارای اندیشه‌ ناب را از جمله آثار ماندگار ادبیات کودک و نوجوان توصیف‌کرد.

ضیائی درادامه سخنان‌خود تولید اثر درحوزه‌ ادبیات کودک و نوجوان را دارای اهمیت ویژه عنوان‌کرد و با بیان‌این‌که آرایه‌های ادبی، صنعت تشخیص و امیدآفرینی از ویژگی‌های آثار این حوزه‌ است، گفت: در سایه امید و نشاط نیز جامعه‌ای سرزنده و بالنده‌ خواهیم‌داشت.

سرپرست کانون گیلان در این میان به فضای حاکم بر کتاب و کتاب‌خوانی اشاره و با غبارآلوده ارزیابی‌کردن این فضا گفت: در این غبارآلودگی، کار فرهنگی بسیار دشوار است و ضرورت قرارگرفتن کتاب درسبد خرید خانواده‌ها بیش از پیش احساس‌می شود.
اشاره به‌فعالیت‌های کانون، به ویژه برگزاری نشست‌های دوپنجره، ازدیگرمحورهای سخنان ضیائی بود و وی با بیان این‌که درگذشته تهیه کتاب و دیداربا شاعران و نویسندگان برجسته‌ی کشور گاه ناممکن بود اظهارداشت: نشست‌های دوپنجره بستری مناسب فراهم‌کرد تا اعضای نوجوان با شخصیت‌ها و تفکر حاکم بر عرصه‌ی ادبیات کشور آشنا شوند.

وی افزود: نشست‌ادبی دوپنجره گامی درجهت تحقق عدالت فرهنگی است و امیدوارم افزون بر بهره‌گیری از آگاهی‌های ادیبان کشور، زمینه‌ بهره‌گیری بیشتر از توان‌مندی شاعران و نویسندگان برجسته گیلانی هم‌چون حسین تولایی و احمدخداوست بیش از پیش فراهم شود.


در ادامه‌ این برنامه که درمرکز فرهنگی هنری شماره ۳ رشت صورت‌گرفت، اعضای کانون رودسردر قالب فعالیت نمایشی به معرفی میهمان برنامه‌پرداختند.
نمایش کلیپی از برگزاری نشست‌های دوپنجره‌ سال‌های گذشته، شعرخوانی عضو نوجوان کانون هم‌چنین تقدیر از« حنانه سادات هجرتی» و « سید ماجد حسینی» به ترتیب برگزیدگان مسابقه ادبی« نامه‌ی نامور» و  « المپیاد ادبی» پایان‌بخش این ویژه‌برنامه بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.