گرگان- معاون توسعه روستایی ومناطق محروم رییس جمهور گفت:تمرکز گرایی نسبت به شهرها وعدم توجه به روستاها از اشتباهات برنامه ریزی ومدیریت در کشور بود که باعث مهاجرت و خالی شدن روستاها شد.

تمرکزگرایی نسبت به شهرها موجب خالی شدن روستاهای کشور شد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، ابوالفضل رضوی در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با محوریت اشتغال اظهار کرد: عدم توجه به روستاها در کشور موجب شده است هم اکنون طبق آمارهای موجود حدود ۶۰ درصد جمعیت حاشیه شهرهای ما روستائیان و عشایر باشند.
وی افزود: روستاها نقطه آغازین توسعه هستند و اگر طی سالهای ابتدایی انقلاب محور اشتغال روستاها جدی گرفته می شد در حال حاضر وضعیت مهاجرت از روستاها به این گونه نبود. مشکل از آن جا آغاز شد که تنها وظایف خود را در روستاها خدمات رسانی در حوزه آب و برق وگاز دانستیم.
رضوی با بیان این که  توجه به اشتغال روستاها می تواند نرخ رشد اقتصاد ما را رشد ببخشد، گفت: مادامی که دو سخن امام راحل و مقام معظم رهبری مورد توجه مسئولین نباشد نمی توانیم به توسعه اقتصادی طبق برنامه برسیم و تاکید امام و رهبری همواره بر وارد کردن مردم و مستضعفین در بطن اقتصاد جامعه بوده است وتا این مشارکت رخ ندهد نمی توانیم امیدوار به افزایش نرخ رشد اقتصادی باشیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به این که هر ۵ خانوار روستایی به طور متوسط یک تحصیلکرده دارند گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون ۲۸۰ هزار شرکت تعاونی در کشور ایجاد شده است و می بایست مردم را با شرکت های تعاونی و مشارکتی آشنا کنیم و در ارائه تسهیلات و وام نیز اولویت ما شرکت های مشارکتی است.
رضوی تصریح کرد: بنیاد علوی، بانک سینا و بنیاد مستضعفان در همکاری تنگانگی با ما در ارائه تسهیلات به متقاضیان روستایی هستند و بانک سینا حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در گلستان دارد که تا آخر این ماه فرصت ارائه طرح ها برای تصویب وپرداخت تسهیلات وجود دارد. بانک پارسیان نیز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار تسهیلاتی در استان دارد.
معاون توسعه روستایی ومناطق محروم ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: دولت تدبیر و امید برای نخستین بار لایحه دو فوریتی تسهیلات  روستائیان و عشایر را با کارمزد ۶ درصد به مجلس ارائه داد که مجلس با یک فوریت ۱۹ شهریور امسال مصوبه را به دولت ابلاغ کرد و آیین نامه آن نیز با شروط معکوس درآمد خانوار روستایی، جمعیت روستایی هر استان و نرخ بیکاری روستایی هر استان تدوین شد.
رضوی افزود: گلستان در رده های میانی این جدول است و از ۴۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار آن ۷۰ درصد سهم هر استان پرداخت و مابقی به صورت رقابتی بین استان ها توزیع می شود و نظارت دقیق نیز برآن وجود دارد.
وی تصریح کرد: سازمان هایی چون جهاد کشاورزی، فنی و حرفه ی و اداره تعاون ومیراث فرهنگی باید مشاره رایگان برای طرح های روستایی ارائه کنند.
رضوی بیان کرد: ۴۵ درصد طرح ها کشاورزی هستند وبه نتیجه رساندن، ارزش آفرینی وبرون گرایی جزو مسائلی است که باید در انتخاب طرح ها مد نظر باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.