رئیس جمهور گفت: ایران و هند برای مقابله با تروریسم اشتراک نظر دارند.

روحانی: ایران و هند برای مقابله با تروریسم اشتراک نظر دارند

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم تبادل اسناد همکاری بین ایران و هندوستان، اظهار داشت: سفر نخست‌ وزیر هند در سال ۲۰۱۶ به تهران گام بسیار مهمی برای توسعه روابط  دو جانبه و سه جانبه تهران و دهلی نو  و کابل بود و بعد از این سفر حرکت و شتاب مضاعفی در روابط دو کشور آغاز شد که امروز شاهد ثمرات آن هستیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط ایران و هند را فراتر از روابط سیاسی و اقتصادی می‌دانیم، اظهار داشت: روابط دو کشور و دو ملت، تاریخی، فرهنگی و تمدنی است و در آثار فراوان تاریخی که در هندوستان وجود دارد، می‌توان تلاقی دو تمدن را به خوبی مشاهده کرد.

روحانی اضافه کرد: دو ملت بزرگ ایران و هند در طول تاریخ بهترین دوستان خود را پیدا کرده و امروز باید آن دوستی و روابط بسیار نزدیک را به خوبی تقویت کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از توسعه روابط فرهنگی، تجاری، اقتصادی، دانشگاهی و همکاری در عرصه‌های علمی، تکنولوژی و فناوری‌های نوین استقبال می‌کند.

 روحانی با اشاره به اینکه ایران و هند در دو زمینه بسیار مهم ترانزیت و انرژی روابط بسیار مهم و راهبردی با یکدیگر دارند، اظهار داشت: در زمینه بندر چابهار و روابط ریلی و صنایع وابسته به آن گفتگوها و تفاهمات بسیار خوبی با یکدیگر داشته‌ایم و امیدواریم به زودی شاهد توسعه هر چه بیشتر همکاری‌های دو کشور در این حوزه‌ها باشیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: امروز شاهد توسعه و تجهیز بیشتر بندر چابهار و تسریع در احداث خط آهن چابهار به زاهدان با سرمایه‌گذاری هند هستیم و برای توسعه بیشتر روابط در حوزه انرژی از جمله نفت، گاز و پتروشیمی نیز آمادگی کامل وجود دارد.

 روحانی خاطرنشان کرد: امروز در زمینه تسهیل روابط اقتصادی نیز گفت وگوهای بسیار خوبی با همدیگر داشتیم و در زمینه تعرفه تجارت ترجیحی، روابط بهتربانکی، ویزا و تسهیل در رفت و آمد تجار و مردم دو کشور، گفتگوها و تصمیمات مناسبی اتخاذ گردید که می‌تواند آثار و برکات خوبی برای دو ملت داشته باشد.

رئیس‌جمهور در ادامه به گفتگوهای دو کشور در خصوص مسایل منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: در مذاکرات امروز در مسایل بسیار مهم دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی، حتی در یک مورد هم با یکدیگر اختلاف نظر نداشتیم. همچنین دو طرف در زمینه اهمیت توسعه روابط سه جانبه نیز با هم اشتراک نظر کامل داشتیم و این به آن معناست که شرایط اصلی برای توسعه روابط دو جانبه بین تهران و دهلی نو کاملاً مهیا است.

 روحانی خاطرنشان کرد: در مذاکرات امروز در خصوص تعهد به توافقات بین‌المللی و استحکام برجام نظر و دیدگاه واحدی داشتیم و در حوزه برقراری و توسعه روابط چند جانبه در منطقه با هم اشتراک نظر داریم و هر دو معتقدیم افغانستان باید کشوری امن و بانشاط باشد و معتقدیم مسایل مختلف منطقه بویژه در سوریه، عراق و یمن باید از طریق سیاسی حل و فصل گردد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ایران و هند برای مقابله با تروریسم و افراط‌گری اشتراک نظر دارند و مصمم هستیم از طریق فرهنگی و تبادل اطلاعات و تجربیات با تروریسم و افراط‌گری مقابله کنیم.

«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز در این دیدار در سخنانی سفر روحانی به هندوستان را فرصت طلایی برای تحکیم روزافزون مناسبات و همکاری‌های تهران و دهلی نو دانست و گفت: دو کشور از روابط فرهنگی و تاریخی هزاران ساله و مبتنی بر اعتقاد و اعتماد برخوردار هستند و مصمم هستیم با همکاری مشترک، روابط خود را بیش از پیش گسترش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: هندوستان به دنبال توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در زمینه اقتصادی و توسعه خطوط ریلی است و امروز با تلاش ستودنی ایران در زمینه توسعه خطوط ریلی، هندوستان از طریق چابهار به عنوان دروازه طلایی می‌تواند به افغانستان و آسیای مرکزی متصل شود و مصمم هستیم به توسعه چابهار کمک کنیم.

نخست وزیر هند افزود: امروز در مذاکرات مشترک در زمینه مسایل اقتصادی و تقویت مبادلات بانکی و همچنین در زمینه مسایل فرهنگی با یکدیگر گفتگوهای سازنده‌ای داشتیم.

مودی همچنین همکاری‌های دو کشور در خصوص مسایل منطقه‌ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: معتقدیم همکاری‌های ایران و هند در زمینه برقراری امنیت و ثبات در منطقه به نفع منطقه خواهد بود و امروز مردم دو کشور حامی ثبات و امنیت در منطقه و جهان هستند و بر این اساس می‌توانیم همکاری‌های مشترکی برای مبارزه با تروریسم و مواد مخدر داشته باشیم.

نخست وزیر هند تصریح کرد: سفر دکتر روحانی به هندوستان را برای دو کشور و مردم منطقه و توسعه همکاری‌های استراتژیک بین ایران و هند گام بسیار مهمی می‌دانیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.