سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به خبرنگار قدس درباره اقدامات این شورا برای انتخابات آینده مجلس در سال 98، گفت: شورای نگهبان هنوز اقدام خاصی را انجام نداده و البته قرار هم نیست تا آن زمان کار خاصی انجام دهد و کارها طبق روال در حال انجام است و هنوز اظهار نظر در این باره زود است.

 ایرادات لایحه"معاهده پالرمو" فراتر از اشکالات تایپی است / برگزاری جلسه ای با مجلس درباره لایحه جامع انتخابات

قدس آنلاین - عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به بررسی آخرین مصوبات مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان اظهار داشت: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (کنوانسیون پالرمو) در جلسه ۲۶ اسفندماه ۹۶ شورای نگهبان بررسی شد و با توجه به اینکه چندین مورد اشکالات شکلی در آن وجود داشت، امکان اعلام نظر فراهم نشد؛ لذا ابتدا ایرادات شکلی به مجلس فرستاده شد تا پس از اصلاح، در نهایت اعلام نظر شود.

وی افزود: از جمله ایرادات مربوط به نحوه ترجمه متن کنوانسیون بود؛ با این توضیح که علاوه بر اشکالات و ابهامات موجود در این مصوبه، با توجه به اینکه متن ارسالی در برخی موارد صراحتاً با بعضی از متن‌های منتشر شده که در ماده ۴۱ معتبر شناخته شده‌اند، مطابقت ندارد و در مواردی ابهام دارد، بنابراین نسبت به این متن اطمینان حاصل نمی‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به برخی از اشکالات ترجمه‌ای موجود در متن این لایحه گفت: در بند یک ماده سه متن ارسالی، قیودی ذکر شده است که دامنه شمول معاهده را نسبت به این بند محدود می‌کند؛ همچنین در ماده پنج طبق متن انگلیسی، تقسیمات قید شده اشتباه بوده و در برداشت، احتمال خطا را افزایش خواهد داد.

کدخدایی ادامه داد: در بندهای متعدد از جمله مواد ۱۶ و ۱۸ معاهده، عبارت «دولت درخواست‌کننده» و عبارت «دولت درخواست‌شونده» به اشتباه به کار رفته و در بندهای زیادی نیز تنها عبارت «دولت درخواست‌کننده» به کار رفته است، زیرا یک دولت نمی‌تواند هم درخواست معاضدت را مطرح کند و هم آن را قبول کند.

وی با تأکید بر اینکه مشکل این لایحه صرفاً اشکال ترجمه‌ای نبوده است، تصریح کرد: آنچه که در این متن مشاهده کردیم، فراتر از یک اشکال تایپی بوده و اینکه گفته‌اند شورای نگهبان نمی‌تواند نسبت به ترجمه ایراد بگیرد، این‌طور نیست؛ اگر ترجمه مفاد را تغییر دهد، شورای نگهبان می‌تواند و باید ایراد بگیرد.

کدخدایی در ادامه افزود: به هر حال این ایرادات در متن معاهده دیده می شود و شورای نگهبان باید در این حوزه ورود کند و ایرادات را تذکر دهد. وظیفه قانونی شورای نگهبان این است که به ایرادات رسیدگی کند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا وجود مرکزی برای دقت در ترجمه این لوایح ضروری نیست، اظهار داشت: نیاز به مرکز خاصی نیست، دولت و مجلس باید دقت بیشتری داشته باشند.

برگزاری جلسه ای با مجلس درباره لایحه جامع انتخابات

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره سرانجام بررسی طرح جامع انتخابات اظهار کرد: این لایحه را کارشناسان ما مورد بررسی کارشناسی قرار داده اند و بر اساس اعلام رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، ظاهراً کارهایی در این زمینه انجام شده و قرار است این هفته جلسه‌ای را در مجلس داشته باشیم تا متن نهایی را در بُعد کارشناسی بررسی کنیم. و امیدوارم به زودی بتوان آنرا در قالب طرح عنوان کرد.

 کدخدایی در پاسخ به خبرنگار قدس در مورد اقدامات شورای نگهبان برای انتخابات مجلس آینده در سال ۹۸، اظهار داشت: شورای نگهبان هنوز اقدام خاصی را انجام نداده و البته قرار هم نیست تا آن زمان کار خاصی انجام دهد و کارها طبق روال در حال انجام است و هنوز اظهار نظر در این باره زود است.

وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر موضع شورای نگهبان درباره فیلتر تلگرام، افزود: شورای نگهبان درباره فیلترینگ تلگرام نظر خاصی ندارد اما اگر قانون یا لایحه ای در این باره برای تصویب و بررسی به شورای نگهبان بیاید حتما آنرا مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کدخدایی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص آنچه ابهامات تعریف رجل سیاسی عنوان کرد و از بازنگری در تعریف این موضوع سؤال کرد، اظهار داشت: آنچه نظر شورای نگهبان بود، اعلام شده و موضوع جدیدی نخواهیم داشت؛ در رابطه با جنسیت رجل سیاسی نیز، به همین ترتیب است؛ مگر اینکه در قوانین مسئله خاصی قید شود.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین تصریح کرد: آیین نامه مجلس باید درباره این درخواست نمایندگان تعیین تکلیف کند اما قاعدتا ایرادات شورای نگهبان نسبت به متن ترجمه در مجلس مطرح می شود و حال باید دید مجلس در این باره چه نظری خواهد داشت و منتظر نظر مجلس شورای نگهبان در این باره هستیم.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در حاشیه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار «قدس آنلاین» در رابطه با موضع و نظر شورای نگهبان درباره اینکه برخی نمایندگان مجلس عنوان می کنند معاهده پالرمو با توجه به ایرادات ترجمه ای که داشته از دوباره مراحل تصویب و اجرا را در مجلس پشت سر بگذارد، اظهار کرد: اینکه برخی نمایندگان عنوان می کنند کنوانسیون پالرمو از دوباره مراحل پذیرش و تصویب را در مجلس طی کند،  فکر نمی کنم طبق آیین نامه داخلی مجلس این درخواست نمایندگان برای بررسی دوباره پالرمو امکان اجرایی شدن داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.