قدس انلاین : رئیس گروه مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، از اجرای موج دوم طرح پایش فضای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد.

اجرای طرح پایش فضای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه فردوسی
دکتر علی رضا آزاد اظهار کرد: یکی از رسالت های گروه مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی ارائه تصویر کلان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد و برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز در این حوزه است.
 وی افزود: با توجه به پیشرو بودن دانشگاه فردوسی مشهد در اجرای طرح ها و برنامه های فرهنگی-اجتماعی، انتظار می رود با استقبال و همکاری همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه فردوسی، موج دوم این طرح نیز همانند موج اول، الگویی برای سایر دانشگاه های کشور شود. 
رئیس گروه مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، هدف از انجام این طرح را شفاف سازی وضعیت موجود و برنامه ریزی بهتر برای رسیدن به وضع مطلوب فرهنگی و اجتماعی دانست و شرح خدمات این طرح را یکی از جامع ترین نمونه های طرح های پایشی در دانشگاه های کشور عنوان کرد.
آزاد تاکید کرد: سه مورد از تفاوت ها و برتری های پایش موج دوم نسبت به موج اول را توجه به فضای مجازی در شکل دهی به فضای فرهنگی و اجتماعی، توجه به فضای فرهنگی و اجتماعی اساتید در کنار فضای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان و استفاده از ابزارهای فناورانه در گردآوری داده ها است.
در ادامه دکتر حسین اکبری، عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد و مجری طرح پایش فضای اجتماعی- فرهنگی دانشگاه نیز با اشاره به سابقه طرح پایش فضای اجتماعی و فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: موج اول طرح پایش در سال تحصیلی 95-94 اجرا گردید و مطابق با برنامه معاونت فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی قرار است که این طرح هر دو سال یکبار اجرا گردد. لذا در سال تحصیلی 97-96 مطابق با برنامه این طرح مجدد اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح پایش فضای اجتماعی و فرهنگی دانشگاه برای برنامه ریزی هدفمند امور مرتبط با دانشجویان، عنوان کرد:«شناخت وضعیت دانشجویان نقش مهمی در برنامه ریزی اصولی و موثر دانشگاه برای دانشجویان خواهد داشت. این امر بویژه با تغییرات اجتماعی بسیاری که در سال‌های اخیر رخ داده بیشتر نمایان است».
مجری طرح پایش فضای اجتماعی- فرهنگی دانشگاه فردوسی با اشاره به اجرای طرح‌های مشابه در بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا، طرح‌هایی مانند سیمای زندگی دانشجویان که از  سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا می شود را در همین راستا دانست.
اکبری با اشاره به استفاده از فناوری‌های جدید در اجرای این موج از طرح پایش، به طراحی و اجرای "سامانه پایش" برای گردآوری داده‌ها اشاره کرد و هدف از این امر را افزایش سرعت و دقت در گردآوری داده‌ها، امکان پاسخگویی به سوالات توسط دانشجویان در اوقات ‏فراغت، تأمین حداکثر محرمانه بودن برای پاسخگویی، جلوگیری از اسراف هزاران صفحه کاغذ و پیشگامی دانشگاه فردوسی مشهد در عرصه استفاده از فناوری های جدید دانست.
وی با اشاره به نحوه شرکت دانشجویان در طرح پایش تاکید کرد: دانشجویان با مراجعه به پورتال دانشجویی خود یا اطلاعیه‌های معاونت فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی با ورود به "سامانه طرح پایش"، اپلیکیشن اندرویدی طراحی شده را دانلود و بر روی گوشی تلفن همراه یا تبلت خود نصب می کنند. سپس با دریافت "کد تصادفی طرح پایش" به پرسشنامه‌ها دسترسی خواهند داشت. همچنین دانشجویانی که گوشی اندرویدی ندارند می‌توانند با ارسال ایمیل خود به شماره‌ای که در اطلاعیه مشخص شده است لینک اینترنتی پرسشنامه‌ها را دریافت و از طریق مرورگرهای اینترنتی به سوالات پاسخ دهند.
عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به محرمانه بودن پاسخ های دانشجویان به سوالات اظهار داشت که در طرح هیچ مشخصه هویتی از دانشجویان پرسیده نمی شود و تنها مسیر ارتباطی بین اپلیکیشن و سامانه کد تصادفی طرح است. بنابراین دانشجویان با خیال راحت می‌توانند صادقانه و واقعی به سوالات پاسخ دهند.
اکبری با اشاره به اهدای جوایزی به قید قرعه به دانشجویان شرکت کننده خاطرنشان کرد: به منظور ارج نهادن به زحمات دانشجویانی که در طرح شرکت کرده اند، جوایزی به قید قرعه به دانشجویان اهدا خواهد شد. قرعه کشی نیز بر اساس "کد تصادفی طرح انجام می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.