قدس آنلاین-سید حبیب قاآنی:بنظرمی رسد با پایان یافتن ماه مبارک رمضان که وقفه ایی سنتی دربازارایجاد می کند، دوباره جبهه عرضه وتقاضا درحوزه مسکن به طور جدی قوت گرفته که نشانه های آن افزایش قیمت مسکن درمشهد می باشد.

رشد۱۰تا ۱۲ درصدی بازار مسکن درمشهد/فعلا خانه نخرید!

به گزارش قدس انلاین، شواهد وقرائن از خیز بازارمسکن و افزایش آن خبر می دهد امری که به اعتقاد برخی کارشناسان ارتباط مستقیمی باتحولات بازارهای موازی از جمله بازار ارز دارد که در حوزه مسکن نمونه بارز آن در بخش میلگرد است که وابستگی شدید به ارز دارد وباعث افزایش قیمت وتاثیر آن بر بازار مسکن شده است.

پیش بینی بازار مسکن در سال ۹۷ چندان کار ساده ای نیست چرا که از یک سو نهاد های تولید مسکن افزایش قیمت یافته و انتظار برای تورم در سال جاری صعودی است و از سوی دیگر احتمال افزایش نرخ سود سپرده ها با رشد نرخ تورم، می تواند مجددا این بازار را با رکود مواجه کند ولی آنچه که در حال حاضر روشن است افزایش قیمت در بازار مسکن را نشان می دهد.

* رشد قیمت بین ۱۰ تا ۱۲ درصد

رئیس اتحادیه املاک مشهد درخصوص وضعیت بازارمی گوید: بعد از تعطیلات فروردین و همراه با گران شدن دلار قدری رکود در بازار به وجود آمد چراکه سرمایه‌گذاری مردمی به سمت بازار سکه و طلا رفته بود. پیش‌بینی ما این است که قیمت بین ۱۰ تا ۱۲ درصد رشد داشته باشد و ممکن است برخی از واحدهای کوچک افزایش قیمت بیش‌تری داشته باشد.

مرادزاده تاکید کرد: زمانی که قیمت‌ها افزایش پیدا کند، معاملات هم کاهش دارد و ما هم اکنون روزانه بین ۲ تا ۳ نفر داریم که برای جمع‌آوری واحدهای خود اقدام می‌کنند و تعداد بیش‌تری داریم که از پرداخت مالیات خود عاجز هستند.

رئیس اتحادیه املاک مشهد مقدس وضعیت فعلی بازار را رکود تورمی دانست و افزود: بر این باور هستیم که رکود در حال افزایش بوده و عمیقتر می‌شود. در مجموع باید این را گفت که خانه‌دار شدن برای مشهدی‌ها سخت‌تر شده است.

*رونق بازار با نقدینگی سرگردان

یک کارشناس اقتصادی با تایید رونق بازار مسکن در روزهای اخیر آن را ناشی از ورود نقدینگی سرگردان می داند.

سید مجتبی پیرزاده گفت که خریداران با روند تصاعدی نرخ ارز و طلا و بی اعتمادی به تداوم روند صعودی در این بازار، نقدینگی سرگردان خود را به سمت خرید مسکن و زمین سوق دادند.

وی افزود : این رونق بازار خودجوش در خرید و فروش مسکن در صورت حمایت نشدن تسهیلاتی از سوی بانک ها می تواند به طور موقتی باشد.

وی نقدینگی سرگردان، رکود پنج ساله در بازار مسکن، تداوم نسبی افزایش قیمت زمین در این مدت، کاهش سود تسهیلات دربافت فرسوده و نیز مسکن اولی ها، افزایش قیمت مصالح ساختمانی و هزینه ساخت و ساز را بی تاثیر در قیمت مسکن ندانست.

به گفته وی با این همه با توجه به اینکه در یک دهه گذشته بخش عمده سرمایه های خرد و متوسط در کشور به سرمایه گذاری در ساخت مسکن روی اورده و عرضه فراوان واحدهای مسکونی در حالت عادی امکان افزایش زیاد قیمت مسکن نیست.

*فعلا خانه نخرید

یک مقام مسئول در بانک عامل بخش مسکن گفت: خریداران واقعی مسکن تا حد امکان در شرایط فعلی نسبت به خرید اقدام نکنند چرا که روند فعلی حاکم بر بازار مسکن نمی تواند دوام داشته باشد.

محمدرضا امینی درباره عوامل افزایش غیرطبیعی قیمت مسکن گفت: بخشی از این افزایش قیمت به تحولات بازارهای موازی از جمله بازار ارز برمی گردد چرا که بخشی از نهاده های ساختمانی از جمله میلگرد وابستگی شدید به ارز دارند و در برابر تغییر و تحولات این بازار واکنش نشان می دهند.

وی ادامه داد: افزایش قیمت ارز در نهایت باعث رشد قیمت تمام شده مسکن شد تا یک افزایش قیمتی قابل توجه را در این بازار شاهد باشیم.

وی افزود: از طرفی بازار سپرده های بانکی همچنان جذاب است و در بازار پولی بعضا سودهای بالا به سپرده گذاران پرداخت می شود.

امینی تصریح کرد: به نظر می‌رسد تحولات بازار پول در قالب تغییرات احتمالی در نرخ سود سپرده های بانکی در نیمه اول سال جاری مهمترین پارامتر اثرگذار بر بازار مسکن باشد که می تواند با کاهش یا افزایش نسبت به ورود سرمایه ها به بازار مسکن یا خروج سرمایه از بازار مسکن موثر باشد. هر چند سایر عوامل درونی و بیرونی نیز در این زمینه موثر است و بازار مسکن از مولفه های متعددی تاثیر می پذیرد.

امینی با اشاره به اینکه علاوه بر این، تقاضای غیرواقعی در بخش مسکن نیز منجر به رشد قیمت در بازار مسکن شده است، با توصیه به متقاضیان واقعی خرید مسکن، گفت: در حال حاضر قیمت مسکن با فاصله قابل توجه نسبت به نرخ تورم افزایش پیدا کرده که این رشد قیمتی خارج از شرایط عادی حاکم بر نرخ تورم است و این روند نمی تواند دوام داشته باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: بنابراین به خریداران و مصرف کنندگان واقعی توصیه می شود به دلیل افزایش غیرطبیعی قیمت مسکن، در صورت امکان صبور باشند و فعلا نسبت به خرید مسکن اقدام نکنند تا شرایط غیرواقعی حاکم بر بازار مسکن منطقی تر شود.

امینی درباره نقش دولت در شرایط کنونی، ادامه داد: طبیعتا دولت نقش سیاست گذاری دارد و در این راستا نیز باید در حوزه مشوق های حمایتی برای رونق در سمت عرضه سیاست گذاری کند چرا که در سمت تقاضا سیاست های تشویقی از جمله تسهیلات برای گروه های مختلف میان درآمدی وجود دارد.

وی افزود: رونق بازار مسکن علاوه بر آنچه که در حوزه سیاست گذاری باید صورت گیرد، وابسته به عوامل دیگری همچون تنظیم سطح تورم عمومی، اجرای برنامه های حمایتی در بخش مسکن از گروه های خاص به منظور حل مشکل مسکن خانوارهای بی بضاعت و همچنین اندیشیدن تدابیری برای اختصاص تسهیلات مناسب و مورد تقاضای خانوارهای با سطح درآمد بالاتر برای خرید واحدهای مسکونی با متراژ بیشتر از الگوی مصرف است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.