قدس آنلاین : عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی خراسان رضوی گفت: متاسفانه کشورهای عربستان، هند و چین تعرفه 25 تا 30 درصدی روی زعفران ما بسته‌اند، در حالی‌که افغانستان که چهارمین کشور تولید کننده و سومین کشور صادر کننده زعفران است، این تعرفه را ندارد، لذا ما باید محصول با کیفیت و ارزانتری نسبت به رقبا داشته باشیم تا بازار دنیا را از دست ندهیم.

رقیبان حوزه زعفران را جدی بگیریم

به گزارش قدس آنلاین، دکتر عبدالله ملافیلابی در گفت‌وگو با  ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر 80درصد زارعین در مرداد و شهریور کشت و کار می کنند، عنوان کرد: بهترین زمان کاشت زعفران بر اساس یافته‌های پژوهشی نیمه‌ی اول خرداد ماه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر متوسط عملکرد در هر هکتار 3.8 کیلو است در حالی‌که در این روش ما می‌توانیم حداقل محصول را دو برابر کنیم.

رییس بخش زیست فناوری موادغذایی پژوهشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به اینکه این محصول به عنوان داروی ضد سرطان مطرح است بایستی از خام فروشی پرهیز کنیم و بر روی فرآوری آن کار کنیم. در حال حاضر در سایر کشورها از آن در ساخت کرم ضد آفتاب، پماد ضد خارش لثه، قرص های شادی بخش و رنگ برای صنایع نوشابه سازی استفاده می شود. در این صورت می توانیم ارزش افزوده‌ی بیشتری کسب کنیم.

ملافیابی اضافه کرد: البته در حال حاضر زعفران در ایران نیز در صنایع، به‌عنوان پودر کیک زعفرانی، پودر سوخاری زعفرانی، پودر پروبیوتیک و قرص زعفران استفاده می شود که البته این درصد خیلی کمی است و باید در جهت تبدیل به محصولات دیگر برای صادرات بر روی آن کار کرد.

وی ادامه داد: همچنین در این زمینه می‌توان کارخانجات در قطب تولید این محصول را تشویق به سرمایه‌گذاری در جهت فرآوری آن کرد تا از حالت ادویه خارج و به عنوان دارو مطرح گردد.

عضو هیات علمی پژوهشکده صنایع غذایی خراسان رضوی  عنوان کرد: در حال حاضر تیم هایی در خارج از کشور بر روی خاصیت ضدسرطانی زعفران مشغول آزمایشات مختلف هستند. در داخل کشور نیز در دانشکده های پزشکی و داروسازی این امر در حال انجام است تا این محصول بتوانند به‌عنوان داروی هزاره‌ی سوم مطرح باشد.

ملافیلابی تاکید کرد: در حال حاضر کشور اسپانیا با اینکه سالانه حدود 1 تن تولید دارد اما با خرید زعفران ما و بسته بندی آن به نام خود، آن را با نام جهانی به اتحادیه اروپا عرضه می‌کند.

وی، یکی دیگر از مزیت‌های زعفران را زمان برداشت این محصول دانست و ادامه داد: ما به زارعین پیشنهاد می کنیم پیاز را از جای مطمئن خریداری کنند آن را ضد عفونی کنند و با تراکم بالا بکارند و اضافه بر آن به دلیل ارگانیک بودن این محصول در زمان استفاده از کود دامی احتیاط لازم را بکنند. چرا که اگر محصول آلوده شود قابل تمیز کردن، شستشو و ضد عفونی نیست.

افزایش 2 برابری تولید محصول زعفران با تکیه‌بر یافته‌های پژوهشی

عضو هیات علمی پژوهشکده صنایع غذایی خراسان رضوی  با تاکید بر اینکه زارعین بایستی از یافته های پژوهشی که در 3 دهه اخیر توسط محققین به‌دست آمده است،استفاده لازم را انجام دهند، افزود: اگر این موارد رعایت شود ما مطمئن هستیم به جای نگهداری مزارع به مدت 8 سال و تولید به‌طور نمونه 40 کیلو زعفران، این کار در مدت 4 سال با همان میزان محصول انجام خواهد شد و این اقتصادی ترین محصولی است که با توجه به خشکسالی ارزش افزوده آب را بالا می‌برد و به ازای هر یک متر مکعب آب یک گرم محصول برداشت می شود .

ملافیلابی افزود: از نکات دیگر که باید زارعین توجه ویژه به آن داشته باشند این است که گل را قبل از اینکه اشعه آفتاب برآن بتابد، برداشت کنند تا رنگدهی آن کم نشود؛ همچنین آن را سریع تر خشک کنند تا ماده موثره حفظ شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.