قدس انلاین : رئیس سازمان محیط‌زیست با اشاره به شایعه مرگ 8 ببر در باغ‌وحش مشهد، گفت: این خبرسازی‌ها برای تخطئه محیط‌زیست کشوراست.

واکنش کلانتری به شایعه مرگ 8 ببر در باغ‌وحش مشهد

،عیسی کلانتری امروز در مراسم روز ملی محیط‌بان که در هتل پارس مشهد برگزار شد، در خصوص اخباری مبنی بر مرگ 8 ببر در باغ‌وحش مشهد بیان کرد: دیروز خبرگزاری تسنیم گزارش داده که در باغ وحش مشهد 8 ببر را سربریده‌اند و پوست آنها را فروخته‌اند. تعجب کردم مگر در باغ وحش چقدر ببر هست که 8 تای آنها را بکشند و قربانی کنند؟ با این کار می خواستند روز محیط‌بان را تحت تاثیر قرار دهند. فقط دو ببر در خرداد ماه در باغ‌وحش مشهد با هم درگیر شدند که یکی از آنها فوت کرده است.

وی ادامه داد: این خبرسازی‌ها برای تخطئه محیط‌زیست کشوراست که در راستای منافع ملی کشور می خواهد حرکت کند. عده‌ای مخالف منافع ملی کشور هستند.عده ای دشمنی با منافع ملی کشور دارند. وقتی اسم منافع ملی به زبان می‌آید عده‌ای داعشی مریض می‌شوند.
نیمی از پرسنل سازمان محیط زیست، محیط‌بان هستند
رئیس سازمان محیط‌زیست اظهار کرد: در سازمان حفاظت محیط‌زیست  حدود 7000 پرسنل داریم که نیمی از آنها محیط‌بان هستند . تعداد محیط بانان ما باید بین 6000-7000 نفر باشند که الان در حد 50 درصد نیاز سازمان محیط‌بان داریم. مذاکراتی با سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری استخدامی انجام دادیم و قرار است سالی 300 تا 400 نفر بر تعداد محیط‌بانان اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه «سازمان محیط‌زیست یک وظیفه اصلی دارد که هیچ سازمان و وزارت خانه‌ای در کشور این وظیفه را برعهده ندارد و آن هم حفظ حقوق نسل‌های آینده است»، عنوان کرد: با سیاست های مصرفی کشور همه تلاش می کنیم منابع کشور را در نسل خودمان به پایان برسانیم. اما تنها سازمانی که موظف است حقوق نسل‌های بعد را پاس بدارد سازمان محیط‌زیست است. یکی از اساسی ترین حقوق نسل‌های آینده حفظ منابع ژنتیکی کشور اعم از منابع گیاهی و جانواری است. هنوز خیلی از خصوصیات منابع ژنتیکی  در دنیا شناخته شده نیست، حفاظت این منابع با محیط‌بانان است تا در آینده آیندگان با دانش بیشتر از این منابع استفاده بهینه کنند. متاسفانه خیلی از منافع ژنتیکی در کشور از بین رفته است. هر کشوری اصولا باید 17 درصد از سرزمین خودش را دست نخورده نگه دارد یکی از منابع این  17 درصد همین منابع هستند. 
سازمان «محیط‌ زیست» سازمان «محیط‌ ایست» تلقی می‌شد
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: ساختار مزخرف و پیچیده اداری سازمان محیطزیست برای من قابل قبول نبود. در این ساختار پروژه های توسعه کشور، طرح های ارزیابی و... گاهی بیش از 12 سال طول می کشید که پاسخ داده شوند در حالی که طرح از توجیه اقتصادی افتاده بود و لذا سازمان محیط‌زیست را در کشور به نام سازمان محیط ایست تلقی می کردند.  
تمرکزی که در سازمان محیط‌زیست بود در فرماندهی نیروهای نظامی نبود
کلانتری با اشاره به اینکه «اصولا فارغ التحصیلان ما با سرمایه گذاری شاغل می‌شوند»، عنوان کرد: بیش از 260 پروژه توسعه‌ای کشور با بیش از 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی و بیش از 65 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی بین سه سال تا 14 سال در سازمان گیر کرده بود. وقتی بررسی کردیم متوجه شدیم یکی از بخش‌های عمده نارسایی در کار سازمان یا فساد درون سازمان، تمرکز بیش از حد آن است. تمرکزی که در سازمان محیط زیست بود در فرماندهی نیروهای نظامی و انتظامی کشور نبود. کاری که یک استان خودش خیلی راحت می توانست انجام دهد در پیچ و خم اداری سازمان می‌افتاد و به برخی اهداف مشروع و نامشروع دست پیدا می‌کردند. در حال حاضر این مسائل دیگر در سازمان نیست.  
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار کرد: این سازمان یکی از ضعیف‌ترین  سازمان‌ها از نظر بودجه ای و اعتباری بود. یکی از دلایل اصلی این موضوع همین بود. رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت گفت من اگر شما را قوی‌تر می کردم مشکلات بیشتری را برای توسعه کشور به وجود می‌آوردید. یعنی توسعه کشور را در مقابل محیط زیست قرار داده بودند در حالی که اینها مکمل هم هستند.
برخی می‌گفتند اگر محیط‌بانان قوی شوند کشور ایستا می‌شود
وی ریشه تخریب محیط زیست را فقر دانست و عنوان کرد: فقر ریشه کن نمی‌شود مگر با سرمایه گذاری. گلوگاه سرمایه گذاری در اختیار سازمان بود. رسما وزیر اطلاعات به من می‌گفت اگر محیط بانان قوی تر شوند کشور با ایستایی بیشتری روبرو می‌شود. سازمان محیط زیست برای بقا، خوشبختی، رفاه، توسعه و حفط منابع کشور است.حفظ محیط زیست و توسعه کشور مکمل هم هستند نه در تقابل هم، اما باید وظایف درست انجام شود افراط و تفریط نباشد.به همین دلیل بود که محیط‌بانان هم در دولت عقب مانده نگاه داشته شدند. رسماً وزیر اطلاعات می‌گفت اگر اینها قوی‌تر شوند دولت با ایستایی بیشتری روبرو می‌شود .
کلانتری عنوان کرد: در خراسان رضوی بیش از ۱۳۰ درصد از منابع آب‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنند این یعنی خودکشی. در جلسه ای در خصوص شیرین سازی آب دریای عمان و انتقال آن به مشهد صحبت شد  این آب حداقل مترمکعبی ۵۰ تا ۶۰ هزارتومان تمام می‌شود.
  
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بیان کرد: بخشی از منابع کشورمنابع زنده، منابع تجدیدپذیر و منابع  تجدید ناپذیر است  در این زمینه‌ها حداقل پا به پای بخش محیط طبیعی باید پیش بیاییم اما الان خیلی عقب‌تر هستیم.  
پاسخ‎گویی به درخواست‌های مردم ظرف 45 روز 
کلانتری با تاکید بر تسریع روند پاسخ‌گویی به مردم ادامه داد: در حال حاضر هیچ طرحی در محیط زیست بیش از 45 روز حق توقف ندارد. اگرچه که قانون مدت 60 روزه را تعیین کرده است. این موضوع بخاطر این است که از سازمان ایست به سازمان زیست تبدیل شویم.
وی با اشاره به اینکه «بخشی از سرنوشت کشور مربوط به ما می‌شود»، گفت: اگر امروز در کشور بیکاری است و وضعیت اقتصادی مناسب نیست و... بخشی از آن به ما مربوط می‌شود. ما نمی‌توانیم بگوییم به ما مربوط نیست. بخشی از همکا ران ما در سمن‌ها یک سویه به مسائل نگاه می‌کنند. بخشی از سرنوشت اقتصادی  کشور به محیط‌زیست مربوط است. محیط بانان باید تلاش کنند حداقل خسارات به منبع طبیعی وارد شود .
80 درصد صنایع دنیا در کنار سواحل است/ طرح‌های توسعه‌ای آب‌بر بررسی نمی‌شوند
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست بیان کرد: بخش انسانی ما موتور محرکه توسعه منابع انسانی کشور است.چون کشور برنامه آمایش نداشت سازمان خود را موظف نمی‌دانست که از منابع کشور حافظت کند. امروز بزرگترین مشکل کشور کم آبی است. ما سواحل خود را به روی صنایع بسته بودیم در حالی که ۸۰ درصد صنایع  دنیا در کنار ساحل است. ما کمتر از ۳ درصد از صنایعمان و دو درصد از جمعیتمان در سواحل هستند.  
 وی افزود: امسال قرار بود  79 پروژه فولاد و پتروشیمی در درون سرزمین و در خشک ترین شهرهای کشور راه اندازی شود. هر یک میلیون تن ظرفیت فولاد در سال 18 میلیون مترمکعب آب مصرف می کند.هیچ طرح توسعه‌ای در صنایع آب‌بر را  در درون سرزمین اصلا بررسی نمی کنیم. به بهانه اشتغال  در خواف و.. صنایع فولادی می خواستند بکار بگیرند که 30 کیلیون متر مکعب آب لازم داشت. سازمان محیط‌زیست موظف است در این موارد حفاظت را انجام دهد.
الگوی توسعه غلط کشور را با مشکلات عدیده مواجه کرده است
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار کرد:مالکیت تالاب‌های ما به نیابت از دولت با سازمان محیط‌زیست است. همه تالاب‌ها خشکیده است. الگوی توسعه غلط کشور را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.در گیلان بارندگی سالانه ۹۰۰ میلی متر داریم اما عرضه تامین آب از این بارش‌ها را برای 200 هزار هکتار برنج نداریم و می‌گوییم کردستان، زنجان و ... نباید به آب دست بزنند که می‌خواهیم در گیلان برنج تولید کنیم.
کلانتری با بیان اینکه «توطئه و تخطئه در کشور کم نیست»، عنوان کرد: از امسال قرار است امروز، هرسال روز محیط‌بان باشد و این مراسم هم بخاطر امام رضا(ع) در مشهد برگزار شود.
ایجاد دانشکده محیط‌بانی در کشور
وی با بیان اینکه  «یک دانشکده محیط‌زیست داریم»، عنوان کرد: مصصم هستیم این دانشکده را به دانشکده محیط‌بانی تبدیل کنیم.افراد جایگزین محیط‌بانان فعلی باید فارغ التحصیل این دانشکده باشند.در کشور بیش از 30-40 دانشکده محیط زیست داریم که اکثر فارغ التحصیلان این دانشکده‌ها بیکار هستند.  اگرچه این موضوع به مذاق عده‌ای خوش نمی‌آید اما سازمان محیط‌زیست  به دنبال این نیست که چه کسی خوشش بیاید چه کسی بدش بیاید. یکسری اهدافی دارد که می خواهد به آنها برسد. در راس این اهداف حفظ منابع کشور، حفظ منابع تجدید پذیر کشور و... است. حتما دنبال این هستیم که ریشه آلودگی محیط‌زیست کشور را بخشکانیم. 
باید توسعه کشور ارزان‌تر تمام شود
کلانتری گفت: در آلمان برای تولید ناخالص یک میلیارد دلار در سال 100 هزار تن معادل نفت مصرف می‌شود در ایران برای یک میلیارد دلار 850 هزار تن معادل نفت مصرف می‌شود. 8.5 برابر  آلمان برای تولید یک ماهه انرژی مصرف می‌کنیم. ریشه محیط‌زیست اینجا زده می‌شود. ما فکر می‌کنیم داریم کشور توسعه یافته‌ای می‌شویم. مصرف انرژی ما برای تولید یک واحد 8.5 برابر کشور آلمان است  اگر 850 هزار تن نفت را بفروشیم هشتصد میلیون دلار تولید داریم یعنی به‌ازای 800 میلیون دلار مصرف انرژی 200 میلیون دلار ارزش افزوده داریم. حتما محیط‌ زیست این کشور دارای هوای آلوده و... خواهد بود. باید این موارد را اصلاح کنیم باید به مسیری برویم که توسعه کشور ارزان‌تر تمام شود تولید ناخالص داخلی سریعتر افزایش یاید.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست عنوان کرد: یکی از بدترین شرایط محیط‌ زیست جهان را در ایران داریم  با آن ارزش افزوده ویران کننده منابع . ما هم مقصر هستیم.  استراتژی سازمان عبارت است از  توسعه صحیح، حفظ منابع تجدید پذیر و... .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.