سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به اختصاص ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای کاهش فقر مطلق از ابلاغ دو برنامه تامین کالاهای اساسی تا دو هفته آینده خبرداد.

 افزایش ۳تا ۵ برابری مستمری‌بگیران/ طرح تکاپو با هدف توسعه اشتغال پایدار در دست اقدام است

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، انوشیروان محسنی بندپی، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاح برخی پروژه‌های دستگاه‌های تابعه وزارت کار در جمع خبرنگاران، افتتاح چندین پروژه  برنامه ملی مبارزه با فقر و ایجاد عدالت اجتماعی، اشتغال، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معلولیت ها، پایداری صندوق ها را از جمله برنامه‌های راهبردی این وزارتخانه در دولت عنوان کرد و گفت:  این وزارتخانه در این راستا حمایت از کسانی که از حداقل معیشت برخوردارند را در دستور کار  قرار داده است بر همین اساس افزایش مستمری افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد ۵ برابر افزایش یافته است.

وی، همچنین از تحت پوشش قرار دادن پشت نوبتی های سازمان بهزیستی به عنوان دستاوردی در این زمینه نام برد و ادامه داد: در این زمینه ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای کاهش فقر مطلق اختصاص داده شده است.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به برنامه های عملی دولت برای پیشگیری از آسیب ها و معلولیت ها اشاره و تاکید کرد: در این زمینه پیش از این شاهد تولد ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک معلول در سال بودیم که با آزمایش های تشخیص طبی و غربالگری ها  در سال گذشته از تولد ۱۴۸۰ کودک معلول جلوگیری شد.

محسنی بندپی ایجاد مراکز توانمند سازی و اجتماع معتادان بهبود یافته و راه اندازی ۱۶۰ اورژانس اجتماعی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه برشمرد و گفت: دو برنامه حمایتی از کل آحاد جامعه شامل تأمین کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی و حمایت اجتماعی از پنج دهک کم‌درآمد و حداقل حقوق‌بگیر موردمطالعه و کارشناسی قرارگرفته است که تا دو هفته دیگر نهایی و ابلاغ می‌شود.

محسنی بندپی ادامه داد: یکی از اقدامات خوب دولت و مجلس که از سال ۹۶ شروع‌شده، افزایش مستمری‌بگیران تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است که شاهد افزایش سه تا ۵ برابری مستمری‌بگیران هستیم.

وی اعلام کرد: باهدف کاهش فقر مطلق و برقراری عدالت اجتماعی ۷۵۰ هزار خانواری که درآمدشان از مستمری پرداختی وزارتخانه کمتر است به‌مرور تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برنامه راهبردی دولت برای اشتغال با یادآوری اینکه وزارت کار تا سال ۹۶ مسئولیت اشتغال را عهده دار نبود، گفت: حالا وزارتخانه تولیت بسیاری از طرح های اشتغال را پذیرفته است، طرح تکاپو ، طرح کارورزی برای فارغ التحصیلان و اشتغال روستایی از این موارد است که با اولویت روستاها و مناطق محروم و عاملیت ۴ بانک ۱۲ هزار میلیارد  تومان برای توسعه اشتغال روستایی مصوب شد.

محسنی بندپی در ادامه به وجود شاغلین در بخش تعاون اشاره و ضمن ابراز امیدواری از تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد افزود: باید از بنگاه های غیر سودده پرهیز کنیم و با پایداری صندوق ها زمینه حمایت های اجتماعی بازنشستگان، مستمری بگیران و ارتقا بخشیدن به ارائه خدمات سلامت در ابعاد مختلف را فراهم کنیم.

وی اظهار کرد: مهم‌ترین برنامه‌هایی که دولت تدبیر و امید در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال می‌کند بحث اشتغال روستایی است که در این راستا مجلس ۱۲ هزار میلیارد تومان به اشتغال روستائیان از محل صندوق توسعه ملی اختصاص داده است.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مرحلهٔ اول پرداخت‌ها توسط ۴ بانک عامل توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید، بانک رفاه و پست‌بانک صورت  گرفته و تقریباً به اتمام رسیده و انعقاد تفاهم‌نامه با طرح‌هایی که به لحاظ فنی و اقتصادی دارای توجیه بودند در روستاها انجام‌شده است.

وی یادآور شد: ما پیگیری مرحله دوم اختصاص اعتبارات هستیم و اعلام می‌کنیم که امیدواریم مرحله دوم را هم بتوانیم خیلی سریع در اختیار بانک‌های عامل قرار بدهیم تا به این حرکت بسیار خوبی که با محوریت استانداران و مدیران کار در استان‌ها شکل‌گرفته تداوم ببخشیم.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: تداوم این امر سبب می‌شود تا زمینه اشتغال ماندگار روستاییان در روستاها فراهم شود.
بندپی تأکید کرد: در مرحله دوم اشتغال روستائیان، بحث کارورزی در بنگاه‌های اقتصادی مطرح است که به‌موجب آن جوانان تحصیل‌کرده مشغول به کار خواهند شد.

وی ادامه داد: در این راستا هم تقاضا در بنگاه‌های اقتصادی وجود دارد که از نیروهای تحصیل کرده استفاده کنند، جوانان تحصیل کرده نیز که از ظرفیت بالایی برخوردارند در اجرای این طرح می توانند از شرایط ایجاد شده استفاده کرده و مشغول به کار شوند.

محسنی بندپی ادامه داد: دولت هم حق مسئولیت مدنی آن‌ها را ماهانه ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند و اگر به صورت کارورزی در محیط بنگاه‌های اقتصادی مشغول شود تا دو سال هم بیمه کارفرمایی را تقبل می‌کند.

وی تصریح کرد: طرح تکاپو که توسعه اشتغال پایدار است نیز یکی دیگر از برنامه‌های در دست اقدام ماست که به‌موجب این طرح در خصوص رشته‌هایی که مزیت نسبی در کل کشور دارند مانند آی‌تی، سلامت و صنایع‌دستی اقداماتی صورت گرفته که مورد حمایت ویژه  قرار بگیرند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.