سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت قطعی یک قاضی به ۱۰ سال حبس و ۷۵ ضربه شلاق به اتهام دریافت رشوه خبر داد.

محکومیت یک قاضی به ۱۰ سال حبس، شلاق و ۷ میلیارد جزای نقدی/ صدور حکم ۱۰ سال حبس و پرداخت ۲۰۰ هزار دلار جریمه علیه یک کارمند وزارت خارجه به جرم جاسوسی

به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و سی و سومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز(یکشنبه؛ ۲۰ آبان ماه) برگزار شد، اظهار کرد: اسامی افرادی که در دادگاه‌های ویژه به پرونده آن‌ها رسیدگی و حکم آن‌ها صادر شده به شرح زیر است: داریوش ابراهیمیان فرزند علی اکبر به اتهام فساد فی الارض به اعدام و ۳۵۰ میلیون ریال ضبط اموال محکوم شد و همچنین یونس بهاء‌الدینی به اتهام فساد فی الارض به اعدام و ۳۵۰ میلیون ریال ضبط اموال محکوم شد که حکم این افراد غیر قطعی است و باید در دیوان عالی کشور تایید شود.

وی افزود: مرتضی کاتبی نژاد فرزند صفر به ۵ سال حبس، رضا نادری فرزند صفرعلی به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند و این افراد جرایم مختلفی از جمله قاچاق، ارز و غیره دارند.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: سندباد سفرها به ۶ سال حبس، علیرضا سنجری به ۶ سال حبس و جزای نقدی به مبلغ ۱۶میلیون ریال، محمد مرادی به ۶ سال و ۶ ماه حبس و جزای نقدی محکوم شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: فریدون امین آقایی به ۶ سال و ۳۰ ماه حبس و جزای نقدی معادل ۸ میلیارد ریال، مجید فلاحی به ۶ سال و ۳ ماه حبس و جزای نقدی، سیدمحمد کاویانی به ۶ سال و ۳ ماه حبس و جزای نقدی، محمد غالب علمداری به ۵ سال و ۳ ماه حبس و جزای نقدی، فرشاد بهادری به ۶ سال حبس و جزای نقدی، مهدی محبی فرزاد به ۵ سال و ۳ ماه حبس و جزای نقدی، علی نورایی به ۵ سال و ۲ ماه حبس و جزای نقدی، امیر میثم گیاهی به ۵ سال و یک ماه حبس و جزای نقدی، رضا شرکت افتخار به ۵ سال و یک ماه حبس و جزای نقدی، فرخ اسکندری نژاد به ۵ سال حبس و مسعود ابراهیمی گندمی نیز به ۵ سال حبس و جزای نقدی محکوم شده‌اند.

وی افزود: تاکنون دو قاضی متخلف از کار قضایی تعلیق شدند و پرونده به دادسرای قضات ارسال شد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: یک قاضی نیز به نام حجت الله یازرلو فرزند سلمان به ۱۰ سال حبس و ۷۵ ضربه شلاق و ۳ سال تعلیق و ضبط اموال به میزان ۷ میلیارد تومان به اتهام دریافت رشوه محکوم شد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: همچنین در کرمان از ۱۹ قاضی که به درستی کار کردند، تقدیر شد.

وی افزود: از ابتدای امسال در راستای حبس زدایی و کاهش جمعیت کیفری، حدود ۲۹ هزار و ۶۱۱ مورد از احکام حبس به احکام دیگری از جمله انجام کارهای خدماتی تبدیل شدند و باید خانواده‌های این افراد کمک کنند تا آن‌ها مجدد دست به تخلف نزنند.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: امسال حدود ۱۱ درصد احکام صادر شده به احکام دیگری تبدیل شدند، در حالی که این درصد در سال گذشته فقط ۵ درصد بود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ریاست قوه قضاییه در تاریخ ۱۵/۰۷/۹۷ خطاب به روسای دادگستری‌ها ابلاغیه‌ای صادر کرد.

وی افزود: همه ما اعتقاد داریم سیستم بانکی باید اصلاح شود، البته در طول سال‌های گذشته اصلاحاتی انجام شد، اما کافی نیست. در این سال‌ها که دشمن برای ما مشکلاتی ایجاد کرده، این ضرورت بیشتر احساس می شود.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در جلسه اخیر شورای عالی تصمیماتی گرفته شد که اگر تصمیمی براساس مصوبات روسای سه قوه گرفته شود، هیچ فردی نمی‌تواند بلافاصله به دیوان عالی کشور شکایت و آن را لغو کند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: رییس قوه قضائیه به روسای دادگستری‌ها ابلاغ کرده اگر کسی از بانک مرکزی براساس مصوبات جلسه سران سه قوه شکایت کرد، باید ابتدا پرونده به وی ارجاع داده شود.

وی تصریح کرد: فردی به جرم جاسوسی به نام کمال علی بیک فرزند محمد کارمند وزارت امور خارجه به ۱۰ سال حبس و پرداخت ۲۰۰ هزار دلار محکوم شد.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: تعداد قابل توجهی از متهمان مربوط به پرونده های خودرو در دادگاه محکوم شدند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: افرادی که در کف خیابان باعث اخلال در بازار ارز و سکه شدند، حدود ۹۶ نفر هستند که بازداشت و ۲۳ نفر از آن‌ها با قرار وثیقه آزاد شدند.

وی افزود: در رابطه با پرونده بانک سرمایه برای ۱۳ نفر کیفرخواست صادر شده، اما پرونده هنوز به دادگاه نرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در خصوص واردات قطعات خودرو نیز برای ۷ نفر کیفر خواست صادر شد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: برای ۴ نفر در شرکت لیزینگ کیمیایی که ۱۲۰۰ نفر شاکی دارد، کیفر خواست صادر شده است.

وی افزود: برای دو نفر از متهمان پرونده تعاونی ولیعصر کیفرخواست صادر شد و همچنین در پرونده تعاونی اعتباری دومان و تومان، برای ۶ نفر کیفر خواست صادر شد که ۴نفر از آن‌ها بازداشت هستند.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در پرونده شرکت تعاونی‌ البرز ایرانیان برای دو نفر از متهمان کیفرخواست صادر شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در این مدت افرادی داشتیم که کلاهبرداری و جعل امضا داشتند، گفت: فردی با جعل امضای رئیس جمهور به شورای پول و اعتبار نامه نوشته است.

وی افزود: فرد دیگری ابتدا عنوان کرده داماد رئیس جمهور است و دختر رئیس جمهور را طلاق داده و حال داماد محسنی اژه ای است. مردم باید هوشیار باشند و گول این افراد را نخورند.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: این فرد به یکی از روستاهای همدان رفته و می خواسته به صورت غیر قانونی ملکی را بسازد و خودش را داماد بنده معرفی کند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ساخت مشروبات الکلی به مانند فساد فی الارض است؛ زیرا ساخت مشروب و مصرف آن جرم است.

وی افزود: در پرونده ساخت مشروبات الکلی غیر مجاز در بندر عباس ۱۸ نفر بازداشت شدند.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: ۳۸ نفر در کشور به علت مصرف مشروبات الکی غیرمجاز فوت و ۴۳۲ نفر نابینا و دیابتی شدند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: در رابطه با قاچاق سوخت در کشور نیز افرادی بازداشت شدند. در یک مورد ۸۴ میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد که پرونده آن‌ها در دادگاه‌های ویژه رسیدگی می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در خصوص اتهاماتی که به سیف رئیس سابق بانک مرکزی وارد شده پرونده‌ای تشکیل شده است، تصریح کرد: در بانک مرکزی سه پرونده تشکیل شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: در یک پرونده از موسسات تعاونی شکایت شده و در آن از رئیس کل بانک مرکزی نیز شکایت شده که هنوز به دادگاه نرفته است.

وی افزود: پرونده دوم در خصوص توزیع اسکناس است که در آن از دو معاون ارزی بانک مرکزی و سالار آقاخان شکایت شده و برای ۵ نفر در این پرونده کیفر خواست صادر شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در این پرونده‌ها یک مدیر کل بانک مرکزی بازداشت و دو نفر احضار شدند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سیف همچنان ممنوع الخروج است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص تخلفات رخ داده در واگذاری فروشگاه رفاه به بخش خصوصی گفت: سازمان بارزسی کل کشور به این موضوع ورود کرده، اما نتیجه آن هنوز مشخص نشده است.

وی افزود: در مورد واگذاری‌ها معمولا پرونده تشکیل می‌شود؛ اما در خصوص رسیدگی به آن‌ها کوتاهی می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در خصوص پرونده واردات خودرو چند پرونده تشکیل شده و اخیرا دو مدیر شرکت رنو و تویوتا بازداشت شدند.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: در خصوص جعبه سیاه بابک زنجانی کیفرخواست صادر شده است. این فرد در نقل و انتقال پول در پرونده بابک زنجانی دخالت داشته است.

وی در خصوص آمار اخیر پرونده‌های مهریه گفت: اگر کسی به پرداخت مال مانند مهریه محکوم شود و قادر به پرداخت پول آن نباشد، به زندان محکوم می شود که با ارسال درخواست اعسار از زندان خارج می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: اگر شک داشته باشیم فردی دارایی دارد و درخواست اعسار کند، به زندان نمی رود و پرداخت مهریه اقساطی می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: حال اگر فردی به پرداخت یک سکه ملزم شده باشد و با گران شدن قیمت سکه توانایی پرداخت همان یک سکه را هم نداشته و قاضی نیز درخواست بازداشت او را صادر کرده باشد؛ طبق دستور رئیس قوه قضاییه باید این افراد آزاد و پرداخت سکه برایشان قسط بندی شود و هر سه ماه یک بار یک سکه پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: در زمان تعیین مهریه برخی پرداخت هزاران سکه را تقبل می‌کنند که این ارقام منطقی نیست و نیاز است، قانون اصلاح شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.