تغییراتی که در وضعیت بازار نفت در طی یک ماهه گذشته ایجاد شده باورکردنی نیست. بازار به یکباره از وضعیت نگرانی در مورد وجود عرضه کافی نفت به وضعیت سقوط قیمت ها به دلیل مازاد عرضه تغییر کرده است.

 آمریکا در ماجرای تحریم ایران عربستان را بازی داد

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، خبرگزاری رویترز گزارش داد: خبر اصلی مخابره شده از نشست روز یکشنبه تولید کنندگان نفت در ابوظبی این بوده که عربستان درحال برنامه ریزی برای کاهش نیم میلیون بشکه ای عرضه نفت خود در ماه دسامبر است. هرچند خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان گفته که این کاهش عرضه به دلیل افت فصلی تقاضاست، اما فهمیدن اینکه این کار ناشی از نگرانی فزاینده ریاض از سقوط قیمت هاست، چندان دشوار نیست.

قیمت نفت برنت که در اوایل ماه اکتبر به بالاترین رقم در طی 4 سال گذشته رسیده بود، تا روز 9 نوامبر حدود 19 درصد کاهش یافته و به نزدیکی 70 دلار و 18 سنت رسیده است.

بر کسی پوشیده نیست که عربستان و دیگر تولید کنندگان عضو اوپک و سایر متحدان این سازمان ترجیح می دند قیمت ها در سطح 80 دلار باقی بماند. اما مشکل اصلی اوپک و متحدانش از جمله روسیه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکاست.

یکی از دلایل افت قیمت نفت این بوده که تولید کنندگان در پاسخ به فشارهای ترامپ، برای پر کردن جای خالی نفت ایران پس از آغاز تحریم های نفتی، تسلیم شده و حاضر به افزایش تولید شده اند. اما دولت ترامپ در آخرین دقایق حاضر شد 8 مشتری عمده نفت ایران از جمله چین و هند را از تحریم های تهران معاف سازد.

این معافیت 6 ماهه عملا تاثیر افت صادرات نفت ایران بر بازار را به تاخیر انداخت. هرچند موضوع میزان تاثیرگذاری تحریم ها بر صادرات ایران همچنان به قوت خود باقی است، اما حداقل در کوتاه مدت این موضوع تاثیری بر بازار نخواهد داشت.

موضوع نامعلوم دیگر این است که عربستان، روسیه و دیگر تولید کنندگان چه احساسی در مورد اقدامات دولت ترامپ دارند. سعودی ها در اواسط امسال تحت فشار توئیت های ترامپ موافقت کردند که عرضه نفت خود را افزایش دهند. اکنون آنها ممکن است احساس کنند که رئیس جمهوری آمریکا آنها را بازی داده است.

هرچند تراپ با معاف کردن چند کشور از تحریم های ایران توانسته قیمت نفت را مهار کند، اما اکنون سعودی ها وارد عمل شدهاند و تلاش دارند مانع افت بیشتر قیمت ها شوند. اگر سعودی ها و یگر تولید کنندگان گام هایی را برای محدود کردن عرضه و تقویت قیمت ها بگیرند، این اقدامات موجب خشم ترامپ خواهد شد. آمریکا همچنان اهرم فشارهای زیادی در خاورمیانه دار و ممکن است تصمیم به استفاده از آنها برای پایین نگه داشتن قیمت نفت بگیرد. قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول یکی از این اهرم هاست. نقش دقیق دولت سعودی و شخص محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در این ماجرا هنوز روشن نشده است.

ضمن اینکه افزایش تعداد سکوهای حفاری نفتی در آمریکا به بالاترین رقم سال و نیم گذشته نشان دهنده افزایش تولید نفت آمریکا در طی ماه های آینده است.

اکنون بازار مشغول ارزیابی این مسئله است که سعودی ها تا چه حد در محدود کردن عرضه نفت خود و متحدانشان موفق خواهند بود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.