یک رسانه آمریکایی در یادداشتی درباره بازگشت برادر کوچک ولی‌عهد عربستان سعودی به آمریکا بعد از غیبت یک ماهه پس از قتل «جمال خاشقچی» نوشت: «سفیر سعودی به واشنگتن برگشت اما آیا هیچ کس با او صحبت خواهد کرد؟»

 سناتورهای آمریکایی خواستار اخراج سفیر سعودی در واشنگتن هستند

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، یک رسانه آمریکایی در یادداشتی به بازگشت اخیر و بی سر و صدای  برادر کوچک‌تر ولی‌عهد عربستان سعودی به واشنگتن پرداخته، کسی که به دنبال جنجال‌ها درباره قتل «جمال خاشقچی» محل کار خود در سفارت ریاض در واشنگتن را ترک کرده بود.

«آتلانتیک» در این یادداشت به درخواست‌های حداقل یک قانونگذار ارشد کنگره آمریکا برای اخراج سفیر عربستان سعودی به دلیل قتل «جمال خاشقچی» نوشت: «سفیر سعودی به واشنگتن دی سی برگشت اما آیا هیچ کس با او صحبت خواهد کرد؟»

این رسانه آمریکایی نوشت: «سفیر سعودی در آمریکا شاید آرام و بی سر و صدا به واشنگتن برگشته باشد اما او برای دیدار با قانونگذاران کنگره آمریکا با مشکلاتی مواجه خواهد شد».

آتلانتیک ادامه داد: «بازگشت شاهزاده خالد بن سلمان بعد از قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار صورت گرفت، قتلی که بسیاری از سناتورهای آمریکا، برادر بزرگتر او محمد بن سلمان را مقصر خوانده‌اند و در حالی که دولت دونالد ترامپ به روشنی تصریح کرده است که خواهان عبور از موضوع قتل (خاشقچی) است اما وظایف شغلی یک فرستاده این نیست که فقط با مقامات دولت یک کشور خارجی دیدار داشته باشد بلکه باید با با مجموعه گسترده‌ای از دیگر بازیگران مهم آن کشور دیدار داشته باشد».

محمد بن سلمان و برادرش خالد بن سلمان

این پایگاه آمریکایی افزود: «اما سوال کنونی پیش روی خالد آن است که آیا کسی خواهان دیدار با او هست یا نه؟ او عادت داشت که عکس‌های زیادی از دیدارهایش با سناتورهای مختلف آمریکایی در توئیتر خودش منتشر کند اما توضیحات در هم و برهم سعودی‌ها درباره قتل (خاشقچی) سبب افزایش عار آنها از خالد شده است. او شاید در کاخ سفید متحدانی داشته باشد اما قطعا در سنای آمریکا هیچ متحدی ندارد».

«کریس ون هولن» نماینده دموکرات مردم ایالت «مریلند» در مجلس سنای آمریکا درباره خالد بن سلمان گفت: «به نظر من، سوالاتی جدی درباره این موضوع که آیا باید اجازه بازگشت به او داده می‌شد یا نه، وجود دارد چرا که او درباره قتل خاشقچی آمریکا را گمراه کرد».

وی به سوالی درباره اینکه آیا با سفیر ریاض دیدار می‌کند، اینطور جواب داد: «من در حال حاضر خواهان اطلاعات بیشتر درباره هر گونه نقش او در توطئه و لاپوشانی (قتل خاشقچی) هستم».

این قانونگذار کنگره آمریکا بر لزوم تحقیق سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا درباره نقش احتمالی برادر کوچک بن سلمان در قتل خاشقچی تاکید کرد و گفت که در صورت همدستی او درباره این ماجرا، واشنگتن باید او را به عنوان سفیر ریاض در آمریکا نپذیرد.

پیش از او هم «دیک دوربین» دومین سناتور ارشد دموکرات مجلس سنای آمریکا هم گفته بود که خالد بن سلمان اعتباری ندارد و «آمریکا باید رسما سفیر عربستان سعودی را اخراج کند».

سفیر عربستان سعودی در آمریکا، از جمله مقامات ریاض بود که در ابتدای رسانه‌ای شدن مفقود شدن خاشقچی ادعا کرده بود که این روزنامه‌نگار بعد از ورود به کنسولگری ریاض در استانبول و انجام کارش، کنسولگری را ترک کرد.

انتقادهای تند اعضای کنگره آمریکا مختص به دموکرات‌ها نیست و اعضای ارشدی از قبیل «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا و همچنین «لیندسی گراهام» بارها گفته‌اند که ولی‌عهد عربستان سعودی در قتل خاشقچی نقش مستقیم داشته است.

بازگشت  پسر کوچک شاه سعودی به واشنگتن در حالی صورت گرفته که برخی نشانه‌ها از ایفای نقش او در قضیه حضور جمال خاشقچی در کنسولگری استانبول حکایت دارند.

روزنامه «واشنگتن پست» گزارش داده بود که خاشقچی قبل از عزیمت به ترکیه، چند بار با خالد بن سلمان تماس داشته و خالد به او اطمینان داده که در صورت مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول، خطری او را تهدید نخواهد کرد. سفیر ریاض در واشنگتن بعدا در توییتر خود این خبر را تکذیب کرد (جزئیات بیشتر).

خاشقچی، روزنامه نگار منتقد و ستون نویس روزنامه واشنگتن پست دهم مهرماه برای انجام کارهای اداری مربوط به ثبت ازدواج خود به کنسولگری ریاض در استانبول مراجعه کرد و در آنجا توسط تیم اعزامی عربستان سعودی ترور و جسدش مثله شد.

با گذشت بیش از دو ماه از قتل خاشقچی، هنوز خبری رسمی درباره اینکه چه بر سر جسد او آمده است، منتشر نشده است هر چند برخی رسانه‌ها از احتمال نابودی جسد او با اسید خبر دادند و برخی دیگر درباره انتقال تکه‌های جسد او به عربستان سعودی گمانه‌زنی کرده‌اند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.