رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی مشهد گفت: وضعیت کالبدی مشهد منجر به ایجاد فشار روحی و روانی در افراد می‌شود.

وضعیت کالبدی مشهد منجر به ایجاد فشار روحی و روانی در افراد می‌شود
به گزارش قدس آنلاین ، تقی ابراهیمی‌سالاری ظهر امروز در همایشی با عنوان «در شهر چه می‌گذرد» که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تا کنون شهرداری و شهر با دیدگاه‌های متفاوتی اداره شده است. در گذشته مرکز پژوهش‌های شورای شهر نگاهی کالبدی به شهر داشته و به شهر به‌عنوان موجودی زنده، کمتر توجه شده است؛ بنابراین در فرایند پیشرفت شهر تنها به رشد کالبدی آن چون ساختمان‌های مرتفع، دالان‌های طولانی نگریسته شده است. وضعیت کالبدی مشهد منجر به ایجاد فشار روحی و روانی در افراد می‌شود.
وی افزود:خوشبختانه مرکز پژوهش‌های شورای شهر در دوره پنجم تلاش داشته تا برای ارائه طرح‌های خود با یاری خواستن از روانشناسان و دانشکده روانشناسی و تربیتی از دانش و تخصص آن‌ها در این زمینه بهره‌مند شود. درواقع در کنار شهرسازان و جامعه‌شناسان، روانشناسان نیز به یاری شهر خود آیند.
ابراهیمی ادامه داد: خوشبختانه روانشناسان و دانشکده روانشناسی و علوم‌تربیتی به این درخواست ما پاسخ مثبت داده و در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با دانشکده روانشناسی بسته شد تا روانشناسان در حوزه شهری، پارلمان‌های محلی و مدیریت شهری نقش بیشتری داشته‌ باشند. بنابراین اساتید و دانشجویان روانشناسی بایستی این فرصت را غنیمت بشمارند و با تلاش، حق خودشان را به‌دست آورند؛ چراکه در جامعه ما حق گرفتنی است.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی مشهد گفت: ارتباط بین دانشگاه و شورای شهر سرمایه‌گذاری دو سویه محسوب می‌شود که منجر به کاهش هزینه‌های کلان و خرد در جامعه شده و رشد و توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع در جامعه را فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه «ارتباط دانشگاه و شورای شهر منجر به کاهش تضییع حقوق مردم در اجرای تصمیم‌های مبتنی‌بر سیاست‌های شورا را به‌همراه دارد»، خاطرنشان کرد: چالش‌هایی بین دانشگاه‌ها و نهادهای سیاست‌گذار وجود دارد. درواقع معمولا درس‌هایی در دانشگاه ارایه می‌شود که تاثیری در فضای تصمیم‌گیری و کاربردی شهر ندارد. درنتیجه تلاش داریم در راستای ایجاد کارگروه‌هایی با دانشگاه این چالش‌ها را کاهش دهیم. 
ابراهیمی با بیان اینکه «همه سازمان‌ها چون مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و .. باید تصمیماتشان مبتنی بر دانش باشد»، گفت: از عمر مرکز پژوهش‌های شورای شهر ۱۳ سال می‌گذرد، اما متاسفانه در این مدت نتوانستیم ارتباط مناسبی را با دانشگاه‌ها داشته باشیم.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی مشهد تشریح کرد: ازجمله لوایح موجود در دستور کار کمیسیون پژوهش می‌توان به لایحه شهر دوست‌دار کودک اشاره کرد. این لایحه توسط حقوقدانان، کمیسیون حقوقی و جامعه‌شناسان طراحی شد، اما نیاز به روانشناسان و نگاه روانشناسی نسبت به این لایحه وجود دارد. اگر دانشگاه‌ها در لوایحی چون شهر دوست‌دار کودک یا حقوق شهرنشینی ورود کنند؛ چراکه افزون بر ابعاد حقوقی نیاز است از دید جامعه‌شناسی و روانشناسی به این لوایح نگریست.
وی تشریح کرد: تلاش بر این است تا در پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان چارچوب شهری و نگاهی کارشناسی به شهر وجود داشته باشد. در راستای تاثیر مثبت در تصمیمات شهری آمادگی داریم تا نشست‌های تخصصی برگزار کنیم و از دیدگاه‌های سطح ملی بهره‌مند شویم. برای این منظور دانشگاهیان بایستی طرح مساله کنند مبنی بر اینکه در مسائل شهری باید به چه ابعادی توجه داشته باشیم. برای نمونه در حوزه حمل و نقل در شورای شهر تنها به مسائل فنی توجه می‌کنیم، اما شاید از ابعاد روانشناسی نیز نیازمند باشد.
ابراهیمی با اشاره به پیش‌طرح مشکلات شهری توسط متخصصان روانشناس افزود: دانشگاهیان می‌توانند پیشنهادات خود را در حوزه وضعیت و مدیریت شهری در قالب پیش‌طرح با مشکلات روانشناس ارایه دهند. درواقع اعضای شورای شهر و کمیسیون‌های مربوط فرصند چندانی برای پژوهش ندارند و نیاز است بدنه کارشناسی این پژوهش‌ها و پیش‌طرح‌ها را ارایه دهند. 
وی توضیح داد: ازجمله آیین‌نامه‌هایی که بخش پژوهشی شورای شهر با بهره‌مندی از دیدگاه جامعه‌شناسان، مدنظر و پژوهش قرار داده و اقداماتی در راستای آن انجام داده است می‌توان به منطقه‌بندی جدید شهرداری مشهد، آیین‌نامه نحوه شناسایی و جمع‌آوری متکدیان، آیین‌نانه شورای اجتماعی محلات و ... اشاره کرد.
ابراهیمی اظهار کرد: همچنین مجموعه طرح‌هایی در دست کار است که می‌توان به تدوین منشور شهرنشینی، شبکه مسائل شهری و حقوقی، شبکه‌سازی نخبگانی و... اشاره کرد. یکی از برنامه‌های ما در هفته پژوهش ایجاد سامانه شورایاوران است که از طریق آن می‌توان طرح‌ها و لوایحی که نیاز است جامعه نخبگانی و عموم مردم مدنظر داشته باشند در سامانه بارگذاری ‌شود و مردم با عضو شدن در این سامانه به‌صورت همزمان راجع به طرح و لایحه نظرات خود را ارائه دهند. 
وی تشریح کرد: مدیران و مسئولان کشوری عادت کردند بالا بشینند و تنها سخن بگویند و مردم بشنوند، اما شورای شهر پنجم تصمیم گرفته تا فضیلت شنیدن را به‌کار گیرد. در این راستا ۶۰ دقیقه گروه‌ها و بخش‌های گوناگون شهری سخن می‌گویند و ۶ دقیقه اعضای شورای شهر به جمع‌بندی مساله می‌پردازند؛ درواقع شورای پنجم این فرصت را فراهم کرده تا صدای مردم شنیده شود.
منبع : ایسنا

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.