خراسان شمالی- سرهنگ محمدرضا شجاع گفت: باید با کمک به آبادانی روستاها از مهاجرت اهالی آنها جلوگیری و به معیشت و اشتغال و تولید کمک کرد زیرا مهاجرت روستاییان به شهرها مشکلاتی از جمله حاشیه نشینی را پدید می آورد و اولین مساله پیش رو در این زمینه آسیب های اجتماعی است.

وجود پشتوانه علمی تحقق اهداف قرارگاه پیشرفت و آبادانی را تسریع می‌کند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، سرهنگ محمدرضا شجاع مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی در نشست با رئیس جهاددانشگاهی استان گفت: تجهیز قرارگاه پیشرفت و آبادانی به پشتوانه های علمی مانند نهاد جهاددانشگاهی تحقق اهداف را تسریع می کند.

وی اظهار کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص آبادانی روستاها، برای تحقق این هدف ورود کرده ایم که در این زمینه تاکنون پنج برنامه توسعه ای اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت خراسان شمالی را روستاییان تشکیل می‌دهند، افزود: باید با کمک به آبادانی روستاها از مهاجرت اهالی آنها جلوگیری و به معیشت و اشتغال و تولید کمک کرد زیرا مهاجرت روستاییان به شهرها مشکلاتی از جمله حاشیه نشینی را پدید می آورد و اولین مساله پیش رو در این زمینه آسیب های اجتماعی است.

شجاع گفت: در این راستا روستاهای با ضریب محرومیت ۸ در استان شناسایی شده و قرارگاه با رویکرد "با مردم، برای مردم و توسط مردم" برای عمران و آبادانی آنها و ارایه برنامه های توانمندسازی و آموزشی، فرهنگی، پزشکی و ... ورود یافته است.

وی افزود: با توجه به گستردگی کار و لزوم اثرگذاری طرح های اجرایی، وجود پشتوانه علمی مانند جهاددانشگاهی مثمر ثمر است که تدوین برنامه و همکاری های مشترک این دو نهاد انقلابی ضروری است.

شجاع گفت: امروز همه مجموعه های نظام کار انقلابی انجام می دهند و نتیجه همین عملکرد جهادی است که امروز ایران به قدرت های بزرگ منطقه پهلو می زند و جشن ۴۰ سالگی انقلاب و عظمت آن را به رخ جهانیان می کشد.

رضا شاهین فر رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی نیز در این نشست بر نقش نهادهای انقلابی مانند سپاه و جهاددانشگاهی برای توسعه و آبادانی و خدمت به مردم تاکید کرد و افزود: هم افزایی این نهادها ارائه خدمت را شتاب می بخشد.

شاهین فر افزود: جهاددانشگاهی در استان تاکنون چندین طرح مطالعاتی کاربردی در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره انجام داده است؛ پژوهش های این نهاد کاربردی است و بر اساس نیاز استان و دستگاه های اجرایی است.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی خراسان شمالی در زمینه های تخصصی گیاهان دارویی، فرآورده های غذایی با منشا دامی و درمان ناباروری ماموریت دارد؛همچنین در زمینه صنعت برای تولید نمونه های آزمایشگاهی صنایع اسفراین اقدام شده است که به رونق تولید و جلوگیری از خروج ارز کمک می کند.

دکتر شاهین فر اظهار کرد: این نهاد در حوزه های فرهنگی و آسیب های اجتماعی نیز وارد شده و با اجرای طرح هایی چون زیست بوم، تاسیس دفتر تسهیل گری در حاشیه شهر، پیمایش ها و مطالعات اجتماعی، ایجاد امید و نشاط، تاب آوری اجتماعی و ارائه برنامه های مشاوره ای در قالب طرح خانواده سالم فعال است.

وی گفت: در زمینه اشتغال نیز جهاددانشگاهی طرح های خوبی را اجرا کرده و با اجرای طرح الگوی نوین مشاغل خانگی جامعه هدف را شناسایی و برای توانمندی افراد و اتصال آنها به بازار برنامه ارائه داده است.

وی ابراز امیدواری کرد با هم افزایی این دو نهاد توسعه برنامه ها و خدمات شتاب گیرد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.