خراسان شمالی- حسین فرخنده گفت: سال آینده جشنواره استانی روستاهای دوستدار کتاب با هدف دیده شدن روستاهای بیشتر را در دستور کار داریم.

آمار کانون‌های مساجد به ۴۴۴ باب می‌رسد

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حسین فرخنده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در جمع خبرنگاران مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، گفت: تا پایان برنامه ششم توسعه، آمار کانون های فرهنگی و هنری مساجد به ۴۴۴ باب می رسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶۱ کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان به ثبت رسیده است، گفت: تصویب اساسنامه ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در شورای عالی انقلابی فرهنگی و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور در سال ۹۷ جهت تثبیت جایگاه ستاد عالی کانونها و دبیرخانه که تاکنون تحت عنوان موسسه فعالیت می کردند حرکت خوبی بوده است.

وی با اشاره به اینکه طی امسال و سال گذشته مبلغ دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اعتبارات استانی برای تجهیز کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان دریافت کرده ایم، گفت: امید است با تصویب اساسنامه ردیف های مستقلی برای تجهیز این کانونها در نظر گرفته می شود.

فرخنده، راه اندازی سایت بچه های مسجد را از دیگر اقدامات مثبت امسال معرفی کرد و گفت: بر این اساس، اطلاعات ۲۲ هزار نفر از اعضای ۳۶۱ کانون فرهنگی و هنری مساجد شهری و روستایی در این سایت بارگذاری شده که از این طریق، ارتباط گیری با اعضای کانون ها تسهیل می شود.

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه در حال حاضر به طور میانگین ۶۰ نفر از هر کانون در این سامانه ثبت نام کرده اند، افزود: با مجموعه اقداماتی که انجام خواهد شد قرار است حداقل تعداد اعضای هر کانون به ۲۰۰ نفر عضو برسد.

 وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۶۱ فرهنگی و هنری در مساجد  به ثبت رسیده است، بیان کرد: مطابق برنامه ششم توسعه ما باید طبق بند قانونی، در تمام مساجد شهری و تمام روستاهای بالای هزار نفر جمعیت، کانون فرهنگی و هنری تاسیس کنیم.

فرخنده ادامه داد: با این احتساب، ۲۲۰ کانون مساجد روستایی باید به ۲۵۰ باب و ۱۴۲ کانون شهری باید به ۱۹۲ باب کانون افزایش یابد.

  مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری اشاره کرد و با بیان اینکه در این بیانیه دو راهبرد در حیطه رسالت کانون های فرهنگی و هنری می توان متصور شد، افزود: ارتقای علم و پژوهش و بحث معنویت و اخلاق که کانون ها می توانند در راستای تحقق این دو عنصر، گام های ارزنده ای بردارند.

 وی، از جمله دستاوردهای کانون ها را درخشش در جشنواره ملی دوستدار کتاب برشمرد که در چهار دوره از پنج دوره برگزاری، موفق به کسب رتبه شده اند و افزود: سال آینده جشنواره استانی روستاهای دوستدار کتاب با هدف دیده شدن روستاهای بیشتر را در دستور کار داریم.

 فرخنده، اجرای طرح پیوند «مسجد، مدرسه و خانواده»، کارگاه های آموزشی مهارت های زندگی، آموزش کتابداران و مدیران کانون ها، پررنگ تر کردن مسئولیت های اجتماعی اعضای کانون ها و توانمند سازی کانون های مساجد را از دیگر طرح های مهم و اجرایی دبیرخانه مساجد معرفی کرد.

هاشم شیرازیان، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی در ادامه گفت: طی سال آینده با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانون ها جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر با اعتبار ۱۲۰ میلیون تومان در اردیبهشت ماه به میزبانی خراسان شمالی برگزار می شود.

وی ادامه داد: همچنین به روستاهایی که در جشنواره ملی روستای دوستدار کتاب حائز رتبه شده اند، مجموعا ۵۰ میلیون تومان به صورت نقدی، کتاب و تجهیزات کتابخانه ای اهدا شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.