رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: گردش مالی شرکت‌های پارک علم و فناوری خراسان در سال ۹۶، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که نزدیک ۳۰ برابر بودجه دولت است.

گردش مالی شرکت‌های پارک علم و فناوری استان در سال ۹۶، نزدیک ۳۰ برابر بودجه دولت بوده است
به گزارش قدس آنلاین، رضا قنبری امروز در نشست خبری خود با موضوع پیش‌رویداد برگزاری همایش کارآفرینی اجتماعی با محوریت کنترل و کاهش طلاق، تکدی‌گری، حاشیه‌نشینی و کودکان کار و ارائه گزارش عملکرد سالانه پارک علم و فناوری خراسان، اظهار کرد: پارک علم و فناوری، موجود عجیب و غریبی است. ما از مشتریان، ذی‌نفعان و رقیبان صحبت می‌کنیم، اما در وظیفه‌ای که به پارک داده شده باید مشتریان، رقیبان و ذی‌نفعان را دور هم جمع کنیم. ما دولت هستیم.
وی افزود: اگر قرار است که پارک، شرکت‌های خصوصی را تجاری‌سازی کند، قرار نیست کاری انجام دهد، قرار است، ارتباطات را برقرار نماید و اگر بخش خصوصی می‌خواهد از آن استفاده نماید، باید خودش کار کند. مطالبه ما همواره از بالادستی‌ها است. پارک این وظیفه مطالبه‌گری را در مقابل افرادی دارد که باید از محصولات این شرکت‌های فناور استفاده کنند. پارک وظیفه دارد با دانشگاه‌ها و مراکزی که تولید دانش را برعهده دارند، ارتباط برقرار کند و وظیفه تسهیل کردن را انجام دهد.
قنبری با بیان اینکه پارک خراسان کمتر از ۱۰۰ نفر ستاد در سه شهرستان دارد، عنوان کرد: پارک خراسان از لحاظ تعداد نیرو اول است. ۴۳۰۰ نفر در ۳۲۲ شرکت فعالیت می‌کنند که متوسط سنی آن‌ها ۳۰ سال بوده و ممکن است بگویید فلان کارخانه ۲ هزار نفر کارگر دارد اما کیفیت شغل بسیار مهم است. دولت چیزی را وسط نگذاشته، به ازای هر یک واحدی که پارک ساخته، ۱۲ واحد بخش خصوصی ساخته، یعنی یک مورد دولت و ۱۲ مورد بخش خصوصی سرمایه گذاشته است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: هزینه‌ تمام‌شده برای تولید شغل دانش‌بنیان تقریبا ۴۰ میلیون تومان است و این مقدار را تا حدود زیادی بخش خصوصی برعهده دارد. بخش خصوصی که دلال نیست، تولیدکننده دانش است و از دانش برای حل مساله استفاده می‌کند. ارزش افزوده شرکت‌های دانش‌بنیان فوق‌العاده بوده اما سهمشان از ارزش افزوده ملی بسیار کم است. پارک باید با دانشگاه، دانش‌آموزان، صنعتگران، سرمایه‌گذاران، حاکمیت، شهرداری، شورای شهر و هر ارگانی که مشتری ما بوده و یا ما برای آن‌ها تولیدکننده دانش و تسهیل‌کننده هستیم، ارتباط داشته باشد. پارک معادل کلمه شبکه بوده و آن شبکه است که تعامل ایجاد می‌کند.
وی با اشاره به اینکه اولین چیزی که در گام دوم انقلاب مطرح شده، بحث علم و دانش است، تصریح کرد: کشور نزدیک دو دهه روی انرژی هسته‌ای انرژی و فرصت گذاشت و اکنون ما رد این مرحله قرار داریم. در حال حاضر ادبیات، اقتصاد دانش‌بنیان است. کلمه اقتصاد بر دانش پیش گرفته و باید به این امر کمک کرد. مدیران شرکت‌های خصوصی ریالی با پارک در ارتباط نیستند. شرکت خصوصی دانش‌بنیان با این ارزش افزوده، نیاز به حمایت و شناخته شدن دارد. اکنون ما مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان را حل می‌کنیم، اتفاقات خوبی رخ داده اما سرعت مناسب نیست. ما جزو ۵ کشوری هستیم که بیشترین سرعت رشد را در کارآفرینی مبتنی بر فناوری دارد.
قنبری بیان کرد:۸۰ درصد دانشجویان دانشگاه فردوسی نمی‌دانند که پارک به چه معنی است، در حالی که ما زنجیره بعد از دانشگاه و قبل از صنعت هستیم. اتفاقات پارک خراسان با ۷۰ نفر رخ می‌دهد. اگر جوان نداند که چنین خدماتی وجود دارد، این مشکل است و باید آن را حل کرد. بخش‌های خصوصی به نام بخش شتاب‌دهنده به عنوان رقیب ما در حال ایجاد شدن هستند، پارک باید آن‌ها را نیز با هم هماهنگ کرده، جهت دهد و حمایت کند. به مفهوم تولید شرکت‌های دانش‌بنیان ما رقیب هم حساب می‌شویم، ما مانند دانشگاه دولتی هستیم که باید کمک کنیم، دانشگاه‌های دیگر رشد کنند و ما باید کوچک‌تر شویم. وظیفه شبکه‌سازی همین است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان اضافه کرد: ما اکنون در صحبت‌ها در کشور در اکثریت هستیم اما در عملیات در اقلیت قررا داریم. برخی از کارشناسان سازمان‌های دولتی ما را نمی‌شناسند و نمی‌دانند پارک چیست. با کارهای خوبی که انجام شده و بازدیدهایی که در سال ۹۷ صورت گرفته، اکنون ما را می‌شناسند. خواسته ما است که این جوانان شناخته شوند. یکی از شرکت‌های ما می‌خواهد خود را در صداوسیما معرفی کند اما بیان می‌کنند که نباید اسم خود را بگوید زیرا برند می‌شود، در حالی که در ایران همین یک شرکت است اما می‌تواند نام شرکت‌های خارجی را بیان کند.
وی با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین دردسرهای پیش روی انقلاب این است که بیان می‌کنند درس و علم به چه دردی می‌خورد، عنوان کرد: به شرکت‌های دانش‌بنیان توجه ویژه‌ای شده و آن را در کلام رهبری و رییس‌جمهور می‌بینیم. این شرکت‌ها همت تمام جامعه را می‌طلبد. به جای اینکه به منابع زیرزمینی متکی باشیم به دو متر بالاتر و به اندازه متوسط قد یک انسان توجه کنیم. سرعت رشد این شرکت‌ها فوق‌العاده بوده و تهران جزو ۵۰ شهر کارآفرین دنیا است. در این ۵ سال رتبه نوآوری ایران از ۱۳۰ به ۶۰ و رتبه علمی ما در این دو دهه به ۱۶ دنیا رسیده است.
قنبری خاطرنشان کرد: فضای نوآور اینگونه نگاه می‌کند که هر چالش یک فرصت، هر فرصت یک تولید درآمد و هر تولید درآمد شکست قدرت دولت برای حل مساله به بخش خصوصی است. در دیدگاه نفتی، نگاه انتقادی و ناامیدی داریم. اگر می‌خواهیم به این برسیم که دولت را کوچک کنیم، باید به این برسیم که غیر از حوزه نوآوری چیز دیگری نداریم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: ما جزو ۵ کشور اول در حوزه تعداد مهندس هستیم و امیدبخشی وجود دارد اما فضای حاکم بر این داستان احتیاج به توجه بیشتر همه دارد. همراهی خوبی در استان و کشور در حال رخ دادن است. ما برای سال ۹۷ اولویت خود را شبکه‌سازی، تیم‌سازی و معرفی این نهادها گذاشتیم، احتمالا سال ۹۸ نیز با این محوریت پیش خواهیم رفت. یکی از کارها در پارک این است که ساختار و فرهنگ سازمانی پارک را متناسب با ایمن امر تغییر دهیم زیرا شبکه‌سازی نیاز به صبر و تعامل بالا دارد که در پارک خراسان تا حدود زیادی مشهود است.
وی افزود: ۸۰ درصد کارکنان ما بین ۳۰ تا ۴۰ سال و ۷۰ درصد مدیران بین ۳۰ تا ۴۰ سال هستند. این تعداد مدیران ۷، ۸ سال سابقه مدیریتی دارند یعنی ۵۰ درصد عمر پارک‌ها سابقه مدیریت دارند. امیدواریم بتوانیم در سال ۹۸ با تعاملات و شبکه‌سازی ارتقای خوبی در اقتصاد دانش‌بنیان استان به کمک بخش خصوصی و سایر نهادها رقم بزنیم. این مناسب نیست که ما تنها نزدیک به ۶ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان را داریم، درست است استان سوم هستیم  اما کار دارد و نیازمند همت و فرهنگ‌سازی بزرگ است.
قنبری ادامه داد: باید گفت که فرهنگ‌کارمندی تمام شده و اگر کسی می‌خواهد مدرکی بگیرد که به شغلی برسد، این نوع فرهنگ تمام شده است. اکنون می‌توانیم روی توانایی جلو برویم. شاید دیگر مدرک فلان دانشگاه در تاسیس و پیشبرد یک شرکت خصوصی نقش کم‌رنگ‌تری از توانایی‌های فردی در دانشگاه‌های دیگر دارد. به تدریج باید برند دانشگاه روی فارغ‌التحصیلان کارآمد باشد، برند پارک‌های علم و فناوری روی شرکت‌هایی که رشد می دهند و فارغ‌التحصیل می‌کنند، نه تعداد و عدد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: در شرایط بد تحریم‌ها بیشتر داریم روی پای خود می‌ایستیم و تکنولوژِ‌هایی رد پارک ایجاد شده که قابل توجه است. نزدیک ۶ هزار محصول در پارک‌ها توسط شرکت‌های خصوصی به وجود آمده و گردش مالی شرکت‌های پارک خراسان در سال ۹۶، نزدیک ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که نزدیک ۳۰ برابر بودجه دولت است. جوانان تحت‌تاثیر رسانه‌های بیگانه و ناامید قرار گرفتند اما ما می‌توانیم و حتی بهتر می‌توانیم.
وی خاطرنشان کرد: تمام فعالیت ما در سال ۹۸ شفافیت مالی برای ارایه خدمات است. داشتن ایده در این زمانه مورد پیشرفته‌ای نیست، پیگیری آن برای رسیدن به ثروت مهم است. اینکه شرکت‌های بزرگ ما بزرگ می‌شوند به این دلیل است که ایده خود را پیگیری می‌کنند. نوآوری بدین معنی است که مشکلی را ببینم، برای آن راه حل پیشنهاد کنیم و جلو ببریم. یک کار اشتباه این است که روی ثبت ایده و اختراع متمرکز شویم اما اگر می‌خواهیم به اقتصاد دانش‌بنیان برسیم، رساندن ایده به مقصود سخت‌ترین کار است. ما در ایران در این زمینه مشکل داریم و نمی‌توانیم ایده‌ها و دانش خود را به محصول قابل فروش تبدیل کنیم.
قنبری در خصوص آمار سال ۹۷، گفت: تعداد شرکت‌ها از ۲۷۰ در ابتدای سال ۹۷ به ۳۲۲ شرکت رسیده است. پارک افتخار خدمت به ۷۴۷ شرکت از ابتدای تاسیس در ۱۵ سال گذشته را داشته که برخی موفق و برخی ناموفق شدند اما در کل پارک مدیریت نزدیک به ۱۳۰۰ شرکت را تجربه کرده است. در پارک تجربه انباشته‌ای از دیدن نزدیک به ۸۰۰ شرکت وجود دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه یکی از نقاط ضعف که نقطه قوت ما شده، این است که منابع در اختیار این شرکت‌ها بسیار محدود است. اگر منابع و فضای بیشتری داشته باشیم، می‌توانیم شرکت‌های بیشتری را پذیرش کنیم. ما به شدت محدودیت منابع مخصوصا از لحاظ استقرار شرکت‌ها برای ایحاد زیست‌بوم فناوری داریم. ما سرمایه‌های انسانی خوبی در استان داریم که اصلی‌ترین سرمایه یک شرکت دانش‌بنیان است.
وی اضافه کرد: پذیرش‌های ما سختگیرانه بوده اما موفقیت بیشتر است. باید منابع دولتی بیشتری در اختیار بخش خصوصی بگذاریم. فضای دانش‌بنیان  در حال جا باز کردن است. هنوز برخی قوانین گنگ هستند. فضای قوانین به خوبی پیش می‌رود اما سرعتش مورد قبول نیست. از ۶ سال که قانون دانش‌بنیان ابلاغ شده و در حال اجرا است، به خوبی خود را نشان می‌دهد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.