دبیر دومین جشنواره هنرهای شهری مشهد؛ خانه بهار 98 گفت: دبیرخانه دائمی جشنواره هنرهای شهری مشهد از امروز آغاز به کار کرد.

آغاز به کار دبیرخانه دائمی جشنواره هنرهای شهری مشهد
به گزارش قدس آنلاین ، صدرا یوسفی که در آیین اختتامیه «دومین جشنواره هنرهای شهری مشهد؛ خانه بهار 98» سخن می‌گفت، در خصوص فعالیت دائمی دبیرخانه این جشنواره اظهار کرد: یکی از آسیب‌های جدی جشنواره شتاب‌زدگی و پرداختن به جشنواره در مدت زمانی کوتاه است. لذا طبق مصوبه‌ای که کمیسیون محترم فرهنگی شورا و دستور شهردار و معاون ایشان داشتند، دبیرخانه جشنواره به صورت دائمی از امروز آغاز به کار کرده و تلاش ما آن است تا فعالیت جشنواره در طول سال گسترده شده و برنامه‌ریزی برای جشنواره در طول سال انجام گیرد و بتوانیم فضای مناسبی را برای نوروز و همچنین رویدادهای هنری در دبیرخانه جشنوار فراهم آوریم.
وی افزود: از حدود بیش از 6 ماه گذشته، فراخوان دومین جشنوار هنرهای شهری با استفاده از ظرفیت و بستری که این جشنواره در طول سال‌ها و بیش از 12 سال در مشهد داشت، منتشر شد و از ظرفیت‌های مختلف رسانه‌ای در این خصوص استفاده کردیم تا فراخوان به تک تک نقاط کشور برسد.
دبیر دومین جشنواره هنرهای شهری مشهد؛ خانه بهار 98 ادامه داد: در کنار ظرفیت عظیمی و با سابقه‌ مشهد برای شرکت در جشنواره، بیش از 62 شهر از  سراسر کشور متقاضی شرکت در جشنواره بودند و حدود 1740 اثر مجموعا در بخش‌های مختلف به دبیرخانه جشنواره واصل شد و با استفاده از ظرفیت‌های تخصصی بسیار خوبی که از سراسر  نقاط کشور به عنوان دبیران تخصصی و هیات‌های داوری برای جشنوراه پیش‌بینی شد، با رسیدن آثار به دبیرخانه، فرایند انتخاب آثار در جشنواره آغاز  و نیز پس از چندین مرحله در بخش‌های تخصصی، حدود 97 اثر از بخش‌های گوناگون برای اجرا و اکران در سطح شهر انتخاب شد.
وی تصریح کرد: در این بخش با استفاده از هیات داوران، مجموعا 29 نفر از اساتید شاخص برجسته در رشته‌های مختلف  و 9 نفر دبیر تخصصی نسبت به انتخاب و ارائه آثار در حوزه‌های المان‌های موقت، یادمان‌های دائمی، عکس، هنرهای چندرسانه‌ای، آذین‌بندی و دیگر حوزه‌های مختلفی که برای جشنواره پیش‌بینی شده بود، اقدام به انتخاب آثار کردیم.
یوسفی ادامه داد: پس از آن مراحل تولید آثار در زمینه‌های مختلف شروع و حدود 547 اثر برای اکران در سطح شهر در حوزه‌های گوناگون آماده و اجرا شد که حدود 17 قالب طرح را شامل می‌شد. همچنین از شهرهای مختلف برای حضور در جشنواره انتخاب شده بودند. نکته دیگر این که در حوزه دیوارنگاره، بالغ بر 84 هزار متر دیوارنگاره در سطح شهر داشتیم که آثار بسیار شاخصی از هنرمندان را شاهد بودیم و امیدواریم فضای مناسبی را برای شهر ایجاد کرده باشیم.
وی ضمن تاکید بر رویکرد شورای شهر در خصوص جشنواره بیان کرد: امسال با رویکردی که شورای اسلای شهر از ابتدای شکل‌گیری جشنواره داشتند و همچنین نگاهی که شهردار محترم برای برگزاری جشنواره از ابتدای تدوین فراخوان پیش‌بینی کرده بودند، نگاه تخصصی‌تر شدن جشنواره و استفاده از ظرفیت‌های تخصصی هر رشته هنری برای بالا بردن سطح کیفی آثار و ارتقای سیما و منظر شهری با استفاده از بحث‌های تخصصی هنر در دستور کار قرار گرفت و بخش‌های متفاوتی نسبت به سال گذشته و سنوات قبل را شاهد بودیم.
دبیر دومین جشنواره هنرهای شهری مشهد؛ خانه بهار 98، در خصوص بخش بین‌الملل جشنواره گفت: با توجه به جایگاه ویژه‌ای که مشهد به عنوان یک کلان‌شهر بزرگ در کشور و همچنین پایگاه زیارتی کشور و جهان اسلام دارد، بخش بین‌الملل را پیش‌بینی کردیم که در این بخش از سه کشور روسیه، اردن و کره جنوبی هنرمندانی حضور یافتند و آثاری در بخش دیوارنگاره ارائه دادند.
یوسفی خاطرنشان کرد: همچنین، با توجه به این که نیاز جشنواره آن بود تا حوزه‌های تخصصی خود را به کار بگیرد، حوزه‌های پژوهشی هنر شهری به بخش‌های جشنواره اضافه شد که کماکان در حال برگزاری است. همچنین جشنواره عکس نیز با نگاه تخصصی به جشنواره اضافه شد که کماکان هم ادامه دارد و تا 15 اردیبهشت‌ماه آثار دریافت می‌شود. در این بخش هم اتفاق بسیار خوبی با تشکیل یک هیات شورای سیاست‌گذاری رخ داد. به علاوه بخش هنرهای چند رسانه‌ای و موضوعات استفاده از تکنولوژی نیز امسال به جشنواره اضافه شد. در این بین، هنرهای نمایشی را به طور جدی‌تر، تحت عنوان جشنواره «تماشاخانه بهار» دنبال کردریم که حدود 25 گروه از سراسر کشور، 200 نوبت اجرا در سالن‌ها و میادین مختلف شهر داشتند.
وی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم حداقل تا ابتدای تابستان فراخوان سال 99 را منتشر کرده و بتوانیم فرصت و زمان مناسبی برای انتخاب، تولید و استفاده از آثار در سطح شهر فراهم کنیم.
منبع : ایسنا
انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.