روزنامه القدس العربی در یادداشتی به بررسی ابعاد مختلف جنایت اخیر رژیم آل سعود در خصوص اعدام سی و هفت جوان در عربستان پرداخت.

اعدام ۳۷ جوان در عربستان برگ دیگری از دفتر جنایات قاتلان سعودی

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، ­القدس العربی نوشت تلاش مقامات سعودی برای توجیه جنایت اعدام سی و هفت نفر در عربستان ماهیت مستبدانه و غرور مقامات ریاض را برملا می‌کند.

روزنامه القدس العربی در یادداشتی درباره جنایت اخیر رژیم آل سعود در خصوص اعدام سی و هفت جوان نوشت: این جنایت شوکی جهانی به دنبال داشت زیرا رژیم آل‌سعود بی‌توجه به هشدارهای مجامع حقوق‌بشری بین‌المللی درباره سیاست اعدام و درخواست آن‌ها برای بررسی این پرونده بدون خونریزی، اصرار دارد که سیاست مشت آهنین و سر بریدن را اعمال کند. جنایت اعدام بدون اطلاع‌رسانی به خانواده‌های قربانیان انجام شد که این مسئله مصیبت بازمانده‌های آن‌ها را بیشتر کرد به خصوص خانواده‌هایی که بیش از دو قربانی داشتند.

بسیاری از کشورها، مجامع و سازمان‌های حقوق‌بشری در سطح جهان این کشتار خونین را محکوم کردند. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه‌ای اعدام این سی و هفت نفر را محکوم کرد. سازمان عفو بین‌الملل نیز اعلام کرد اعدام سی و هفت نفر در عربستان شاخص وحشتناک نادیده گرفتن زندگی انسان‌ها توسط مقامات عربستان است.

اعدام ۳۷ جوان در عربستان برگ دیگری از دفتر جنایات قاتلان سعودی

بازداشت‌شدگانی که اعدام شدند به قضات گفته بودند هنگام بازجویی هدف شکنجه وحشیانه قرار گرفتند و مجبور شدند اعترافاتی را امضا کنند که به درخواست بازجوها تدوین شده بود. اما قاضی، که انتظار می‌رفت درباره این ادعاها تحقیق و واقعیت را فاش کند، جوانان را تهدید کرد که یا باید این اعتراف‌ها را تایید کنند یا اینکه بار دیگر به اتاق بازجویی برای شکنجه فرستاده شوند.

نویسنده این گزارش ادامه داد: بعد از خشم جهانی از این جنایت وحشتناک، ریاض تلاش کرد از طریق رسانه‌های وابسته به خود این جنایت را توجیه کند و توضیح دهد کسانی که اعدام شدند تروریست بودند و اتهام‌های آن‌ها شرکت در تظاهرات، آسیب به دارایی و خیانت به وطن بود که البته این توجیهات ماهیت مستبدانه و غرور مقامات ریاض را فاش می‌کند.

تظاهرات و اعتراض‌ها در اکثر کشورهای متمدن‌تر و دموکرات‌تر برگزار می‌شود و هیچ اعدامی هم به خاطر حضور در تظاهرات صورت نمی‌گیرد. اما چرا ریاض این زمان را برای اعدام سی و هفت نفر که سی و چهار نفر آن‌ها شیعه بودند انتخاب کرد، آنهم بعد از عملیات تروریستی سریلانکا؟ آیا عربستان تلاش کرد از فاجعه دردناک سریلانکا سوء استفاده کند یا اینکه می‌خواهد بر طبل فرقه گرایی بزند و به تصفیه حساب با برخی کشورهای منطقه بپردازد؟

مقامات عربستان تلاش کردند با استفاده از فضای ایجاد شده بعد از کشتار خونین سریلانکا و خشم جهانی از این عملیات، اعدام سی و هفت نفر را به اتهام تروریست بودن توجیه کنند در صورتی که زندگی این افراد نشان می‌دهد که خواستار اصلاحات و آزادی بودند و خشونت و قتل را تایید نمی‌کردند و خانواده‌ها و نهادهای حقوق بشری هم آن‌ها را از اتهام‌ها تبرئه کردند. 

کشتار وحشتناکی که در عربستان رخ داد بار دیگر توجه رسانه‌ها را به پرونده حقوق‌بشر در عربستان معطوف کرد. روز به روز واقعیت‌ها درباره نقض حقوق بشر و نادیده گرفتن همه منشورهای بین المللی و احکام قانونی فاش می‌شود. در عربستان هر کس که به خاطر شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز بازداشت می‌شود هدف شکنجه‌های وحشتناک قرار می‌گیرد و همانگونه که یکی از بازپرس‌ها به یکی از بازداشت شدگان گفته بود هیچ وارد اتاق بازپرسی نمی‌شود مگر اینکه اتهامی به او وارد و سپس از اتاق خارج شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.