خراسان شمالی- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره ملی فیلم روستا و عشایر ابزاری برای شناخت جایگاه و معرفی ظرفیت ها و توانمندی های روستاها و عشایر است.

جشنواره ملی "فیلم روستا و عشایر" ابزاری برای شناخت جایگاه روستاها و عشایر است

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی؛ حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی در آیین اختتامیه جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر در خراسان شمالی، برگزاری این جشنواره را در شناخت جایگاه روستا و عشایر و جلوگیری از مهاجرت معکوس آنها بسیار تاثیرگذار خواندو تصریح کرد: هنرمندان نقش زیادی در شناسایی این ظرفیت ها دارند.

وی، از فیلم به عنوان سه عامل اثرگذار زبان های دنیا در انتقال مفاهیم و ارزش ها یاد کرد و افزود: هنرمند پرسشگر عاشقانه الله است که می تواند با یک فیلم زیبا بهترین مفاهیم را به تصویر کشیده و انتقال دهد.

مسئول دبیرخانه ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، با اشاره به ارسال آثار بسیار فاخر از هنرمندان استان های مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره، افزود: خراسان شمالی در حوزه روستا و عشایر و آداب و رسوم خاص جایگاه ویژه ای دارد.

حجت الاسلام ارزانی همدلی خوب موجود در استان را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: باید این فضای خوب و صمیمی موجود در این استان را در راستای توسعه بخش های مختلف مغتنم شمرد.

وی یادآور شد: خراسان شمالی اقوام و گویش های مختلفی در بخش روستا و عشایر دارد که در این راستا تقاضای هنرمندان و مسئولان این استان مبنی بر واگذاری دبیرخانه دائمی جشنواره به خراسان شمالی با یک عنوان مطلوب بررسی می شود.

ارزانی، از انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان قلب تپنده جوانان فعال در حوزه سینما یاد کرد که داشتن ظرفیت های بسیار عالی می تواند در حوزه های مختلف بسیار تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه هنر متعالی تعارضی با دین ندارد، خاطرنشان کرد: هنر متعالی با روح و فطرت و جان انسان ها ارتباط دارد چرا که دین عاشق هنر است و هنر از دین نشات می گیرد.

جشنواره فیلم "روستا و عشایر" به معرفی گنجینه های پنهان روستایی و عشایری کمک می کند

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی نیز در این آیین گفت: جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر در خراسان شمالی به معرفی گنجینه های پنهان موجود در جامعه روستایی و عشایری در جامعه کمک می کند.

آیت الله ابوالقاسم یعقوبی با تاکید بر شناخت ارزش های انسانی، افزود: باید سلیقه های متفاوت انسان ها را شناخت و بر اساس ذوق و عشق و علاقه ای که در نهاد انسان ها  وجود دارد از آنها بهره گرفت.

وی از جامعه روستایی و عشایری به عنوان گنجینه های پنهان یاد کرد و به عرضه فرهنگ و آداب و رسوم موجود در این گنجینه ها به جامعه تاکید کرد.

وی، همچنین به فرمایش رهبری مبنی بر اینکه نباید از وجود این گنجینه های پنهان در روستاها غافل شد و با ارزیابی استعدادها و محک زدن آنها از شخصیت فکری و روحی آنها بیشتر بهره برد را نیز مورد تاکید ویژه قرار داد و از این سخن رهبری به عنوان نکته سرنوشت ساز و کاربردی برای هنرمندان یاد کرد.

امام جمعه بجنورد، جشنواره ملی فیلم روستا و عشایر را قدم مبارکی در راستای عملیاتی ساختن فرمایش رهبری و عرضه این گنجینه های پنهان به جامعه هنری و انسانی دانست.

آیت الله یعقوبی، با اشاره به وجود برجستگی ها و استعدادهای مختلف در هر فرد، خاطرنشان کرد: اگر این استعدادها در خدمت هدف والایی قرار گیرد و در مسیر رشد و رویش انسان ها جهت دهی شود تبدیل به ارزش می شود.

وی یادآور شد: خراسان شمالی گنجینه فرهنگ هه و معرفت ها است که باید این گنجینه ها را با کمک هنرمندان به درستی کشف و استخراج کرد.

یعقوبی ابراز امیدواری کرد: باید کار خالصانه و صادقانه هنرمندان و تسلط و شناخت بیشتر ظرفیت های موجود در روستاها و عشایر را در خدمت ارزش ها قرار داد و انقلاب اسلامی را از این زاویه به جهانیان معرفی کرد.

گفتنی است؛ آیین اختتامیه جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر در خراسان شمالی شامگاه ١٧ تیرماه با معرفی و تجلیل از نفرات برتر در بخش های مستند، داستانی، پویا نمایی و ١٠٠ ثانیه ای در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد به کار خود پایان داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.