رئیس‌جمهور گفت: بدون آنکه آمریکا از تحریم‌ها دست بردارد، شاهد هیچ تحول مثبتی در رابطه ایران با آمریکا نخواهیم بود و کلید تحول در این زمینه در اختیار واشنگتن است.

بدون لغو تحریم‌ها شاهد هیچ تحول مثبتی در رابطه ایران با آمریکا نخواهیم بود

به گزارش قدس آنلاین حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در مراسم افتتاح همزمان چند طرح ملی در هفته دولت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، گفت: امیدوارم همه ما بتوانیم از مسیر و راه مخلصانه آن دو شهید برای کشور و رفاه ملت مان استفاده و بهره‌برداری کنیم همچنانکه آن دو شهید این چنین بودند.

وی با اشاره به آشنایی خود با شهیدان رجایی و باهنر از قبل از نقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: وقتی این دو شهید نخست وزیری و ریاست جمهوری را بر عهده گردیدند در تواضع اینها یک سر سوزن تغییر نکردند  و همان رجایی و باهنر قبل انقلاب بودند و این خیلی مهم است که در فراز و نشیب زندگی و در روزهای سخت و در روزهای راحت روح و قدرت و توانایی و اراده انسان و تواضع انسان در برابر مردم تغییر پیدا نکند.

رئیس جمهور با اشاره به خاطره‌ای از شهید رجایی اظهار داشت:‌ صبح وقتی کارت حضور در محل کار را زدیم برای خدمت به مردم برویم و ساعت را نشناسیم و تا آن لحظه ای که توان داریم کارمان را ادامه دهیم و افتخار کنیم خدمت به مردم افتخار است.

وی ادامه داد: تمام اعضای خانواده بشری را به عنوان جمع خانواده حق بدانیم و اگر همچنین روحیه ای داشته باشیم ما همه مشکلات مان را می توانیم حل کنیم. خداوند این قدرت، هوش و اراده را به ما داده است. ما اهل ایران هستیم با فرهنگ بزرگ و مسلمان هستیم با فرهنگ درخشان قرآن پیامبر و ائمه هدی.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه با وحدت و یکپارچگی از مشکلات به خوبی می توانیم عبور کنیم، اظهار داشت: امیدواریم همان قولی که وزیر مسکن دادند بتوانیم ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نیمه تمام را تکمیل کنیم و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را بسازند و تحویل دهند و همه اینها تا پایان دولت دوازدهم محقق می‌شود.

وی تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران و دولت دوازدهم نسبت به روابط خارجی با دنیا تغییر نکرده است، ما از روز اول که آمدیم شعارمان تعامل سازنده با جهان بود چهار سال دولت یازدهم را با همین شعار طی کردیم و در این دو سال دولت دوازدهم هم با همین شعار پیش رفتیم و مقام معظم رهبری در آغاز این دولت اعلام کردند که سیاست ما تعامل گسترده با جهان است.یعنی مقام معظم رهبری یک گام، فراتر از گام دولت فرمودند؛ ما می گفتیم تعامل سازنده و ایشان فرمودند تعامل گسترده با جهان.

رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه با این مبنا (تعامل گسترده) حرکت می‌کنیم، اظهار داشت: ما خواهان تنش با دنیا نیستیم، ما خواهان امنیت منطقه و جهان هستیم، ما خواهان همکاری با همه کشورهای دوست که آماده همکاری با ما هستند، هستیم.

روحانی تصریح کرد: ما آماده ایم که به همه مقررات بین المللی در چارچوب منافع ملی و امنیت ملی  حرکت کنیم به این دلیل ما مسیر را انتخاب کردیم که به نام «توانمند کردن ایران و قدرت ملی مان» است.

وی بیان داشت: هرچه قدرت ملی‌مان افزایش پیدا کند، امید دشمنان به توطئه علیه ایران کاهش پیدا می کند و هر چه قدرت ما خدای ناکرده فرسوده شود دشمنان امید بیشتر و طمع بیشتر نسبت به کشور خواهد داشت. اصل، برای ما امنیت ملی، منافع ملی و پیمودن آرمان های انقلاب است؛ لازم باشد با کسی حرف می‌زنیم لازم باشد در جایی بایستیم دفاع کنیم، دفاع می کنیم کسی بخواهد به ما زور بگوید در برابر زورگویی می‌ایستیم اما هدف نهایی ما سرافرازی ایران و قدرت ایران اسلامی است.

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: اما اگر کشور توانمندی از لحاظ دفاعی اقتصادی فرهنگی و امنیتی از لحاظ سیاسی، سیاست داخلی و سیاست خارجی باشیم کسی نمی‌تواند ما را شکست دهد. این اساس منطق ما است منطقه ما عوض نمی‌شود و با همین منطق حرکت می کنیم آنچه در هفته‌های اخیر در رابطه با مذاکره با جهان انجام دادیم و امروز انجام می‌دهیم بر همین مبنا استوار است.

روحانی بیان داشت: قدرت ایران احقاق، حقوق مردم و ایستادگی در برابر بدخواهان برای دستیابی به آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است، به همین دلیل همانطور که در سخنان دیروز تاکید کردم در راس کار تولید ملی ما است این اساس ما است. اگر رونق تولید در این کشور به وجود آمد و توانمند، ثروتمند و قدرت مند شدیم، می توانیم به راحتی از این پیچ و خم ها عبور کنیم یکی از قدرت های ما قدرت دیپلماسی و قدرت سیاسی ما است. ما با دیگران حرف میزنیم، صحبت می کنیم و مذاکره می کنیم تا منافع و حقوق مردم را تامین کنیم.

رئیس جمهور گفت: اما آنهایی که تحریم را بر مردم ما روا داشتند و اقدام به تروریسم اقتصادی کردند، هرگونه تحول در رفتار ما با آنها از توبه آنها آغاز می شود.

وی افزود: آنها باید به تعهداتشان برگردند آنها باید راه و مسیر خطای را که انتخاب کردند عوض کنند؛ بیایند در خدمت منافع و امنیت جهان؛ با احترام و تکریم متقابل انقلاب و نظام ما را و حقوق ملت ما را به رسمیت بشناسند و از خطا هایشان برگردند.

روحانی تصریح کرد: در رابطه ایران با آمریکا، بدون آنکه آمریکا از تحریم‌ها دست بردارد و روی این مسیر غلطی که انتخاب کرده است، خط بکشد، ما شاهد هیچ تحول مثبت نخواهیم بود و تحولات مثبت کلیدش در اختیار واشنگتن است.


وی اضافه کرد: اگر آنها می خواهند در منطقه بزرگ ما، از امنیت بیشتر برخوردار باشند و اگر همانطور که ادعا می کنند می‌خواهند با کشورهای منطقه ما روابط بهتری داشته باشند و آن طور که ادعا می کند و می گویند از ایران هیچ چیز نمی خواهیم جز آن که بمب اتم نسازد که این موضوع به گفته سخن آنها نیست که بمب اتم بسازیم یا نسازیم، چون بمب اتم نمی سازیم چه شما بگویید و چه نگویید؛ چه شما بگویید واجب است بمب اتم بسازید چه بگویید نباید بسازید تاثیری در تصمیم ما ندارد.

روحانی تصریح کرد: چون اراده و دکترین نظامی ما بر مبنای سلاح های متعارف است و به دنبال سلاح‌های کشتار جمعی نرفته و نمی رویم نه شیمیایی نه میکروبی، سراغ آن‌ها هم نمی رویم. دنبالش نه به خاطر حرف شما نه به خاطر اخم شما به خاطر اعتقاد، اخلاق مان و به خاطر تصمیم امنیت ملی کشورمان و به خاطر فتوای رهبری‌مان.

رئیس قوه مجریه تاکید کرد: اگر راست می گویید فقط نگرانی شما این است این نگرانی برطرف شده است پس اولین قدم را بردارید بدون این قدم این قفل باز نخواهد شد، قدم اول این است که از تحریم برگردید، تمام تحریم‌ها علیه ملت ایران که غیرقانونی و ظالمانه و غلط بوده است را باید برگردید اگر همه تحریم‌ها را برداشتید و در برابر ملت ایران سر تعظیم فرود آوردید آن وقت شرایط، شرایط دیگری است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: دولت دوازدهم بر مبنای منافع ملی خودش حرکت و اقدام می کند. ما که مرد مذاکره بوده ایم وهمه دنیا این را قبول دارند. ما اهل مذاکره بودیم و هستیم .دو سال با شش قدرت جهانی مذاکره کردیم الان هم به طور مداوم با آن ۵ قدرت دیگر یعنی ۴+۱ داریم حرف می زنیم و مذاکره می کنیم راه ما مشخص است اگر آنها به تعهداتشان برگشتند ماهم کامل به تعهداتمان برمیگردیم اگر برنگشتن ما راه خودمان را ادامه می دهیم.ما بدنبال حل مشکلات و مسائل از راه معقول هستیم اما دنبال عکس نیستیم.

رئیس جمهوری با بیان اینکه سیاست ما تعامل گسترده با جهان است، ‌ گفت:‌ اگر کسی بخواهد با حسن روحانی عکس بگیرد این کار امکان پذیر نیست مگرآنکه روزی از تمام تحریم‌های ظالمانه دست بردارد و به حقوق ملت ایران احترام بگذارد.

وی تاکید کرد: این که کسی بخواهد با حسن روحانی عکس بگیرد این کار امکان پذیر نیست. البته فتوشاپ آن امکان پذیر است ولی واقعی آن امکان پذیر نیست، مگر آن که یک روزی از تمام تحریم های ظالمانه خود دست بردارند به حقوق ملت ایران احترام بگذارند، آن وقت شرایط جدیدی است و می شود درباره آن فکر کرد و براساس منافع ملی ما خود حرکت می کنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز بزرگترین وظیفه ملی و انقلابی ما کمک به تولید است، افزود: باید از پیشران‌های بخش تولید همانند مسکن، شرکت‌های دانش بنیان و گردشگری آغاز کنیم، چرا که این بخش‌ها قابلیت اشتغال‌زایی برای صدها و هزاران نفر را دارد. شرکت‌های دانش‌بنیان و رونق در بخش‌های مسکن و گردشگری  به عنوان پیشران‌های تولید هستند. بخش مسکن به واسطه آنکه  می تواند هزاران شغل ایجاد کند، برای دولت بسیار حائز اهمیت است.

روحانی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی تاکنون اقدامات بسیار ارزشمندی را در بخش مسکن و ایجاد و نوسازی جاده‌ها و نوسازی ناوگان هوایی، انجام داده است، اظهار داشت: اگر آمریکایی‌ها از مسیر حق دوری نمی‌کردند، امروز بسیاری از قسمت‌های ناوگان هوایی کشور نوسازی شده بود، کما اینکه در همان ایام پس از توافق برجام ۱۵ فروند هواپیمای نو به ناوگان هوایی کشور افزوده شد و امروز در خطوط مختلف هوایی مردم از آن استفاده می‌کنند.

رئیس جمهور با اشاره به توسعه بندر چابهار و خطوط ریلی در کشور از جمله افتتاح راه‌آهن چابهار به زاهدان، راه‌آهن اینچه برون، بهره‌برداری راه‌آهن قزوین به رشت و افتتاح راه‌آهن ارومیه و همدان، اظهار امیدواری کرد که راه‌آهن تبریز از طریق میانه به بستان‌آباد هم به زودی با تلاش دست‌اندرکاران راه‌اندازی شود.

روحانی با بیان اینکه دولت یازدهم در زمینه مسکن به واسطه طرح‌های نیمه تمامی که از گذشته به ارث رسیده بود، دچار مشکلات شد، گفت: این طرح‌های نیمه تمام به گونه‌ای بود که نه می‌شد آنها را رها کرد و هم تکمیل آنها هزینه‌های زیادی را به دولت تحمیل می‌کرد. بویژه آنکه این مسکن‌ها در مکان‌هایی احداث شده بود که شرایط مساعد و امکانات همراه برای آب‌رسانی، برق‌رسانی و ارایه خدمات به مردم را در خود نداشت.

رئیس جمهور افزود: وزیر سابق راه و شهرسازی از ابتدا معتقد بود تا برای تکمیل این طرح‌ها از بانک مسکن و پایه پولی استقراض کند که من با آن مخالفت کردم و این اولین اقدام مهم دولت یازدهم در زمینه انضباط مالی بود، چرا که استقراض حدود ۸ میلیارد از پایه پولی مشکلات زیادی را بوجود می‌آورد.

روحانی احداث مسکن را اقدامی مهم و ضروری برای جامعه دانست و خاطر نشان کرد: امروز بخش عمده‌ای از زندگی مردم در داخل خانه است و مسکن به معنای محل سکون و آرامش است و اگر محیطی مناسب را نداشته باشد، دیگر نمی‌توان آن را مسکن نامید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.