چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۶

اداره کل دامپزشکی استان خبر داد:

تشدید کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده‌های خام دامی در آستانه ماه محرم

کنترل بهداشتی اماکن مرتبط با فرآورده‌های خام دامی

کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآورده های خام دامی در اقصی نقاط خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و بویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می گیرد.

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی، محمود قربان‌زاده با اعلام این خبر افزود: با توجه به نقش حیاتی و عمده ای که کنترل سلامتی فرآورده های خام دامی در تامین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می نماید و نیز افزایش گسترده نذورات از سوی خیرین محترم و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فرآورده های دامی در تهیه غذای نذری بویژه در این ایام، دامپزشکی به عنوان ناظر بر بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظرین بهداشتی، به منظور تامین سلامت عزاداران حسینی، بطور ویژه با راه اندازی گروه های ثابت و سیار بازرسی نسبت به کنترل کشتار دام در سطح معابر عمومی و کلیه مراکز مرتبط با فرآورده های خام دامی که تامین کننده مواد لازم برای هیات مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آن ها تهیه و تامین می گردد، اقدام خواهد نمود.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی ازکلیه عزاداران محترم، خیرین و مسئولیت هیات مذهبی درخواست نمود به منظور حفظ سلامت شهروندان و عزاداران محترم و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام خصوصا مباحث مرتبط با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو، هرگونه کشتار دام نذری در کشتارگاه های دام و زیر نظر بازرسان دامپزشکی انجام شده و از انجام کشتار دام در معابر عمومی و تکایا و هیات خودداری نمایند.
وی افزود: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می کند که کلیه صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه ها و کارخانه ها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآورده های خام دامی اعم از اشخاص و موسسات و شرکت های خصوصی و یا دولتی و یا وابسته به دولت و هر نوع شرکت و سازمانی که به نحوی از انحاء به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآورده ها ی خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای دستورالعمل های بهداشتی و قرنطینه ای سازمان دامپزشکی کشور می باشند.  
 قربان زاده از مسئولین هیئات مذهبی نیز خواست تا در تهیه غذا، از گوشت و فرآورده های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کرده و مسائل بهداشتی را در کلیه مراحل تهیه، نگهداری و اماده سازی این مواد جهت تهیه غذا های نذری هیئت ها دقت لازم را داشته باشند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.