خراسان شمالی-مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: فصل هفتم پژوهش های باستان شناسی ایرانی- آلمانی در محوطه تاریخی ریوی واقع در دشت سملقان از ابتدای مهر ماه سال جاری با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور آغاز خواهد شد.

فصل هفتم پژوهشهای باستان شناسی بین المللی در محوطه تاریخی ریوی آغاز می شود

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان شمالی، حبیب یزدان پناه افزود: این فعالیتها با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی و موسسه باستان شناسی آلمان از سال ۱۳۹۴ آغاز شده و هر ساله در مهر و آبان ماه در محوطه تاریخی ریوی انجام می شود.

مهمترین فعالیتهای این فصل، کاوش باستان شناسی، مطالعه ژئومورفولوژی، ساماندهی محوطه و تهیه طرح سایت پلان مدیریتی و مرمت آثار حاصل از کاوش خواهد بود که با همکاری متخصصینی از ایران و آلمان انجام خواهد گرفت.

لازم به ذکر است محوطه تاریخی ریوی در ۳ کیلومتری غرب شهر آشخانه و یک کیلومتری غرب روستای نجف از توابع شهرستان مانه و سملقان قرار دارد.

بر اساس پژوهشهای باستان شناسی این محوطه یک استقرارگاه کهن در دشت سملقان بوده که از حدود ۳۵۰۰ سال قبل تا کنون مورد توجه جوامع بشری بوده است. مهمترین دوران استقراری این محوطه مربوط به دورانهای هخامنشی، اشکانی و ساسانی بوده که سکونتگاه شهری و مرکز استقرار مردمان دشت سملقان بوده است.

محوطه تاریخی ریوی یکی از مهمترین استقرارگاه های تاریخی در شمال شرق کشور است که نزدیکی آن به جاده ارتباطی گرگان به مشهد فرصت مناسبی را برای ایجاد سایت موزه گردشگری و رشد صنعت توریسم دشت سملقان فراهم کرده است.

با توجه به ماهیت علمی و فرهنگی این پژوهش و لزوم حفظ و معرفی این استقرارگاه تاریخی و فراهم نمودن شرایط جذب گردشگر، شرایط بازدید از این محوطه در حین کاوش­های باستان شناسی برای عموم فراهم است.   

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.