همدان_ مدیر جاده ابریشم در سازمان جهانی یونسکو گفت: اطلس تعاملات فرهنگی در مسیر جاده ابریشم اشتراکات کشورها را شناسایی می‌کند.

اطلس تعاملات فرهنگی اشتراکات کشورهای جاده ابریشم را شناسایی می کند
به گزارش قدس آنلاین ،مهرداد شباهنگ مدیر جاده ابریشم در سازمان جهانی یونسکو ظهر پنجشنبه در دومین نشست کارشناسی گفت‌وگو و تاثیرات متقابل میان ادیان و معنویات در مسیر جاده ابریشم در چهارچوب اطلس تعاملات فرهنگی در مسیر جاده ابریشم گفت: همدان درامتداد جاده ابریشم قرار گرفته و سعی داریم در زمینه آشنایی مردم با همدان و پیشینه تاریخی آن سهمی ایفا کنیم.
 شباهنگ با بیان اینکه نخستین بار برنامه جاده ابریشم ۳۰ سال پیش با عنوان مسیرهای گفت‌وگو برگزار شد، گفت: این برنامه میراث مشترک در امتداد جاده را به بحث گذاشت.
وی با تاکید بر اینکه جمع آوری اطلاعات مستند از جاده ابریشم هدف‌گذاری شده است، افزود: ۲۵ کشور متخصصانی را برای جمع‌آوری این اطلاعات و حمایت از برنامه‌های جاده ابریشم در نظر گرفتند.
مدیر جاده ابریشم با بیان اینکه برای افزایش آگاهی جوانان از جاده ابریشم نیز برنامه‌هایی  را در نظر گرفتیم افزود: از جوانان خواستیم عکس‌هایی برای ما ارسال کنند که بدانیم از جاده ابریشم چه می‌دانند.
شباهنگ اظهار کرد: بیش از ۶ هزار اثر به این برنامه ارسال شده و امسال بار دیگر آن را برگزار می‌کنیم.
مدیر جاده ابریشم در سازمان جهانی یونسکو خطاب به میهمانان حاضر در این نشست گفت: از شما درخواست می‌کنم جوانان کشورتان را به شرکت در این برنامه ترغیب کنید.
 وی با بیان اینکه اطلس تعاملات فرهنگی ضمن جمع‌آوری اطلاعات تاثیرات فرهنگ‌ها را بررسی می‌کند و ردپای تاریخی جاده ابریشم را به بحث می‌گذارد، گفت: در این برنامه جامعه عمومی مدنظر است.
 شباهنگ با تاکید بر این که بیش از ۳۰ سال است که یونسکو سعی کرده در این زمینه قدم بردارد، گفت: هدف اطلس  شناسایی عنصرهای مشترک است.
وی با بیان اینکه این اطلس مضامین اصلی را شناسایی کرده و ۶ مضمون را اصل قرار داده است، اظهار داشت: هر کدام از این مضامین مجموعه‌هایی را در بر می‌گیرد که فناوری، نجوم، دریانوردی، معماری، کشاورزی، مدارس و خانه‌ها در این اطلس بررسی می‌شود و در مورد هنر و موسیقی و سازهای مختلف اجراهای هنری نیز بررسی‌هایی صورت می‌گیرد.
شباهنگ با بیان اینکه در مورد ورزش رشته‌های کشتی، تیراندازی با کمان، ورزش‌های رزمی و ورزش‌های فکری و ورزش‌های کودکان به بحث گذاشته می‌شود، گفت: در این اطلس سعی می‌کنیم عناصر مشترک قابل تبادل را شناسایی کرده بر روی آن ها بحث کنیم. 
وی با بیان اینکه در زمینه طب سنتی، معماری و خطاطی نیز برنامه‌هایی مدنظر است، گفت: در مورد غذا و آشپزی به عنوان یک مثال به چای می‌پردازیم چرا که چای یک میراث مشترک است و در مسیر جاده ابریشم هیچ کشوری چای را در انحصار خود نمی‌دانست و چای هرجا پا گذاشته با فرهنگ بومی آن منطقه تلفیق شده و همواره ارزش فرهنگی خود را حفظ کرده است.
مدیر جاده ابریشم با بیان اینکه چای در ابتدا برای ابراز میزبانی از میهمان به وجود آمد و این عنصر را در همه جا حفظ کرده است، گفت: با این مثال از چای که عنصر مشترک میراث جاده ابریشم است و فرهنگ‌ها را به هم ربط داده، قصد کشف مضامین مشترک را داریم.
وی به مقوله دین و مذهب اشاره کرد و با بیان اینکه در مقوله دین و مذهبی یک نشست تخصصی برگزار و مضامین اصلی تا حدودی شناسایی شد، گفت: زیارت در همه مذهب‌ها وجود دارد و مفهوم احترام به مذاهب دیگر به عنوان ارزش‌های مذهبی قابل توجه است.
مدیر جاده ابریشم در سازمان جهانی یونسکو به موضوع حج و طواف اشاره کرد و با بیان اینکه این موارد در مذاهب مشترک است، گفت: شخصیت‌های مذهبی قابل احترام هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.