همسر یک جاسوس آمریکایی پس از یک تصادف رانندگی که به مرگ یک جوان انگلیسی منجر شده، با استفاده از مصونیت دیپلماتیک از انگلیس فرار کرده و این امر به خشم مردم انگلیس منجر شده است.

مناقشه لندن-واشنگتن؛ همسر جاسوس آمریکایی جوان انگلیسی را کشت و فرار کرد

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، دو ماه پیش رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند که در نزدیکی روستای «کراتن» در شمال غرب لندن یک سانحه رانندگی به مرگ جوانی ۱۹ ساله به نام «هری دان» منجر شده است.

رسانه‌های انگلیسی در شرح آن حادثه نوشتند که تصادف در نزدیکی یک پایگاه هوایی میزبان نیروهای آمریکایی رخ داده است. دان در حالی که سوار بر موتور سیکلت در مسیر قانونی در حال حرکت بوده، ناگهان با خودرویی روبرو می‌شود که با سرعت زیاد بر خلاف جهت قانونی، به سمت وی می‌آمده است. خودرو به او برخورد می‌کند و این جوان انگلیسی ساعتی بعد به دلیل شدت جراحات وارده، در بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد.

در آن گزارش‌ها به هویت راننده خودروی متخلف اشاره‌ای نشده بود.

اما حالا با مشخص شدن ملیت و جزئیاتی در مورد راننده، آن حادثه به عامل تنش در روابط لندن با واشنگتن و خشم مردم انگلیس از آمریکا تبدیل شده است، چراکه روشن شده که راننده متخلف، همسر یک دیپلمات آمریکایی است.

آنچه بیش از همه موجب عصبانیت انگلیسی‌ها شده، سوء استفاده طرف آمریکایی از مصونیت دیپلماتیک و فرار بی سر و صدای این زن به آمریکاست.

به نوشته روزنامه «دیلی میل»، با وجود درخواست رسمی پلیس انگلیس، وزارت خارجه آمریکا نه تنها از لغو مصونیت این زن خودداری کرده، بلکه بر خلاف وعده اولیه، وی را به آمریکا بازگردانده است.

این روزنامه نوشته است: «پلیس می‌گوید این زن قبلا به آن‌ها اطلاع داده است که برنامه‌ای برای ترک انگلستان ندارد.»

به نوشته دیلی‌ میل، این حادثه و رفتار توهین‌آمیز آمریکایی‌ها، موجب شده تا کاربران انگلیسی در شبکه‌های اجتماعی با انتشار پیام‌هایی خشم خود را ابراز کنند.

یکی از این کاربران نوشته است: «مایه شرم است، یک به اصطلاح متحد به هیچ وجه نباید اینطور رفتار کند.»

«سارا جانسون» از مسئولان پلیس منطقه با بیان اینکه یک روز بعد از این تصادف با این زن دیدار کرده‌اند، به دیلی میل گفته است: «در جریان آن دیدار، اطلاع داشتیم که مسئله مصونیت دیپلماتیک مطرح شده است. ما فورا درخواست رفع این مصونیت برای انجام تحقیقات و بازجویی را ارائه کردیم.»

به گفته جانسون واشنگتن از پذیرش درخواست رفع مصونیت خودداری کرده و بعدا پلیس مطلع شده که این زن به آمریکا بازگشته است.

مصونیت دیپلماتیک، کشور میزبان را از پیگرد قضایی دیپلمات و خانواده وی منع می‌کند. با این وجود در صورتی که جرم دیپلمات یا اعضای خانواده وی جدی و خارج از محدوده وظایف آن‌ها باشند، کشور فرستنده می‌تواند این مصونیت را رفع کرده و اجازه دهد تا کشور میزبان فرد متخلف را محاکمه کند.

با این حال، آمریکا معمولا حتی در موارد قتل عمد از رفع مصونیت دیپلمات‌های خود خودداری کرده و آن‌ها را از کشور میزبان فراری می‌دهد. این رفتار واشنگتن در گذشته نیز موجب بروز مناقشات دیپلماتیک شده است.

وزارت خارجه آمریکا روز گذشته با صدور بیانیه‌ای با تأیید اینکه این زن به آمریکا بازگشته، گفته است: «در مواردی مانند این، هر مسئله‌ای در ارتباط با رفع مصونیت مربوط به دیپلمات‌های ما و اعضای خانواده آن‌ها در خارج از کشور، به دقت در سطوح ارشد مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

خانواده جوان کشته‌شده، در روزهای گذشته بارها از آمریکا خواسته‌اند در مصونیت این زن تجدید نظر کرده و وی را برای محاکمه به انگلیس بازگردانند.

«شارلوت چارلز» مادر این جوان به رسانه‌ها گفته است: «شنیدن این خبر وحشتناک که راننده کشور را ترک کرده تا احتمالا از عدالت فرار کند، حتی اجازه عزاداری را هم از ما گرفته است و زندگی ما طرز دردناکی مختل شده است.»

وی افزود: «رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ، لطفا گوش کن. خانواده ما نابود شده است. در هم شکسته‌ایم. حتی نمی‌توانیم عزاداری کنیم. لطفا، لطفا بگذار او با یک هواپیما بازگردد.»

«تیم دان» پدر این جوان هم با ابراز تأثر شدید از این حادثه، می‌گوید: «از آن راننده و مقام‌های آمریکایی می‌خواهیم که او به انگلیس بازگردد و با تبعات قانونی رانندگی خطرناکش در آن شب، روبرو شود.»

به گفته پلیس، رایزنی با وزارت خارجه انگلیس برای فشار به واشنگتن و بازگرداندن این زن ادامه دارد. «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس ضمن ابراز تأسف از این حادثه، گفته است: «من با سفیر ایالات متحده تماس گرفته‌ام تا ناخرسندی انگلستان از تصمیم آن‌ها را ابراز کنم و به سفارت توصیه کنم که در این تصمیم بازنگری کند.»

پلیس می‌گوید به زودی این پرونده را به دادستانی کل انگلیس می‌فرستد و تصور می‌کند که راننده به «رانندگی خطرناک منجر به قتل» متهم شود.

دیپلمات یا جاسوس؟

خانواده جوان کشته‌شده، امروز در بیانیه‌ای اعلام کردند که اطلاعاتی دارند که نشان می‌دهد همسر راننده، در حقیقت یک جاسوس ارشد آمریکایی است که با پوشش دیپلماتیک در انگلیس مشغول فعالیت است.

پایگاه کراتن که این حادثه در نزدیکی آن رخ داده، در اجاره دولت آمریکاست و آنطور که دیلی میل گزارش داده، میزبان یک مقر جاسوسی موسوم به «مرکز مشترک تحلیل اطلاعات» آمریکاست.

«رد سیگر» وکیل و سخنگوی خانواده دان امروز گفته است که دیپلمات آمریکایی، در حقیقت یک مأمور اطلاعاتی است و دلیل خودداری آمریکا از انتشار اطلاعات درباره او هم همین است. وی گفته است: «او در کراتن که یک مرکز ارتباطی است، کار می‌کرده است. بنابراین او با اطلاعات سر و کار داشته است، بنابراین حدس می‌زنم به همین دلیل هم هست که با این پرونده این طور برخورد می‌شود.»


پایگاه جاسوسی کراتن

خانواده این جوان تهدید کرده‌اند که ممکن است مقام‌های آمریکایی دخیل در این پرونده، شکایت کنند. آن‌ها همچنین وعده داده‌اند که در صورت لزوم، این موضوع را در دادگاه‌های آمریکا پیگیری کنند.

سفارت آمریکا در انگلیس در واکنش به این حادثه، درخواست روشن شدن هویت این فرد را رد کرده است. در بخشی از بیانیه مقر دیپلماتیک آمریکا در لندن، آمده است: «مقام‌های سفارت با مقام‌های مربوطه انگلیسی در ارتباط با این موضوع در تماس مداوم هستند. به دلیل ملاحظات امنیتی و حریم شخصی، نمی‌توانیم هویت افراد دخیل [در این سانحه] را تأیید کنیم، اما می‌توانیم تأیید کنیم که این خانواده انگلستان را ترک کرده است.»

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.