گزارش‌ها حاکی از آن است که نخست‌وزیر لبنان در تلاش است برای فرار از استعفا و همچنین برای آرام کردن فضای این کشور تغییراتی در کابینه ایجاد کند تا شاید بتواند از خشم معترضان بکاهد.

تظاهرات لبنان ده روزه شد؛ فرار الحریری از استعفا با اصرار بر تغییر در کابینه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، اعمال مالیات بر تماس‌های صوتی اینترنتی مانند تماس با «واتساپ»، آخرین عامل بود که خشم مردم لبنان را سرریز کرد و سبب شد تظاهرات در این کشور، در ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) آغاز شود.

«سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان در ۲۱ اکتبر با ارائه سند اصلاحی اقتصادی خود سعی کرد جلوی افزایش اعتراض‌ها را بگیرد اما ناموفق بود.

«میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان در ۲۴ اکتبر در یک سخنرانی تلویزیونی گفت، خودش ضامن اجرای اصلاحات می‌شود و در ادامه برای مذاکره با نمایندگان معترضان اعلام آمادگی کرد اما این اقدام نیز فایده‌ای نداشت.

ادامه اعتراض‌ها

دیروز (جمعه) تظاهرات‌کنندگان در طرابلس واقع در شمال لبنان با ادامه اعتراضات خود بار دیگر اعلام کردند، دولت فعلی باید کنار برود و مقامات متهم به فساد باید محاکمه شوند. 

شهر صیدا واقع در جنوب لبنان نیز دیشب شاهد ادامه حضور معترضان بود، آنها نیز بر رفتن عناصر طبقه سیاسی فعلی در لبنان و بهبود اوضاع اقتصادی تأکید داشتند. 
«الجزیره» گزارش داد، هزاران معترض لبنانی در دو شهر ذکر شده و بیروت، نبطیه، صور، جل الدیب (واقع در شمال بیروت) و غیره تجمع کردند و بر مطالبات خود تأکید کردند. 

همچنین پس از سخنرانی عصر دیروز سید حسن نصرالله، ده‌ها نفر در ضاحیه، شرق بعلبک و صور پرچم‌های حزب‌الله به دست گرفتند و محتوای سخنرانی دبیرکل حزب‌الله را تأیید کردند.

اصرار الحریری برای تغییر در دولت برای فرار از استعفا

در همین ارتباط، روزنامه «الاخبار» امروز (شنبه) در گزارشی نوشت، سعد الحریری با اعمال فشار قصد دارد «تغییراتی جدی در کابینه» ایجاد کند تا شاید بتواند از خشم معترضان بکاهد.

در ادامه این گزارش آمده، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان درباره اجرای هر تغییری قبل از اطمینان از مفید بودن آن، هشدار داده است.

اما «ولید جنبلاط» رئیس حزب «التقدمی الاشتراکی» (سوسیالیست ترقی خواه) بر تنش‌ها و سردرگمی‌ها افزوده است، بویژه اینکه وی در روزهای گذشته تلاش کرده بری را به تغییر در کابینه راضی کند و از حزب‌الله هم خواسته با فشار بر رئیس‌جمهور و «جبران باسیل» وزیر خارجه، آنها را راضی به پذیرش این گزینه کنند.

الاخبار ادامه داد، اما منابع آگاه تأکید کرده‌اند قوای مشارکت‌کننده در دولت لبنان همچنان معتقدند بهترین راه‌حل همان اجرای سریع بندهای سند اصلاحی الحریری است اما سعد الحریری بیم آن دارد وضعیت به نقطه‌ای برسد که او خودش ناچار به استعفا شود؛ موضوعی که در دیدار دیروز با عون آن را مطرح کرده است.

در همین ارتباط خبرگزاری «آناتولی» به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، سعد الحریری قصد دادن استعفا قبل از توافق با طرف‌های سیاسی درباره اسامی وزرا در دولت آینده را ندارد.

الشرق الاوسط: الحریری دنبال خارج کردن برخی‌ها از دولت است

روزنامه «الشرق الاوسط» هم در گزارشی نوشت، کسانی که با میشل عون دیدار داشته‌اند، اعلام کرده‌اند وی از عدم پاسخ و همراهی معترضان با سخنرانی و پیشنهادهایش مبنی بر آمادگی برای دیدار با نمایندگان آنها تعجب کرده و گفته است: الحریری سند کار ارائه داد و آن را نپذیرفتند؛ اگر معترضان بر موضع خود باقی بماننده به معنای آن است که دستورکارهای خارجی در کار است.

این روزنامه سعودی افزود، در موازات این موضوع الحریری تلاش دارد فضا را آرام کند و می‌خواهد با تغییر برخی چهره‌ها در دولت که معترضان بر روی آنها حساس هستند، این کار را آغاز کند. او از هر گونه برخورد خشن با تظاهرات‌کنندگان برحذر داشته و تأکید کرده راه‌حل سیاسی، بهترین راه‌حل است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.