سخنگوی دولت با بیان اینکه طرح اجتماعی و معیشتی با ضریب ۳.۲ درصد بخش اعظم دهک‌های جامعه را دربرمی گیرد، گفت: ۱۷ میلیون نفر از مردم کشور از مزیت های این طرح برخوردار می شوند.

ربیعی: ۱۷ میلیون ایرانی از حمایت اجتماعی برخوردار می‌شوند

قدس آنلاین: علی ربیعی روز دوشنبه در نشست خبری با رسانه‌ها در روستای زلزله زده «ورنکش» شهرستان میانه در آذربایجان شرقی افزود: اجرای این طرح از چند ماه پیش پیگیری شده و امیدواریم بتوانیم به طور هدفمند آن را اجرا کنیم.

وی اظهار کرد: اجرای طرح حمایت اجتماعی و معیشتی،  آثار تورمی نخواهد داشت یا آثار تورمی آن حداقلی خواهد بود، اما اگر اجرا نشود آثار تورمی ناشی از افزایش نقدینگی در جامعه بیشتر خواهد شد.

وی یادآوری کرد: این طرح در چند دوره قبلی که اجرا شده،  در برخی موارد حتی آثار تورمی منفی هم داشته است.  

سخنگوی دولت ادامه داد: تعیین خانوارهای مشمول این طرح و چگونی اجرای آن در وزارت تعاون با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام می شود.  

وی یادآوری کرد: طرح حمایت اجتماعی و معیشتی با رویکرد گروه های هدف با کمترین مشکل در ۶ سال گذشته اجرا شد و از این به بعد هم طوری خواهد بود که مردم بدون مشکل از مزایای آن برخوردار شوند.  

نگاه دولت در موضوع FATF تامین آینده بهتر برای مردم است

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره پیوستن به FATF و کنوانسیون پالرمو و بررسی آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تصمیم گیری در این باره را به یک کمیته فرعی واگذار کرده اند.   

ربیعی افزود: ما این لوایح را برای آینده ایران لازم و واجب می دانیم و معتقدیم اگر تصویب نشوند، وضع مردم خراب تر می شود.

وی تصریح کرد: در صورت تصویب نشدن این لوایح، حتی اگر از تحریم هم خارج شویم، مبادلات ارزی و صاردات و واردات دچار مشکل می شود.  

وی اضافه کرد: زندگی کوتاه و میان مدت در ایران وابسته به این است که بتوانیم با دنیا مبادله آزاد داشته باشیم.

سخنگوی دولت گفت: باید با در نظر گرفتن ملاحظات ببینیم با تصویب FATF چه چیزی را از دست می دهیم و چه چیزی به دست می آوریم؛  معتقدیم این لوایح برای اقتصاد ایران حایز اهمیت هستند.

رییس جمهوری در مبارزه با فساد خط قرمز ندارد 

سخنگوی دولت گفت: دولت از مبارزه با فساد توسط تمام دستگاه ها و قوا حمایت می کند، اما آنچه موجب نگرانی رییس جمهوری است این است که مبارزه با فساد شکل هیجانی و یکسویه و به گونه ای نباشد که به خاطر انجام وظایف اداری افرادی، آبرویشان برود.  

ربیعی افزود: مبارزه با فساد باید ساختارمند،  دراز مدت و همه جانبه صورت گیرد و رییس جمهوری خط قرمزی برای مبارزه با فساد ندارد.  

وی ادامه داد: وظایف اجرایی دستگاه ها باید در حوزه تخصصی خودشان مورد قضاوت قرار گیرد و حوزه های دیگر وارد نشوند.

 رویای ریحانه ها برای ساختن ایرانی آباد زیر آوار نماند

سخنگوی دولت گفت: همه باید تلاش کنیم تا رویای زهرا و ریحانه ها - کودکان جان باخته زمین لرزه در روستای ورنکش - برای ساختن ایران آباد، فراموش نشود و زیر آور نماند،

وی افزود: ما درد دل مادران زهرا و ریحانه را درک می کنیم،  صحبت های مادران آنها را شنیدیم و باید توجه کنیم شیرین زبانی زهرا در پیامی که او در یک مصاحبه تلویزیونی قبل از فوتش به همه ایران داد، این است که باید عصبانی شویم تا ایران را بسازیم.  

ربیعی اظهار کرد: ما با همدلی و مشارکت همدیگر از مصیبت زمین لرزه و فشار تحریم عبور می کنیم و ایران را می سازیم.  

وی اضافه کرد: در چند روز آینده با مصوباتی که در دولت داشتیم، جزییات برنامه ها را برای آبادانی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی در شهرستان های میانه و سراب اعلام خواهیم کرد.  

سخنگوی دولت گفت: زمین لرزه روستای «ورنکش» این پیام را داد که هر خانه ای که مقاوم سازی شده بود، کمترین آسیب را داشت و این نشان می دهد که مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی، خسارات را در مواقع زلزله کم می کند.  

وی تشریح کرد: خوشبختانه در روستای ورنکش قبل از زلزله در زیرساخت ها خوب کار شده بود مشکلی از بابت تامین برق و آب و گاز و تلفن وجود ندارد؛ تنها  خواسته مردم روستا استقرار پزشک دائمی در خانه بهداشت است که آن را دنبال می کنیم.  

وی افزود: علاوه بر مصوبات دولت که قبلا اطلاع رسانی شد، هم کمک هزینه اسکان و ساخت خواهیم داشت و دو هزار جایگاه دامی را نیز جهاد کشاورزی به طور موقت ایجاد خواهد شد و خسارات دام نیز با منابع ارزان و قرض الحسنه جبران خواهد شد و بیمه بیکاری کارگران نیز داده خواهد شد.  

ربیعی اضافه کرد: علاوه بر تسهیلات دولت، سازمان های دیگر نیز هر کدام کمک خواهند کرد و اعتبار خواهند گذاشت.  

وی تاکید کرد: معتقد نیستم که روستای ورنکش فقط باید خسارات اتش جبران شود، بلکه باید ورنکش بهتری را تحویل مردم دهیم.  

وی یادآوری کرد: ما در کشوری بلاخیز هستیم و بیش از ۱۶ گونه بلا در کشورمان روی می دهد.  

سخنگوی دولت اضافه کرد: آموزش مردم و روزنامه نگاری بحران مورد نیاز است، هر چند مدیریت بحران ما از گذشته بهتر شده است.  

وی ادامه داد: مهمترین برنامه مان در بحث زلزله مقاوم سازی است؛ دولت خدمات فنی و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه می دهد که برای مقاوم سازی خانه های روستایی کفایت می کند.

وی گفت: بنیاد مسکن تلاش های بسیار خوبی داشته و در پیشگیری از بحران نیز اولویت مقاوم سازی است؛  در سیل نیز پس از سیل بی نظیری که امسال داشتیم، آمادگی روی سدها و مسیل ها کار شده است.  

ربیعی افزود: البته برای مواجهه با بحران ها، همکاری دستگاه ها کافی نیست و همکاری مردم نیز لازم است؛ مثلا در سیل شمال از تخریب محیط زیست و درختان بیشترین آسیب را دیدیم و برای رفع این معضل یک جنبش اجتماعی و مدنی گسترده لازم داریم.  

وی با بیان اینکه در بحث حوادث طبیعی و غیرمترقبه نیاز به آموزش مستمر مردم داریم، افزود:  هر چند وضعیت مان در این زمینه نسبت به قبل هم در بین نهادها و هم مردم بهتر شده،  اما کافی نیست.  

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.