مدیر باغبانی و زراعت سازمان جهاد کشاوری خراسان رضوی گفت: این استان سالانه با برداشت 289 تن زعفران بزرگترین تولیدکننده طلای سرخ در ایران و جهان است.

خراسان رضوی بزرگترین تولیدکننده طلای سرخ در ایران و جهان است

به گزارش قدس آنلاین، هاشم نقیبی مدیر باغبانی و زراعت سازمان جهاد کشاوری خراسان رضوی اظهار کرد: براساس آماری که از گمرک گرفتیم، میزان صادرات سال گذشته زعفران ۲۸۱ تن بود و در نیمه نخست سال جاری نیز ۷۸ تن صادرات زعفران داشتیم، اگر ما این 2 رقم را کنار هم بگذاریم، با میزان تولید زعفران مقایسه کنیم، در واقع زعفرانی نباید موجود باشد.

وی ادامه داد: اگر سطح زیرکشت ۱۱۴ هزار هکتار زعفران در کشور را ملاک در نظر بگیریم، ۹۰ هزار هکتار به خراسان رضوی و ۱۵ هزار هکتار هم به خراسان جنوبی اختصاص دارد، از این رو با همه تبلیغات غیرواقعی که می‌گویند: «اینک زعفران در همه جای کشور کشت شده»، از این عدد فقط ۹ هزار هکتار باقی می‌ماند.

مدیر باغبانی و زراعت سازمان جهاد کشاوری خراسان رضوی تاکید کرد: اگر زعفران تا چند سال گذشته صرفا به عنوان یک ادویه به جهان صادر می‌شد، اما امروز از مرز ادویه و طعم دهنده غذا گذشته و به‌عنوان یک دارو مطرح و صادر می‌شود و این یعنی یک ارزش افزوده جدید بوده و حالا ما این میزان ۴۰۰ تن تولید را اگر به جمعیت جهان تقسیم کنیم، باید به‌دنبال ظرفیت‌های تولید جدید برویم، نگاه تولیدکننده ایرانی به بازارهای بیرون باشد و خود را محدود به مصرف داخلی نکند.

نقیبی با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران در کشور ۱۱۴ هزار هکتار بود که از این میزان ۴۰۴ تن زعفران تولید شد، ادامه داد: سهم خراسان رضوی از این میزان سطح زیرکشت، ۸۶ هزار هکتار و میزان تولید زعفران خشک این استان نیز 290 تن بوده است.

وی تصریح کرد: هر چند به‌دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودن شرایط جوی، نمی‌توان برای سال جاری رقم دقیقی را برآورد کرد، اما پیش‌بینی ما برای سال جاری آن است که براساس ۸۹ هزار هکتار سطح زیرکشت پیاز زعفران، بین ۳۰۰ تا ۳۱۰ تن تولید را در آینده داریم.

مدیر باغبانی و زراعت سازمان جهاد کشاوری خراسان رضوی از افزایش زنجیره تولید پیاز مرغوب خبر داد و گفت: از کشاورزان می‌خواهیم از محل‌های اعلام شده پیاز زعفران را تهیه کنند تا پیاز سالم داشته باشند و کشت پیاز از 8 سال به 4 سال برسد.

نقیبی بیان کرد: با توجه به اجرای طرح‌های پایلوت در برخی مزارع کشاورزی میانگین تولید این محصول از 4.2 به 8 کیلو در هکتار رسیده، این توانمندی در مزارع وجود دارد که با اجرای بسته‌های حمایتی و علمی میزان تولید خراسان رضوی از 289 تن در سال به 600 تن ارتقا یابد.

مدیر باغبانی و زراعت سازمان جهاد کشاوری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه این استان سالانه با برداشت 289 تن زعفران بزرگ‌ترین تولیدکننده طلای سرخ در ایران و جهان است، اضافه کرد: معمولا در کشور 440 تن زعفران تولید می‌شود که 300 تن آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم صادر می‌شود، همچنین، حدود 80 تن در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، علاوه بر این، سرانه مصرف هر ایرانی حدود یک گرم زعفران است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.