لایحه «تشکیل سازمان ملی مهاجرت» به منظور ساماندهی امور اتباع و مهاجران خارجی و پناهندگان و برقراری ارتباط مؤثر با نهادها و سازمان‌های بین المللی از سوی وزارت کشور، تهیه و در دستور کار کمیسیون سیاسی- دفاعی هیات دولت قرار گرفت.

لایحه تشکیل "سازمان ملی مهاجرت" به دولت رسید

قدس آنلاین: به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیات دولت، لایحه «تشکیل سازمان ملی مهاجرت» به منظور تمرکز سیاست‌گذاری، راهبری، برنامه‌ریزی، نظارت و ساماندهی امور اتباع و مهاجران خارجی و پناهندگان و برقراری ارتباط مؤثر با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی از سوی وزارت کشور، تهیه و در دستور کار کمیسیون سیاسی-دفاعی هیات دولت قرار گرفته است.

موضوع ایجاد سازمان ملی مهاجرت به پیشنهاد مشترک وزارت کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد تبصره ماده (۱۱۵) قانون مدیریت خدمات کشوری، طی مصوبه مورخ بیست و سوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ شورای‌عالی اداری مورد موافقت قرار گرفت.

مطابق این تصویب‌نامه، سازمان ملی مهاجرت با شخصیت حقوقی مستقل و وابسته به وزارت کشور تشکیل می‌شود و تمرکز سیاست‌گذاری، راهبری، برنامه‌ریزی، نظارت و ساماندهی امور اتباع و مهاجران خارجی و پناهندگان و برقراری ارتباط مؤثر با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی را دنبال می‌کند.

در حال حاضر و در اجرای حکم بند (۲) مصوبه مذکور، وزارت کشور لایحه پیشنهادی «تشکیل سازمان ملی مهاجرت» را با همکاری و تأیید سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه های ذی‌ربط، تهیه و جهت سیر مراحل تصویب به دولت ارائه کرده است.

مطابق این لایحه پیشنهادی، رئیس این سازمان با حکم وزیر کشور و به عنوان معاون وی منصوب می گردد. هم‌چنین، سازمان مورد اشاره، به عنوان مؤسسه دولتی و طبق اساسنامه و آیین‌نامه‌های مالی، اداری و استخدامی خاص خود که به پیشنهاد وزارت کشور، تهیه و به تصویب دولت می‌رسد، اداره می‌شود.

بر اساس این گزارش، جلوگیری از ورود و حضور غیرقانونی اتباع خارجی به کشور، اجرای قوانین، برنامه‌ها و مصوبات مربوط به اتباع خارجی، احداث و نگهداری اردوگاه‌های مراقبتی، ایستگاه‌های خروج مرزی و مراکز ارائه خدمات و مهمان شهرهای مربوط به این اتباع، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی درباره سیاست‌های فرهنگی، آموزشی و تحصیل دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب خارجی، برنامه‌های بهداشتی، درمانی، بیمه‌ای و حمایتی از مهمترین اهداف و مأموریت‌های این سازمان به شمار می‌رود.

همچنین انجام اقدامات ضروری در جهت تعیین تکلیف اتباع خارجی در کوتاه مدت و بلندمدت، شیوه استملاک آنها و امور مربوط به تحصیل تابعیت، نظارت بر بازار اشتغال این اتباع و برنامه‌ریزی به نحوی که با صیانت از اشتغال و حقوق اتباع ایرانی، از حذف فرصت‌های شغلی ایرانیان و وابستگی مشاغل به نیروی کار خارجی جلوگیری شود، انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها با سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و سازمان‌های مردم‌نهاد خارجی فعال در حوزه این اتباع و ... از مهمترین اهداف و مأموریت‌های این سازمان به شمار می‌رود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.