مربیان کانون استان اردبیل طی یک حرکت خلاقانه چوب‌های آب آورده در سواحل خزر را تبدیل به مجسمه‌های تزئینی و زیبایی کردند که این روزها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

وقتی چوب‌های آب‌آورده اثر هنری می‌شوند + تصاویر

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، شاید برای شما هم پیش آمده باشد زمانی که کنار دریا یا رودخانه‌ای نشسته‌اید و سخت مشغول فکر کردن و یا لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت هستید، ناگهان توجه‌تان به کنده درخت یا چوب‌های قطعه قطعه شده‌ای جلب می‌شود که جریان آب آنها را به مسیر خشکی کشانده است.

اغلب آنها هم به دلیل شرایط جوی و سپری کردن مدت زمان طولانی در آب تغییر حالت داده و به اشکال جالبی تبدیل شده‌اند. حتی اگر کمی اهل ذوق و تخیل باشید ممکن است در ذهنتان آنها را شبیه به اشیاء، حیوانات و یا هر چیزی دیگری تصور کنید، درست مانند همان کاری که زمان کودکی با خیره شدن به آسمان و تصویر کردن ابرها به شکل موجودات عجیب و غریب و حیوانات گوناگون انجام می‌دادیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید کسانی هم پیدا شده‌اند که تنها به تخیل و تصویرسازی از این چوب‌ها بسنده نکرده و آنها را جمع آورده کردند و در یک کار گروهی مجسمه‌های زیبا، متفاوت و خلاقانه‌ای از آنها ساختند.

چوب‌های آب‌آورده یا «driftwood» چوب‌هایی است که به دلایل مختلف همچون جاری شدن سیل، وزش باد و سایر رخدادهای طبیعی وارد چرخه‌ آب‌های رودخانه‌ها و دریاچه‌ها می‌شود، این چوب‌ها بقایای شاخه‌ها، ریشه‌ها و ساقه درختان و گیاهان است که بر اثر جریان آب به تدریج حالت اولیه خود را ازدست می‌دهد و رنگ و فرم خاصی به خود می‌گیرد، این چوب‌ها مواد مناسبی برای خلق آثار هنری به شمار می‌رود.

به گفته برگزارکنندگان این نمایشگاه مواد اولیه این آثار هنری از ساحل دریای خزر در شهرستان آستارا و رودخانه‌های منتهی به این دریا جمع‌آوری و در اختیار مربیان مراکز فرهنگی‌هنری کانون استان اردبیل قرار گرفته و با آن بیش از ۱۵۰ اثر هنری خلق شده است. در این نمایشگاه بیش از ۸۰ اثر هنری شامل تندیس و مجسمه‌های چوبی حیوانات، پرندگان، تابلو، آویزها و دیگر اشیای تزئینی دست‌ساز در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

برگزاری مهرواره و نمایشگاه هنری کار با چوب‌های آب آورده با هدف پرروش خلاقیت‌های تصویری مربیان پیش‌بینی شده است. هم‌چنین قرار است تصویر این آثار به همراه توضیح‌هایی در زمینه‌ چگونگی طراحی و ساخت آن‌ها در قالب کتابچه‌ای منتشر شود.

داریوش علومی معاون فرهنگی کانون استان اردبیل درباره ایده ساخت این مجسمه‌ها و برپایی نمایشگاه می‌گوید: کانون به خلاقیتش مفتخر است و این که در کانون شاهد اتفاقات جدید و این چنینی باشیم جای تعجب ندارد. در بازدیدهایی که از ساحل داشتیم توجه‌مان به این چوب‌ها جلب شد و فکر کردیم می‌توان با آن کارهای خلاقانه‌ای انجام داد و آثار هنری تولید کرد. بر همین اساس یک تیم هنری تشکیل دادیم و به سواحل خزر رفتیم و چوب‌ها را انتخاب کردیم. این چوب‌ها براساس اندازه، رنگ و شکلی که داشتند انتخاب شدند و یک مجموعه از آنها را انتخاب کردیم و بین علاقمندان توزیع شد و مربیان نیز در یک فرایند سه ماهه آثار را خلق کردند.

وی در ادامه می‌افزاید: این اولین تجربه ما بود که به صورت کارگاهی انجام شد و قصد داریم آن را پخته‌تر و با مهارت بیشتری ادامه دهیم. خوشبختانه استقبال مردم از نمایشگاه فوق العاده بوده و هر کسی از این نمایشگاه بازدید کرده از این آثار تمجید و تحسین کرده است اما ما علاقه‌مندیم نقدها را هم بشنویم تا در راستای بهبود کیفیت آثار از آن بهره بگیریم.

علومی درباره فروش این آثار می‌گوید: روی فروش آثار هم حتما فکر خواهیم کرد. البته ما اصلاً انتظار این استقبال و بازخوردهای بسیار خوب را نداشتیم و غافلگیر شدیم اما در دوره‌های بعدی روی فروش آثار برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

کیوان باقلاچی از هنرمندانی که چندین اثرش در این نمایشگاه به چشم می‌خورد درباره این رویداد هنری و نحوه ساخت این مجسمه‌ها می‌گوید: هنرمندان با ذوق شخصی این آثار را شکل دادند. برخی کارها تراش خوردند و قطعه‌های مختلف نیز مونتاژ شدند اما در این بین آثاری هم هستند که شکل طبیعی آنها حفظ شده و به دلیل اینکه شبیه حیوان یا یک شی خاصی هستند خیلی تغییر داده نشده و شاید تنها یکی دو المان کوچک به آن افزوده شده باشد و در نهایت روی آن روغن جلا زده شده که باعث ماندگاری بیشتر این مجسمه‌ها می‌شود.

وی در ادامه درباره سرنوشت این مجسمه‌ها می‌گوید: بخشی از این آثار توسط کانون به عنوان هدیه به برگزیدگان بخش بین‌الملل جشنواره قصه گویی انتخاب شده و بخش دیگر هم برای فروش گذاشته شده است. ما حتماً این کار را ادامه خواهیم داد و قطعاً در دوره‌های بعدی علاوه بر حضور مربیان، از اعضای کانون هم می‌خواهیم که شرکت کنند و این فعالیت گروهی را توسعه خواهیم داد و احتمال دارد در نمایشگاه بعدی آثار اعضای کانون را هم به نمایش بگذاریم.  

نمایشگاه «آب و آیینه» ۱۷ تا ۲۱ آذر ۱۳۹۸ هر روز صبح از ساعت ۹ تا ۱۲ و بعدازظهر ۱۴ تا ۱۸ پذیرای تصویرگران، نویسندگان، رسانه‌های جمعی و تمامی علاقه‌مندان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.