نمایندگان مجلس روز گذشته یک فوریت طرحی برای پیگیری حقوق ایرانیان از دولت انگلیس مربوط به زمان قحطی در کشورمان را تصویب کردند. پس‌ازآنکه خبر حضور راب مک ایر، سفیر انگلیس در ناآرامی‌های اخیر تهران جنجال‌ساز شد و موج انتقادات به اقدام مداخلانه سفیر انگلیس افزایش یافت، تعدادی از نمایندگان درصدد برآمدند برای مقابله و پاسخگویی به اقدامات ضد ایرانی انگلیسی‌ها طرح «پیگیری حقوقی دریافت غرامت از انگلیس» را مطرح کنند.

گامی عملی برای پاسخ به دخالت انگلیسی‌ها در امور ایران

مینا افرازه/

نمایندگان مجلس روز گذشته یک فوریت طرحی برای پیگیری حقوق ایرانیان از دولت انگلیس مربوط به زمان قحطی در کشورمان را تصویب کردند. پس‌ازآنکه خبر حضور راب مک ایر، سفیر انگلیس در ناآرامی‌های اخیر تهران جنجال‌ساز شد و موج انتقادات به اقدام مداخلانه سفیر انگلیس افزایش یافت، تعدادی از نمایندگان درصدد برآمدند برای مقابله و پاسخگویی به اقدامات ضد ایرانی انگلیسی‌ها طرح «پیگیری حقوقی دریافت غرامت از انگلیس» را مطرح کنند.

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر که طراح این طرح است، درباره ضرورت و جزئیات این طرح در جلسه دیروز مجلس با اشاره به‌ضرورت رسیدگی به این طرح گفت: این طرح بسیار دارای اهمیت بوده، هرچند حدود ۱۰۰ سال از جنایت انگلستان علیه ملت ایران و نسل‌کشی ۹ میلیون نفری مردم ما می‌گذرد، اما قطعاً این مسئله باید مورد بررسی قرارگرفته و غرامت این جنایات دریافت شود.

وی ادامه داد: متأسفانه بخشی از مردم از جنایات انگلستان در مقطع ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ شمسی آگاه نیستند. نسل‌کشی ۹ میلیون نفری مردم ایران توسط انگلیس از نظر سطح جنایت کمتر از سطح نسل‌کشی در جنگ جهانی اول و دوم نیست. در جنایت انگلیس علیه مردم ایران، این دولت با ایجاد قحطی، دو پنجم جمعیت ایران را از بین برد، از این رو ما در طرح مذکور به دنبال آن هستیم تا از طریق مسیرهای حقوقی خونبهای این عزیزان را بگیریم.

تشکیل کارگروهی برای برآورد خسارات

بر اساس این طرح، دولت مکلف خواهد شد کارگروهی را با حضور مسئولانی چون وزیر امور خارجه، وزرای اطلاعات، کشور، اقتصاد، دفاع و دادگستری، رؤسای کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، قضایی و حقوقی، برنامه‌وبودجه و چند تن از حقوقدانان برجسته کشور، به‌منظور جمع‌آوری اسناد، مدارک تکمیلی و برآورد خسارات انسانی و مادی و معنوی اتباع ایرانی تشکیل دهد.

سفیر انگلیس در ماجرای شهادت سردار سلیمانی موضع سکوت داشت و به محکومیت این جنایت نپرداخت، اما در تجمع اعتراضی مردم نزدیک دانشگاه امیرکبیر حاضر شد و به تهیه و انتشار کلیپ و تصاویر آن اقدام کرد. برپایه مفاد کنوانسیون ۱۹۶۱ روابط دیپلماتیک وین، حضور سفرای خارجی در تجمعات غیرقانونی هیچ تناسبی با مسئولیت‌های ایشان به‌عنوان نماینده سیاسی کشور متبوع خود ندارد و مخالف است. با این تفاسیر، می‌توان تبعات حضور غیر دیپلماتیک سفیر انگلیس در تجمعات اعتراضی را برگ دیگری در اقدامات مداخله گرانه انگلیس و همراهی با آمریکا دانست.

این اقدام سفیر در حالی بود که پیش‌ازاین نیز اقدامات انگلیسی‌ها و همراهی آنان با آمریکا در اعمال پروژه فشار حداکثری به ایران را شاهد بودیم، چنان‌که چندی پیش نیز محمدجواد جمالی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار قدس درباره پشت پرده اهداف و اقدامات انگلیسی‌ها علیه ایران اظهار داشت: ما خبرهایی داریم مبنی بر اینکه پروژه «پنج چشم» توسط انگلیس و چهار کشور اروپایی دیگر برای مقابله با ایران کلید زده شده است. این پنج کشور اروپایی درصددند با استفاده از شرایط کشور و برخی نارضایتی‌های موجود به افزایش اعتراضات در داخل ایران دامن بزنند و همچنین برای تنش‌آفرینی بیشتر، اقدامات مستقیم و غیرمستقیمی را در حمایت از دامن زدن به ناآرامی‌ها و اعتراضات انجام دهند. همچنین بر اساس این طرح، قرار است روابط ایران با کشورهای اروپایی نیز به سمت تنش و التهاب روزافزون پیش برود.

سفارت انگلیس جای لانه جاسوسی آمریکا را گرفته است

بااین‌حال، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس درباره طرح «پیگیری حقوقی دریافت غرامت از انگلیس» و ضرورت مقابله با اقدامات انگلیسی‌ها، به قدس گفت: ارائه و اجرای این طرح در برابر اقداماتی که انگلستان انجام داده و در پی آن خسارت‌های بسیاری از لحاظ مادی، معنوی و قتل‌عام انسان‌های بی‌گناه بر کشور واردشده، ضروری است. دخالت انگلیس در تنش‌آفرینی و همراهی با آمریکا برای اعمال فشارها به کشورمان همین‌ حالا نیز در حال وقوع است، به‌گونه‌ای که شاهد بودید بوریس جانسون آشکارا از اقدام تروریستی ترامپ در شهادت سردار سلیمانی حمایت کرد و این موضوع در واقع نشان‌دهنده رفتار مداخله گرایانه انگلیسی‌هاست.

محمدعلی پورمختار تصریح کرد: دولت با این طرح مکلف خواهد شد تمامی مستندات جنایات دولت انگلیس و تحمیل خسارت‌های جبران‌ناپذیر را جمع‌آوری کند و با استفاده از ظرفیت‌های حقوق بین‌الملل و حقوق داخلی به طرح دعوا علیه دولت انگلیس بپردازد و حقوق ملت ایران را از آنان دریافت کند. درواقع، این طرح حداقل کاری است که دولت پس از نهایی شدن قانون می‌تواند انجام دهد و در برابر دشمنی‌های انگلیس پاسخگویی عملی داشته باشد. وقتی‌که قانون به تصویب برسد، قطعاً اجرای آن برای تمامی دستگاه‌های مربوط الزام‌آور خواهد شد.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس ادامه داد: انگلیسی‌ها هولوکاست دروغین را راه انداختند و از طریق آن همچنان در حال گرفتن خسارت از آلمان، هلند و کشورهای همپیمان با آلمان هستند. جنگ جهانی که به وقوع پیوست و در خلال آن انگلیسی‌ها در ایران قحطی عامدانه ایجاد کرده و ۹ میلیون نفر را به کشتن دادند، هنوز مدارک و مستندات آن موجود است. طبیعتاً بر مبنای استانداردهای حقوق بین‌الملل این موضوع قابلیت پیگیری، محکومیت و اخذ خسارت را دارد.

وی بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر سفارت انگلیس جای لانه جاسوسی آمریکا را گرفته است و به‌نوعی همان رفتارها و اقدامات سفارتخانه آمریکا را در جاسوسی، دخالت و تنش‌آفرینی ایفا می‌کند. همچنین ما برای برخورد با اقدام اخیر سفیر انگلیس نیز به‌موقع اقدام خواهیم کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.