سخنگوی دولت در واکنش به تبلیغات گسترده و شوآف صورت گرفته در مورد فروش دارو به ایران از طریق کانال مالی سوئیس گفت: این سازو کار کاملا مستقل از سازو کار بر زمین مانده اینستکس است و انتظار ما از اینستکس فراتر از اینهاست.

 حضور معنادار مردم در انتخابات با وجود همه دغدغه‌ها ضروری است/ انتظار ما از کانال مالی فراتر از دارو و غذا است

قدس آنلاین: علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره شوی تبلیغاتی سفیر سوئیس و دیگر مقامات اروپایی در مورد فروش محموله دارویی به ایران از طریق کانال مالی با سوئیس و توصیف ان به یک پیام سیاسی در مورد عزم اروپا برای حفظ برجام گفت: من با شما هم‌عقیده هستم که در این زمینه تبلیغات گسترده‌ای صورت گرفت، چرا که این سازو کار کاملا مستقل از سازو کار بر زمین مانده اینستکس است و انتظار ما از اینستکس فراتر از این بحث است.

وی افزود: هر چند که ما این را ابتکاری انساندوستانه تلقی می‌کنیم.  ولی قطعا برآوردکننده خواسته‌های و انتظارات قانونی ایران از کشورهای اروپایی در التزام به تعهداتشان در برجام نیست. امیدواریم که این نخستین گام یک کشور اروپایی در نشان دادن شهامت در برابر زورگویی‌های آمریکا امتداد داشته باشد و همه اروپایی ها به تعهداتشان برگردند.
ربیعی ادامه داد: جالب است که آمریکا در کمال وقاحت و دورویی حمایت خود را از این ساز و کار اعلام کرده و اساسا توجهی ندارد که نفس ضرورت چنین کانالی برای ارسال دارو و مواد غذایی به اقدام ظالمانه خود آمریکا در تحریم دارویی مردم ایران برمی‌گردد و این کانال برای شکستن همین تحریم است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به اینکه  آمریکایی‌ها تا به حال عنوان می‌کردند که ما دارو و اقلام انسانی را تحریم نکرده‌ایم و فرافکنی می‌کردند که  ایران با ارز دارو چه کاری انجام می‌دهد و عملیات روانی روی این مساله انجام می‌دادند؟ گفت:  این اقدام آمریکایی‌ها نشان که خود آنها این را تحریم کرده بود و به بازار دارو و مواد غذایی مردم ایران آسیب‌رسانده است و قطعا به مصداق جنایت علیه بشریت ما این حق را برای خودمان قائل هستیم و همواره این را تحت پیگرد قرار خواهیم داد. 

سخنگوی دولت یادآور شد: ما از تلاش‌های سوییس هم برای ارسال دارو تشکر می‌کنیم، البته باید را هم متذکر شوم که این پول‌ها متعلق به خودمان بوده  و خریداری‌ها انجام گرفته بوده ولی اجازه ارسال آن به داخل کشور داده نمی‌شد.

از تلاش برخی کشورهای اروپا برای عدم تبعیت از آمریکا استقبال می‌کنیم

ربیعی در مورد سفر مسئول سیاست خارجی اروپا گفت:این اولین سفر رسمی بورل به ایران تحت عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است. امیدواریم این سفر در بررسی مسائل ایران و اتحادیه اروپا و کاهش اختلاف نظرها که در ماه‌های گذشته به دنبال عدم پایبندی لازم کشورهای اروپایی به برجام صورت گرفته  بتواند مفید واقع شود. از نظر ایران گفت‌وگو درباره پایبندی اروپایی‌ها به برجام و مقاومت آنها در برابر زورگویی‌های آمریکا اولویت دارد.

وی تاکید کرد: ما نمی‌خواهیم اروپایی‌ها را به سمت ایالات متحده هل دهیم و از تلاش‌هایی که در این زمینه در برخی از کشورهای اروپایی انجام می‌شود که تبعیتی از سیاست‌های آمریکا نداشته باشند، حمایت می‌کنیم. مسائل دیگری از جمله وضعیت منطقه، ناامنی‌هایی که آمریکایی‌ها در دامن زدن به آنها کوتاهی نمی‌کند، حتما در این گفت‌وگوها مورد توجه جدی قرار خواهند گرفت. 

سخنگوی دولت ادامه داد: ما اطمینان داریم در صورتی که طرف اروپایی، حسن نیت و جدیت کافی را در حل اختلافات نشان دهد، هیچ مانعی برای گسترش مناسبات میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا وجود نخواهد داشت. نتایج این سفر را در جلسات آینده می‌توان مورد بحث قرار داد. 

باقی مانده ایرانیان فردا از چین بازگرداندن می‌شوند

ربیعی در مورد انتقادها از ادامه پروازها از مقصد چین به کشور با وجود حران کرونا و در شرایطی که دیگر کشورها بصورت کامل انتقال مسافران از مبداء چین را متوقف کرده‌اند، به تشریح روند تصمیم‌گیری دولت در این زمینه پرداخت و گفت: تصمیم را ما جمعه شب اتخاذ کردیم. در همان زمان تصمیم گیری کارگروه، پروازهایی از قبل برنامه ریزی شده بود و بلیط ها فروخته شده بود. حتی برخی از این پروازها در آسمان قرار داشتند و غالب مسافران آن ایرانیانی بودند که باید به کشور باز می گشتند. اما علی رغم اطلاع رسانی های خوبی که وجود دارد، متاسفانه بعضا اسیر حاشیه و اظهار نظرهای غیر تخصصی و هیجانی هم هستیم. 

وی افزود: در این حاشیه باید توضیح بدهم که آنچه بعد از مصوبه جلسه ویژه با حضور دکتر جهانگیری مطرح شد، این بود که فروش بلیط جدید همان شب متوقف شود و مقرر شد پروازهایی که مسافران در حال سوار شدن هستند و پروازهای تعهد قبل، با تمام امکانات پزشکی و قرنطینه های لازم صورت بگیرد.

ربیعی درباره بازگشت ایرانیان حاضر در چین به ویژه دانشجویان ایرانی در شهر ووهان هم با بیان اینکه مجوز انجام یک پرواز برای انتقال این ایرانسیان در دولت صادر شده، خاطرنشان کرد: البته با مشکلاتی که در استان زیر بط چینی وجود داشت، این پرواز به تاخیر افتاد و پس از انجام هماهنگی های لازم با دولت چین بنا است فردا تا آخر وقت این پرواز  به همراه یک تیم پزشکی صورت گیرد و همه اتباع ایران اعم از دانشجویان ما را بازگرداند.

وی گفت: البته این افراد پس از بازگشت در محل تعیین شده‌ای و به مدت معینی قرنطینه خواهند بود.

درباره کرونا جزء کشورهایی بودیم که با تفکر تصمیم اتخاذ کردیم

ربیعی ادامه داد: تصمیمات درستی اتخاذ کردیم و جزء کشورهایی بودیم که با تفکر تصمیم اتخاذ کردیم و تمام پروازهایی که ترانزیت بود یا جزء پروازهای قبلی بود هیچکدام بعد از تصمیم گیری ما نبوده بلکه قبل از آن بوده و ما ناچار بودیم با کنترل بهداشتی و قرنطینه سازی این کار را انجام دهیم که انجام هم شد.

وی تاکید کرد: از همگان خواستارم که با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که با جدیت در این امر ورود کرده همکاری داشته باشند. این وزارت سخنگویی را برای این موضوع تعیین و همچنین سایت و شماره تلفنی را هم برای اطلاع رسانی به هموطنان مشخص کرده است، بنابراین از مردم تقاضا داریم تا مراجعات و پاسخ سوالات خود را از طریق این مجاری دریافت کنند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره حفظ بندی از مصوبات شب گذشته هیات دولت درباره اقدامات پیشگیرانه از ویروس کرونا تصریح کرد: البته من ندیدم که این بند حذف شده باشد ولی اگر شما می‌گویید حتما حذف شده است. آخرین موضع دولت موضوعی است که من امروز اعلام کردم. 
ربیعی ادامه داد: گاهی وقت‌ها براساس بحث‌ها در دولت انجام شده و تصمیماتی که گرفته می‌شود، اصلاح عبارتی نیاز داشته باشد دقیقا جملات و کلماتی که من امروز اعلام کردم ، موضع دولت بوده است. یکی از بحث‌های امروز صورت گرفت، همین موضوع لغو پرواز بود.

دولت فشاری بر صدا و سیما برای توقف برنامه جهان‌آرا و ثریا نیاورده‌

ربیعی در پاسخ به سوال دیگری درباره ارزیابی دولت از عملکرد صدا و سیما در مورد دولت و که آیا دولت به صدا و سیما برای عدم پخش تعدادی از برنامه های صدا و سیما فشاری وارد کرده است؟ اظهار داشت: 

اگر برنامه‌های نقد صورت می‌گیرد همگان باید فرصت داشته باشند که به این نقدها پاسخ بدهند. پریشب دیدم که ۲۰:۳۰ بخشی از مقاله من را با سخنان آمریکایی‌ها مقایسه می‌کند و می‌گوید آمریکایی‌ها شبیه من هستند و یا من شبیه آنان هستم همانطور که تماشا می‌کردم گفتم ای کاش خنده‌های نتانیاهو موقع خروج از برجام را هم پخش می‌کردند و ای کاش شادمانی‌هایی که برای خروج از برجام بود را هم پخش می‌کردند.

وی افزود: روال درستی نیست شبیه‌سازی بکنیم و بگوییم که حالا این شبیه‌سازی است. این دست شبیه‌سازی‌ها را زیاد می‌شود صورت داد. اما قطعاً ما خودمان را در کنار سازمان صداوسیما می‌دانیم و آنچه را هم گاهی می‌گوییم و نقد می‌کنیم برای این است که معتقدیم صداوسیما باید رسانه ملی باشد، صدای مردم باشد و همگان احساس کنند که می‌توانند به اعتبار اطلاعاتی آن تکیه کنند. بنابراین اگر هم مطلبی می‌گوییم از سر دلسوزی است و جز این نیست.

وی افزود: من نشنیدم از دولت کسی از در این زمینه نامه‌ای زده باشد یا فشاری آورده باشد. قطعا ما در این زمینه دخالتی نداشتیم. ما برای کارکنان صداوسیما احترام قائل هستیم که اطلاع‌رسانی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.  ما فشاری به صدا و سیما برای عدم پخش زنده نداشته‌ایم؛ نماینده قوه مجریه در هیئت بر نظارت بر صدا و سیما به من گفت اصلا موضوع برنامه جهان آرا در جلسه مطرح نشده بود. 

شبکه ملی اطلاعات به معنای جایگزینی اینترنت نیست

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره بخشنامه رییس قوه قضاییه که فعالیت شاغلان بخش صوت و تصویر را به اخذ مجوز در صدا وسیما کرده است و اینکه فعالان بخش خصوصی معتقدند این بخشنامه سازمان رقیب و اصلی را به عنوان ناظر و مجوزدهنده  قرار می دهد، گفت: پاسخ من همان پاسخ رییس جمهوری است و تعیین مصادیق به شورای‌عالی فضای مجازی واگذار شده است. در این باره با ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی هم صحبت شد که وی هم با کنش بسیار خوب اجتماعی، تمام ذینفعان را دعوت می کند تا نحوه تعیین مصادیق و اجرا تشریح شود.
سخنگوی دولت افزود: در مواردی به شکل واضح مسئولیت با سازمان صدا و سیما است و مواردی را شورای عالی فضای مجازی تعیین می‌کند.
وی درباره ابراز نظر برخی افراد درباره جایگزینی اینترنت با ایران‌نت یادآور شد: افراد در بیان دیدگاه‌های خود آزاد هستند اما این نظر شخصی بوده است و این به معنای موضع دولت و شورای عالی فضای مجازی نیست.
وی خاطرنشان کرد: برای آنکه آمریکا به سایت های داخلی دست اندازی نکند از سوی مرکز ملی و شورای‌عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تمهیداتی را اندیشیده‌ شده است و مرتب به روز می‌شود و نیاز به تعریف جدیدی ندارد. تمرکز ما هم بر اجرای اقدامات باقی مانده از شبکه ملی ارتباطات است و این موضوع هم ارتباطی با جایگزینی اینترنت ندارد.

برای پرداخت غرامت اوکراین مطابق قوانین بین الملل عمل می‌کنیم

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره درخواست رئیس جمهوری اوکراین برای پرداخت غرامت بیشتر از ایران اظهار داشت: من در این زمینه تلفنی با دکتر ظریف و خانم جنیدی در این زمینه صحبت کردم. ما هنوز تصمیمی را اعلام نکردیم. در کمیته حقوقی که دولت تشکیل داده این موضوع در حال بحث است. آنچه که مسلم است، اینکه قطعا براساس قاعده‌های بین‌المللی عمل خواهیم کرد.قواعد بین‌المللی در این زمینه مشخص است و تصمیم کمیته حقوقی نیز بر اساس استانداردها و قواعد بین‌المللی که در این زمینه وجود دارد، است. قطعا نیاز به تفاهم و صحبت کردن هم در این زمینه هست.

 حضور معنادار مردم در انتخابات در شرایط فعلی ضروری است

سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست خبری با تبریک دهه فجر انقلاب و چهلمین سالگرد برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی گفت:  استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران با حکم شخص یا گروهی خاص اتفاق نیفتاد، بلکه به خواست عمومی بود که به رهبری امام خمینی شکل گرفت و تبلور یافت و در این خواست عمومی استقلال آزادی و جمهوری متبلور شد و همه این ها را که همواره در روحیه اسلامیت که همواره در جامعه ایرانی وجود داشت در هم آمیخت و نظامی را که مبتنی بر اراده خارجی و عدم حضور مردم بود، نفی کرد.

وی خاطرنشان کرد: یادمان باشد انقلاب ما هم یک انتخاب بود و هم یک انقلاب انتخاباتی. انتخابات به عنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی بستری برای تصمیم‌گیری مردم در اداره کشور است. انتخابات در تمام دوره‌های خود از اهمیت ویژه برخوردار بوده است. اما تردید نکنیم که شرایط امروز بیش از هر زمان دیگری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران حساسیت و ضرورت‌های خاص دارد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: شاید در هیچ دوره‌ای فشارهای بین‌المللی برای در تنگنا گذاشتن مردم به اندازه این روزها نبوده است. تحریم‌های آمریکا و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران بی‌سابقه و مستقیم زندگی روزمره مردم را هدف قرار داده است.

وی افزود: ما در تبیین چرایی و علت وقوع انقلاب اسلامی کوتاهی کردیم و نتوانستیم برای نسل‌های جدید به درستی سخن بگوییم که به چه علت در این کشور انقلاب رخ داد و متاسفانه فرصتی برای سوء استفاده کنندگان فراهم ساخت. به رغم اینکه ما در تبیین علت انقلاب کوتاهی کردیم در دورانی که سرنوشت انتخاب‌های ما را سفارتخانه‌ها و دربارها تعیین می‌کرد و صندوق‌ها هیچ ارزشی نداشت و هنوز در سابقه تاریخی نسلی ما باقی مانده که اگر کسی نمی خواهد از ایران بیرون برود. این بیان نفر اول مملکت در آن دوران بود نه اینکه بماند و زیستی را برایش فراهم کنیم.

ربیعی با بیان اینکه نظام امروز هم بدون اتکا به مردم نمی‌تواند به مسیر خود ادامه دهد. بنیانگذار کبیر انقلاب نیز بارها و بارها تاکید داشتند که اگر مردم نباشند نمی‌توان حکومت کرد، اظهار داشت: معتقدیم امروز نشان مقاومت در برابر اقدام برای فروپاشی ایران و نیز نشان تداوم صندوق، تعیین کننده همه امور در آینده ایران خواهد بود، حضور همه ما در پای صندوق های رای است. 

معامله قرن مشروعیتی ندارد

وی تصریح کرد: اگرچه برخی جریان‌های سیاسی و اجتماعی سابقه‌دار، انتقادها، نگرانی‌هایی برای امکان حضور همه تنوع‌های سیاسی را در این انتخابات ابراز کرده‌اند اما  با احترام به این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها، ما معتقدیم که حضور معنادار برای پاسخ به این تهدیدات و حفظ ارزش‌های صندوق‌ها در شرایط فعلی الزامی است. همه باید در پای صندوق های رای حاضر داشته باشیم. چه منتقدین و چه آنهایی که نگران هستند.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره  به طرح ترامپ بری معامله قرن،  گفت: آمریکا این طرح را به اسرائیل هدیه کرد تا در نمایشی پوشالی با ادعای طرح صلح، کشورهای منطقه را تحت نوعی فشار قرار دهد و برای اسرائیل ایجاد ثبات کند. آمریکایی ها با این طرح می خواهند دین دولتمردان خود را به لابی های صهیونیستی ادا کند.

ربیعی اظهار داشت: دولت آمریکا بار دیگر نشان داد که چگونه قدرت های بزرگ حق مردم و مظلومان را به رسمیت نمی شناسند و بر طبل حمایت از اشغالگری می کوبند، طرحی که در آن فلسطینی ها حضور ندارند،  بدون شک هیچ مشروعیتی نخواهد داشت. این طرح که در آن نه از کشور مستقل فلسطینی، بلکه از مجمع الجزایری تحت سلطه رژیم اشغالگر رونمایی شده است، با زیر پا گذاشتن همه تعهدات و قطعنامه های بین المللی علاوه بر تایید اشغالگری های گذشته با گستاخی تمام اشغالگری های تازه را نیز در قالب طرحی نامشروع به رسمیت می شناسد.

وی افزود: فلسطین متعلق به مردم فلسطین است و کسی جز مردم فلسطین حق ندارد در مورد سرنوشت آن و مرزهای آن و دولت آن تصمیم بگیرد. هر مذاکره، طرح، جنگ و صلحی که این حق را از مردم فلسطین بگیرد، لکه ننگی بر دامن تاریخ و کشورهای مدعی مردمسالاری و حقوق بشر خواهد بود از سوی هیچ ملت آزاده ای پذیرفته نخواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.