مدیر مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: در شرایطی که مشاغل تئاتری با مشکل مواجه شده برپایی جشنواره نمایشنامه نویسی «گلدسته‌ها» علاوه بر این که به تولید نمایشنامه‌های خوب و رفع این مشکل مهم تئاتر کمک می‌کند، در تلاش است برای هنرمندان تئاتری نیز شرایط اشتغال را فراهم کند.

اشتغال‌زایی برای هنرمندان از مهم‌ترین اهداف جشنواره «گلدسته‌ها» است/ نگارش و چاپ ۱۰۰ عنوان نمایشنامه

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، کوروش زارعی مدیر مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان این که امسال جشنواره «گلدسته‌ها» برای اولین بار برگزار خواهد شد، اظهار کرد: برگزارکننده اصلی این جشنواره، مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی است که با مشارکت ستاد عالی هماهنگی کانون فرهنگی و هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: سال گذشته تفاهم نامه‌ای میان آقای مومنی شریف رییس حوزه هنری و آقای ارزانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد مبنی بر برپایی جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد، کمک به کانون‌های مساجد در بحث آموزش، نگارش نمایشنامه‌های بچه‌های مساجد برای گروه های تئاتری مسجدی بسته شد که این جشنواره نتیجه یکی از بندهای همین تفاهم‌ امضا شده است.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: ضمن این که جشنواره «گلدسته‌ها» ارتباطی به جشنواره سراسری تئاتر بچه‌های مسجد ندارد، آن جشنواره برای اجرای گروه‌های مسجدی است که اثر تولید کردند و آثار فرستاده و داوری شده است. امسال که برای اولین بار جشنواره مسابقه نمایشنامه نویسی برپا می‌شود چاپ و نگارش ۱۰۰ عنوان نمایشنامه را در دستور کار قرار دادیم که فراخوانش نیز طی یکی دو روز گذشته اعلام شده است و از هنرمندان، نویسندگان حرفه‌ای و دانشجویان ادبیات نمایشی دعوت کرده‌ایم که طرح‌هایشان را برای نگارش نمایشنامه‌ها ارسال کنند.

وی در ادامه افزود: پس از این که طرح‌ها انتخاب شد از نویسندگان می‌خواهیم که نمایشنامه‌ها را به رشته تحریر درآورند و سپس آثار توسط یک گروه داوری مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و نمایشنامه‌های برگزیده هم چاپ خواهد شد. این نمایشنامه‌ها در واقع به نگارش در می‌آیند تا گروه‌های شرکت کننده آنها را تولید و اجرا کنند.

زارعی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی که ما در تئاتر کشور با آن روبرو هستیم، کمبود نمایشنامه است و ما در تلاشیم تا با برگزاری این جشنواره که تاکید و تمرکز آن روی تولیدات تازه و با کیفیت است، این مشکل را حل کنیم.

مدیر مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به محوریت نمایشنامه‌هایی که در این جشنواره شرکت می‌کنند، گفت: سبک زندگی ایرانی اسلامی، اقتباس از قصص قرآنی، ارتباط سازنده اهالی مسجد و جامعه اسلامی برای حل مشکلات اجتماعی، رونق در جهش تولید و موضوعات انگیزشی در جامعه، آسیب شناسی رفتار و منش نوجوانان و جوانان در محیط خانه، خانواده و جامعه، همچنین نقش تربیتی مساجد و اهالی مسجد برای نوجوانان و جوانان از موضوعات اصلی برای ارائه طرح‌ها و نگارش نمایشنامه‌ها هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به امیدبخشی این جشنواره برای هنرمندان در شرایط فعلی و دوری از کار اظهار کرد: یکی از اهداف بعدی ما این است که در شرایط قرنطینه که بسیاری از هنرمندان تئاتر با بیکاری مواجه بودند و مشکل ارتزاق داشتند بر آن شدیم تا این جشنواره را برگزار کنیم و شرایط اشتغال برای دوستان تئاتری و حرفه ای به وجود بیاوریم و فراهم کنیم و تا جایی که در توان داریم این مشکل را حل کنیم.

زارعی درباره وضعیت اجراهای تئاتر در سالن‌های حوزه هنری خاطرنشان کرد: در حال حاضر مانند همه نهادهای هنری و فرهنگی و بر طبق دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل هستیم و تا شرایط مشخص شود برنامه معینی برای بعد از آن نداریم و منتظر هستیم تا به شرایط عادی بازگردیم.
 

متن فراخوان جشنواره «گلدسته‌ها» بدین شرح است:

«ن وَالقَلَم وَ ما یَسطُرون
جشنواره نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها
رقابتی برای نگارش و چاپ ۱۰۰ نمایشنامه‌ تئاتر بچه‌های مسجد

مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با مشارکت ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد، در راستای پویا نگه‌داشتن جریان مردمی تئاتر بچه‌های مسجد و واکنش به ضرورت‌های بهداشتی جاری و ارائه‌ راهکارهای عملیاتی در این عرصه برای تولید و خلق ایده از کلیه‌ نویسندگان حرفه‌ای، جوانان مستعد و دانشجویان تئاتر دعوت می‌کند آثار خود را در پاسخ فراخوان ذیل و با توجه به شرایط درج شده ارسال نمایند:

شرایط ارسال طرح:

۱. برای هر نویسنده محدودیت ارسال طرح وجود ندارد اما نهایتاً از هر نویسنده حداکثر ۳ طرح پذیرش خواهد شد.
۲. طرح‌ها باید تک جنسیتی و مناسب اجرا در فضای مسجد باشد.
۳. حداکثر زمان هر اثر باید ۲۰ دقیقه باشد.
۴. با توجه به اهداف دفتر تئاتر مردمی بچه‌های مسجد و تأکید بر تربیت نسل نوجوان و جوان الزاماً میانگین سنی کاراکترهای هر اثر باید قشر نوجوان و جوان باشد.
۵. طرح‌ها و در نهایتاً متون ارسالی نباید قبلاً در هیچ جشنواره‌ای شرکت کرده و یا به چاپ رسیده باشند.
۶. طرح‌ها با فرمت PDF طبق گاهشمار باید به نشانی الکترونیکی mosque.office@Gmail.com و یا از طریق شماره ۰۹۱۹۱۵۳۸۰۴۵ (واتسآپ) ارسال شود.

گام اول:

ارسال طرح طبق گاهشمار: طرح‌های ارسالی پس از بررسی و تأیید وارد گام دوم خواهند شد.
موضوعات طرح‌ها: ۱) سبک زندگی اسلامی- ایرانی، ۲) اقتباس از قصص قرآنی، ۳) رونق و جهش تولید و موضوعات انگیزشی برای جامعه در این باره، ۴) آسیب‌شناسی رفتار و منش نوجوانان و جوانان در محیط خانه، خانواده و جامعه، ۵) ارتباط سازنده اهالی مسجد و جامعه اسلامی برای حل مشکلات اجتماعی، ۶) نقش تربیتی مساجد و اهالی مسجد برای نوجوانان و جوان‌ها.

توضیح: آثار اجتماعی و کمیک در اولویت قرار خواهند گرفت.

گام دوم:

در این مرحله پس از اعلام طرح‌های برگزیده نویسنده طرح‌های تأیید شده شروع به نگارش متون نمایشی خواهند کرد. نمایشنامه‌ها پس از آماده شدن توسط کارشناسان مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. به آثار تأیید شده نهایی مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تعلق خواهد گرفت و جهت چاپ به انتشارات سوره مهر معرفی خواهند شد.

گاهشمار:

حداکثر زمان ارسال طرح: ۳۱ اردیبهشت‌ماه
تاریخ اعلام طرح‌های پذیرفته شده و شروع نگارش متون نمایش: ۱۰ خردادماه
حداکثر زمان تحویل متون اولیه: ۲۵ تیرماه
اعلام متون تأیید شده و اصلاحیه‌های احتمالی: ۱۰ مردادماه
تحویل متون نهایی: ۲۵ مردادماه
اعلام آثار تأیید شده نهایی: ۱ شهریورماه

راه‌های ارتباطی با دبیرخانه: ۸۸۸۰۴۰۷۲ و ۸۸۸۹۵۰۵۳»

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.